Učitelia nezarábajú najmenej

Príspevok v téme: Učitelia nezarábajú najmenej
biela mačka

Dnes som bola na pohovore na pozíciu recepčná - núkajú 2,32 na hodinu, síce netto - ale krát 160 hodín mesačne ---- bieda...
Na poštách pracovníčkam za priehradkou ponúkajú v Blave 360 brutto!!!!!!! Sú tam odmeny, ale tie byť nemusia....Z čoho má človek žiť? ja som mala v telemarketingu DVE EURÁ BRUTTO na hodinu!!! Síce k tomu boli príplatky za to, koľko klientov som zohnala, ale aj tak. Skúšam stále rakúsko,, len sa obávam, že nakoniec budem musieť zobrať slabo platenú prácu na Slovensku.

Maoam

byt nou, tak idem teraz do toho, maj - september letna sezona, boom, za par mesiacov ma tolko, co na SVK za dva roky

Maoam

Lost, ak mas ucet ca. 7-8e, bol si spokojny s jedlom (chutne, dostatocna porcia)+ mila vludna sikovna obsluha, 10e je tak akurat.
Ja tak davam tiez.
No ked sa biela macka bude milo usmievat, bude sikovna a bude sa snazit, tak plat+ denne trinkgeldy jej mesacne mozu vydat peknu sumu, mozno jej zamestnavatel prispeje aj na cestovne tam a spät (alebo si to moze zarata do danoveho priznania ako Pendlerpauschale :D).

Vojtoo

Maoam no a prave to, ze v AT je radost davat Trinkgelder :D na slovensku sa mi to stane velmi malo krat (ono u nas som nebol v restike uz velmi dlho, ak nepocitam ze musim ist s niekym pracovne), ale ak platim tak 7-8e za OBROVSKY rezen a hranolky a salat a dzus, ale za KVALITNU porciu, neni problem i mtam nechat 10e :D a to som tam menej ako 30minut.. neviem teda kolko davaju rakusania Trinkgeld, ale tam kam chodim ja si to vzdy zasluzia, tak preco im nedorpiat (dufam ze tymto HATERom pokazim den, ked to citaju) :) napriklad pride a opyta sa ze ci je vsetko v poriadku :D ci chuti a podobne.. servis na urovni (zo zaciatku mi to prislo OTRAVNE :D ale chyba bola vo mne)..
a vtip je v tom, ze je rozdiel medzi slovakom, co ma obsluhuje na slovensku (v slovenskej restauracii), alebo niekde za hranicami.. mozno je to tym pracovnym prostredim, alebo mozno aj zakaznikmi samotnymi..
ale biela macka daj vediet, ako sa rozhodnes, ved nas tu najdes aj v buducnosti :) :P

Vojtoo

Slovaci chceli byt svetovi.. a tu to maju..
platy na urovny Gondwany a eny na urovni Brusselu (alebo nad nim).
Tesco stores plati nasim farmarom menej (zlomok toho?) co AT farmarom, yet,ceny su vyssie u nas. tj. nase kartelove sra*ky si davaju 200-300% nad nakupnu cenu (kecal som o tomto s dodavatelom pre tesco, ked v tesc uvidel ze vlastny jeho produkt mu predavaju 3x drahsie..), takze co slovaci chcu, to maju, staznosti sa neprijimaju :)
svetovi s eurom, eu, vsetkym..

Maoam

ale zasa biela macka co viem je stihla a fit, ma kondicku, takze nevidim problem....

nic za to nedas a tam VZDY hladaju ludi a kedze vies super NJ, tak ta vezmu a ZACINA LETNA SEZONA, tak sa hyb!!!!!!! teraz je najväcsia sanca, ze dostanes job

Maoam

ja by som si vybrala kaviaren alebo cukraren, je to menej driny ako v restike, maximalne mensie jedla, hlavne napoje, zakusky, zmrzliny, je to prijemnejsia praca, najhorsi je asi hotel (vyhoda v tom, ze poskytnu ubytovanie, ked je clovek v AT uz dalej, cojaviem v Kärnten alebo Salzburgerland-e), ale tam sa drie do nemoty.

Cize ak chce dochadzat, tak urcite kaviaren alebo cukraren a niekde vo Wien alebo okoli. Alebo Coffee-shop atd.

Maoam

no ja som si gastronomiu skusila tiez, uz ako studentka a potom este nejaky cas, lenze ja som robila fakt ze to bola drina, kks, ale nedalo sa inak vtedy, 90te roky.. ale v AT by macka dostala dobre tringelty, vsak moze ist aj niekam do Niederösterreich, nemusi trcat vo Viedni, hoci tam by hned nasla job, to je pravda, ale je tam mrte cudzincov multi-kulti, tam ked ides po ulici, samy cudzinec :D.
Ale ju by vzali hned, lebo vie super po nemecky, ok akcent by sa naucila :D a casom by ju uz nerozoznali :DD.

Je to fajn tip, lebo v gastronomii zarabaju slusne + kebyze robis v servise, mala by si aj tringelty, takze by sa ti to oplatilo, samozrejme nie je to sedenie na riti v kancli, to ti musi byt jasne.....je to tempo...

Vojtoo

v AT je straaaaaaaasne vela cudzincov, aj dooooost daleko od hranic SR idem do restauracie a pyta sa ma nemecky ze ako rozpravam.. a ja ze slovak..a on ze "no super, a odkial ste? ja tam a tam".. detto taxikari vo viedni :D alebo straaaaaaaaasne vela poliakov tam je.. tych som si raz splietol so slovakmi, podobna rec, a potom ze "nee polaaak" :D
cize biela macka - fakt, toto skus :) Maoam ti radi dobre ;)

Inac tiez poznam zopar ludi (na veku a pohlavi nezalezi), co vstavaju o 5 a pridu domov nie skor ako o 19. A ziju s mizerneho SK platu, kde si nic neusetria.. ale musia.. teoreticky ani nemusia, ale rieseni je fakt malo (co maju ist na ropredaj organov ci ine "sluzby"?) - a ja ich celkom dost a uprimne obdivujem, ze sa im takto chce..

Maoam

biela macka - vsak miliony ludi vstavaju rano o 5 aj skor, aby boli na 7-mu v praci, to nie je nic vynimocne, tu kde zijem (DE), strasne vela ludi cestuje za pracou denne tam aj spat cca 200-300km (100-150km tam a to iste spät), napr. ak ziju v mensom meste a pracuju vo velkom, lebo zaplatit prenajom cojaviem v Mnichove je o drzku, tak ziju v malom meste a dochadzaju den co den. Kedy pridu domov? No cca. o 20h, sprcha, jedlo, padnu do postele a to iste na druhy den a nerob si iluzie, ze kazdy tu super zaraba, je par branzi, kde je to super a zvysok ako-tak a su aj mnohe povolanie s dumping-mzdami, rozrasta sa to bohuzial ako huby po dazdi.

Co sa toho kretena v tvojej byv. praci tyka, nemala si moznost nosit nejaky specialny head-set na usi? Aby si nepocula jeho radio. Ked si robila ako telefonistka, ti nosia väcsinou taketo vecicky na gebuli.

Tak drzim palce v hladani prace, skusaj nadalej aj lektorku NJ, skusaj rozne smery, hocico...

Vsak nikde nie je napisane, ze mozes robit len tri prace a ine nepripada do uvahy.

napr. gastronomia - NIC? Tam by ta v AT brali hned......vsetkymi desiatimi, z toho ziju....NJ ovladas vyborne...to len ako tip, pracu v kaviarni, cukrarni ci restike by si snad zvladla, n ie?