Dnes som bola na pohovore na pozíciu recepčná - núkajú 2,32 na hodinu, síce netto - ale krát 160 hodín mesačne ---- bieda...
Na poštách pracovníčkam za priehradkou ponúkajú v Blave 360 brutto!!!!!!! Sú tam odmeny, ale tie byť nemusia....Z čoho má človek žiť? ja som mala v telemarketingu DVE EURÁ BRUTTO na hodinu!!! Síce k tomu boli príplatky za to, koľko klientov som zohnala, ale aj tak. Skúšam stále rakúsko,, len sa obávam, že nakoniec budem musieť zobrať slabo platenú prácu na Slovensku.
Učitelia nezarábajú najmenej
a do tretice - ja som chodievala do práce ako lektorka nemčiny na druhý koniec Blavy na siedmu ráno, takže nie všetci sme tu pohodlní...
v zákonníku práce síce je napísané, že nadčasy treba preplatiť, ale koľko zamestnávateľov to aj robí???
počkaj počkaj počkaj - za môj job som dostávala dve eurá brutto na hodinu, zmluva bola postavená tak, aby mi firma nemusela vyplácať nadčasy - som ju podpísala, lebo po 3/4 roku bez práce by som podpísala aj službu diablovi - a mala som kolegu, ktorý ma neustále provokoval hlasnou hudbou - a inak sa tam predo mnou vystriedalo viac telefonistiek - to o niečom svedčí...zo skvelej firmy toľko ľudí predsa neodchádza
zopakujem prispevok:
volakto tu v inej teme raz na fore pisal, ze aky job chcu skoro vsetci Slovaci? taky, kde nemusia skoro nic robit, super zarobia a maju kopu volna, dovolenky a ziadnu zodpovednost a najlepsie, aby ten job bol 5m od panelaka/domu, v ktorom byvaju......
myslim, ze je to dokonale vystihnute
a najradsej mam tie reci, ake su inde platy, kks, ale skusit si to do zahranicia nejdu :DDDDDDDDDD
a vzdy je na vine niekto iny, stat, stado, okolie, vzdy niekto INY
kks, jak za sociku, proste SOCIKOVSKE MYSLENIE V ROKU 2013 aj u mladej generacie...aj u mladeze, ktora si socik ani nepamäta, ale myslenie to iste
0vecka, lebo som dosla na to, ze cest vynimkam, ale Slovaci su lenivy narod a vie to iba fnukat a bedakat a nariekat, ale ked pride na fakty, nemaju sa vobec az tak zle a maju milion vyhovoriek, preco to NEJDE a preco sa to NEDA buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
cest vynimkam, ktore sa fakt snazia
"tak zrejme vam az tak zle nebude, ked tam stale trcite, "
svata pravda :)
to je ako taxikar,to sa mi paci najviac, ze "no velmi zleee je to teraz velmi zleee"
ale tak preco to robi? co je samaritan/charita? :D
absolutny suhlas :)
na slovensku nie je ziadna konkurencia.. bol by som zvedavy, ako by to tu vyzeralo, ak by tu bola konkurencia ako v USA (alebo mozno aj DE), sice viem len z pocutia, ale predsa..
2 Maoam konecne si sa nasrala jak ja a povedala si im to ako si to myslis :)
volakto tu v inej teme raz na fore pisal, ze aky job chcu skoro vsetci Slovaci? taky, kde nemusia skoro nic robit, super zarobia a maju kopu volna, dovolenky a ziadnu zodpovednost a najlepsie, aby ten job bol 5m od panelaka/domu, v ktorom byvaju......
myslim, ze je to dokonale vystihnute