Dnes som bola na pohovore na pozíciu recepčná - núkajú 2,32 na hodinu, síce netto - ale krát 160 hodín mesačne ---- bieda...
Na poštách pracovníčkam za priehradkou ponúkajú v Blave 360 brutto!!!!!!! Sú tam odmeny, ale tie byť nemusia....Z čoho má človek žiť? ja som mala v telemarketingu DVE EURÁ BRUTTO na hodinu!!! Síce k tomu boli príplatky za to, koľko klientov som zohnala, ale aj tak. Skúšam stále rakúsko,, len sa obávam, že nakoniec budem musieť zobrať slabo platenú prácu na Slovensku.
Učitelia nezarábajú najmenej
no a vyucovanie sa skoncilo :D
(dnes mame v De KONECNE sviatok, ja tomu ani uverit nemozem), ale treba mi robit papiere na zajtra :-/, ale este sa trocha flakam a pijem druhu Caffee Crema :D
Lost a este jeden tip: ako rozoznas cloveka, ktory ma naoazaj problem a cloveka, ktory chronicky bedaka a nic neriesi? :D
Clovek so skutocnym problemom
A - nema silu na stazovanie sa
B - cas a energiu vraza do RIESENIA problemu
C - ak sa ide poradit, tak len obcas
D - uvedomuje si vlastnu zodpovednost
Chronicky bedakac
A - bedaka a narieka nonstop (aj roky)
B - nerobi NIC pre zmenu
C - caka, ze INI za neho vyriesia JEHO problemy :DDDDDDDD
D - zodpovedni su vzdy ti ostatni (alebo stat)
Lost, ale je ti jasne, ze vysoke% ludi bedaka preto, aby si ini nevsimli, ze sa maju dobre, ze ano - cize vedome odlakanie pozornosti ;-)) (aby nezavideli atd)
Lost, este ta naucim jednu frazu, ta sa ti zide :DD, uz ked sa ucis NJ:
'jammern auf hohem Niveau' (stazovanie sa/bedakanie na vysokej urovni) = to sa pouziva na ludi, ktori sa maju super ale vkuse na vsetko nadavaju,stazuju sa a bedakaju,ake je vsetko hrozne a pritom sa maju dobre :DDDDDDD
jezis, tam som rozmyslala, ci odpisat, ale by som bola stratila nervy, tam inak NEJDE o pracu, ide o osobnu vnutornu frustraciu ako taku + nedomyslenie nasledkov a mizerna zodpovednost (za seba, deti)
co je podla mna fer, lebo okrem dovci z toho zivota vela nemaju, teda vlastny byt ledva vidia :D
podla mna PARADOXNE ta makacka motivuje cloveka zit a urobi ho stastnejsim ak uvidi, ze kolko je toho schopny urobit :)
lebo taka praca, kde nic nerobi (aj dobre platena), je fakt odveci, ved tu je taka tema, kde sa jedna pani stazuje, presne na tuto temu :) www.zdravie.sk
hej, pausala na vydavky na cestovne rocne, neviem ako to funguje v AT- danovom priznani, ale v DE je to mozne, prvych 30km do prace ale nezaratavaju, len nad 30km, zohladnia ti to v danovom priznani, ono ked dochadzas 200km tam a spät denne, tak je to slusna suma za rok...a tu tak dochadza hrozne vela ludi...to su ti, vstavanie o 4-5, doma o 20-21 :D
Pendlerpauschale , to je zo slova "pendlovat" cestovat, dochadzat? :D
zaujimave.. zas mam chut otvorit ten program na nemecke ucenie sa :D
hold, len je to makacka no, nie ziadne sedenie na riti a vykecavanie..ale vzdy lepsie ako robit telefonistku s debilom za chrbtom za 2e brutto