Učitelia nezarábajú najmenej

Príspevok v téme: Učitelia nezarábajú najmenej
biela mačka

Dnes som bola na pohovore na pozíciu recepčná - núkajú 2,32 na hodinu, síce netto - ale krát 160 hodín mesačne ---- bieda...
Na poštách pracovníčkam za priehradkou ponúkajú v Blave 360 brutto!!!!!!! Sú tam odmeny, ale tie byť nemusia....Z čoho má človek žiť? ja som mala v telemarketingu DVE EURÁ BRUTTO na hodinu!!! Síce k tomu boli príplatky za to, koľko klientov som zohnala, ale aj tak. Skúšam stále rakúsko,, len sa obávam, že nakoniec budem musieť zobrať slabo platenú prácu na Slovensku.

biela mačka

a do tretice - ja som chodievala do práce ako lektorka nemčiny na druhý koniec Blavy na siedmu ráno, takže nie všetci sme tu pohodlní...

biela mačka

v zákonníku práce síce je napísané, že nadčasy treba preplatiť, ale koľko zamestnávateľov to aj robí???

biela mačka

počkaj počkaj počkaj - za môj job som dostávala dve eurá brutto na hodinu, zmluva bola postavená tak, aby mi firma nemusela vyplácať nadčasy - som ju podpísala, lebo po 3/4 roku bez práce by som podpísala aj službu diablovi - a mala som kolegu, ktorý ma neustále provokoval hlasnou hudbou - a inak sa tam predo mnou vystriedalo viac telefonistiek - to o niečom svedčí...zo skvelej firmy toľko ľudí predsa neodchádza

Maoam

zopakujem prispevok:

volakto tu v inej teme raz na fore pisal, ze aky job chcu skoro vsetci Slovaci? taky, kde nemusia skoro nic robit, super zarobia a maju kopu volna, dovolenky a ziadnu zodpovednost a najlepsie, aby ten job bol 5m od panelaka/domu, v ktorom byvaju......

myslim, ze je to dokonale vystihnute

Maoam

a vzdy je na vine niekto iny, stat, stado, okolie, vzdy niekto INY

kks, jak za sociku, proste SOCIKOVSKE MYSLENIE V ROKU 2013 aj u mladej generacie...aj u mladeze, ktora si socik ani nepamäta, ale myslenie to iste

Maoam

0vecka, lebo som dosla na to, ze cest vynimkam, ale Slovaci su lenivy narod a vie to iba fnukat a bedakat a nariekat, ale ked pride na fakty, nemaju sa vobec az tak zle a maju milion vyhovoriek, preco to NEJDE a preco sa to NEDA buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

cest vynimkam, ktore sa fakt snazia

Vojtoo

"tak zrejme vam az tak zle nebude, ked tam stale trcite, "
svata pravda :)
to je ako taxikar,to sa mi paci najviac, ze "no velmi zleee je to teraz velmi zleee"
ale tak preco to robi? co je samaritan/charita? :D

absolutny suhlas :)

na slovensku nie je ziadna konkurencia.. bol by som zvedavy, ako by to tu vyzeralo, ak by tu bola konkurencia ako v USA (alebo mozno aj DE), sice viem len z pocutia, ale predsa..

Maoam

volakto tu v inej teme raz na fore pisal, ze aky job chcu skoro vsetci Slovaci? taky, kde nemusia skoro nic robit, super zarobia a maju kopu volna, dovolenky a ziadnu zodpovednost a najlepsie, aby ten job bol 5m od panelaka/domu, v ktorom byvaju......

myslim, ze je to dokonale vystihnute