Učitelia nezarábajú najmenej

Príspevok v téme: Učitelia nezarábajú najmenej
biela mačka

Dnes som bola na pohovore na pozíciu recepčná - núkajú 2,32 na hodinu, síce netto - ale krát 160 hodín mesačne ---- bieda...
Na poštách pracovníčkam za priehradkou ponúkajú v Blave 360 brutto!!!!!!! Sú tam odmeny, ale tie byť nemusia....Z čoho má človek žiť? ja som mala v telemarketingu DVE EURÁ BRUTTO na hodinu!!! Síce k tomu boli príplatky za to, koľko klientov som zohnala, ale aj tak. Skúšam stále rakúsko,, len sa obávam, že nakoniec budem musieť zobrať slabo platenú prácu na Slovensku.

Maoam

no a vyucovanie sa skoncilo :D

(dnes mame v De KONECNE sviatok, ja tomu ani uverit nemozem), ale treba mi robit papiere na zajtra :-/, ale este sa trocha flakam a pijem druhu Caffee Crema :D

Maoam

Lost a este jeden tip: ako rozoznas cloveka, ktory ma naoazaj problem a cloveka, ktory chronicky bedaka a nic neriesi? :D

Clovek so skutocnym problemom
A - nema silu na stazovanie sa
B - cas a energiu vraza do RIESENIA problemu
C - ak sa ide poradit, tak len obcas
D - uvedomuje si vlastnu zodpovednost

Chronicky bedakac

A - bedaka a narieka nonstop (aj roky)
B - nerobi NIC pre zmenu
C - caka, ze INI za neho vyriesia JEHO problemy :DDDDDDDD
D - zodpovedni su vzdy ti ostatni (alebo stat)

Maoam

Lost, ale je ti jasne, ze vysoke% ludi bedaka preto, aby si ini nevsimli, ze sa maju dobre, ze ano - cize vedome odlakanie pozornosti ;-)) (aby nezavideli atd)

Maoam

Lost, este ta naucim jednu frazu, ta sa ti zide :DD, uz ked sa ucis NJ:
'jammern auf hohem Niveau' (stazovanie sa/bedakanie na vysokej urovni) = to sa pouziva na ludi, ktori sa maju super ale vkuse na vsetko nadavaju,stazuju sa a bedakaju,ake je vsetko hrozne a pritom sa maju dobre :DDDDDDD

Maoam

jezis, tam som rozmyslala, ci odpisat, ale by som bola stratila nervy, tam inak NEJDE o pracu, ide o osobnu vnutornu frustraciu ako taku + nedomyslenie nasledkov a mizerna zodpovednost (za seba, deti)

Vojtoo

podla mna PARADOXNE ta makacka motivuje cloveka zit a urobi ho stastnejsim ak uvidi, ze kolko je toho schopny urobit :)
lebo taka praca, kde nic nerobi (aj dobre platena), je fakt odveci, ved tu je taka tema, kde sa jedna pani stazuje, presne na tuto temu :) www.zdravie.sk

Maoam

hej, pausala na vydavky na cestovne rocne, neviem ako to funguje v AT- danovom priznani, ale v DE je to mozne, prvych 30km do prace ale nezaratavaju, len nad 30km, zohladnia ti to v danovom priznani, ono ked dochadzas 200km tam a spät denne, tak je to slusna suma za rok...a tu tak dochadza hrozne vela ludi...to su ti, vstavanie o 4-5, doma o 20-21 :D

Vojtoo

Pendlerpauschale , to je zo slova "pendlovat" cestovat, dochadzat? :D
zaujimave.. zas mam chut otvorit ten program na nemecke ucenie sa :D

Maoam

hold, len je to makacka no, nie ziadne sedenie na riti a vykecavanie..ale vzdy lepsie ako robit telefonistku s debilom za chrbtom za 2e brutto