Dnes som bola na pohovore na pozíciu recepčná - núkajú 2,32 na hodinu, síce netto - ale krát 160 hodín mesačne ---- bieda...
Na poštách pracovníčkam za priehradkou ponúkajú v Blave 360 brutto!!!!!!! Sú tam odmeny, ale tie byť nemusia....Z čoho má človek žiť? ja som mala v telemarketingu DVE EURÁ BRUTTO na hodinu!!! Síce k tomu boli príplatky za to, koľko klientov som zohnala, ale aj tak. Skúšam stále rakúsko,, len sa obávam, že nakoniec budem musieť zobrať slabo platenú prácu na Slovensku.
Učitelia nezarábajú najmenej
veď chodím - viackrát som bola osobne v Hainburgu, v Parndorfe, Kittsee, aj tri pohovory som absolvovala - ale tam takisto je bitka o prácu - a v Rakúsku sa fajčí aj v cukrárňach :-(
biela macka, vies co, zozen si viedenske noviny, kde su inzeraty na ponuky na pracu, online je to blbe, skus skrz noviny, jednak su tie inzeraty vzdy aktualne, mozes tam hned zavolat atd........
biela macka, takze si hladaj job vo Wien, kedze tam pendluju busy, vlaky, metro (vo Wien) a dostanes sa VSADE kam len chces verejnymi dopravnymi prostriedkami
no skus este napisat, co NEpripada v uvahu, aby ludia selektovali tipy na joby
Lost, ten list na 5r dopredu si PONECHAJ, prip. ho mozes ukazat psychologovi, mozno su tam vzacne veci...nikdy nevies, ako to vidi ina osoba (objektivna) :D
ono aj taky brainstorming niekedy prinasa genialne napady ci riesenia
biela macka, tak skus supermarkety, SPAR a pod., alebo drogerku BIPA atd...
biela mačka
ved su aj nefajciarske :) ci nie? ja chodim do takych :Dto je nejake oddelene.. a to tiez neznasam ten dym :D tak skus supermarket.. pokladna napriklad.. alebo nieco take.. alebo predajna oblecenia.. tam je strasne vela predajni oblecenia atd.. v tych nakupnych centrach.. a mozno tam chodia aj vlaky/busy :)
haha, no to bude iny smiech :D musim si vytlacit na paper par svojich "nazorov" aby som mal cocit at v 40-50 :D
vlastne.. uz som si napisal list sam pre seba na 5 rokov dopredu :D to budu haluze.. snad ma to neposle rovno do blazinca :)
no, zase budete na mna útočiť ako osy, ale do reštaurácie ísť robiť nechcem, lebo v rakúsku sú len fajčiarske a jednoducho ja nemôžem dýchať, keď je niekde nafajčené - upchá sa mi nos, škriabe ma v krku, slzia mi oči....ale nefajčiari ma snáď pochopia....a nemám vodičák ani auto, takže môžem len tam pracovať, kam chodí vlak alebo bus
Lost, to ti poviem, to je vyhoda, ked uz nemas 20+, sice opticky starnes, ale mas viac skusenosti a rozumu ako v 20+, samozrejme v 40+ sa budem smiat na sebe z dnesneho obdobia :DD
no ty by si mohla na toto napisat knihu/ucebnicu kludne :)))