Je normálne, že sa začínam strácať?

Príspevok v téme: Je normálne, že sa začínam strácať?
Mimulus

Je normálne, že sa začínam strácať? Nespoznávam sám seba, stáva sa zo mňa úplný sebec, ktorý nedokáže odpúšťať. Ignorujem všetkých okolo seba a hodnoty, ktorým som veril už dávno neexistujú. Pomaly ale určite sa mením...ako keby som prestával existovať. Asi to je normálne len sa chcem vykecať, pretože ten pocit prázdna je strašný...
Prečo dokáže psychika tak veľmi ovplyvňovať život? prečo som prestal dôverovať ľuďom, prečo nedokážem mať rád, prečo už dlhší čas nespoznávam sám seba a hodnoty, ktorým som veril už pre mňa nemajú vôbec žiadny význam? Ináč pekný dník :)

Mimulus

AfterEight - len jedna poznámočka...áno možno som sebecký ale nie tak ako si myslíš. Ja som sám v podstate celý život. A vôbec by mi nevadilo keby sa moja manželka zbalí a odíde ale ver alebo nie už nikdy nebudem mať vzťah, nikoho nebudem tak milovať ako ju...Jednoducho máš pravdu no rozvod by ma možno posunul z tej parapety kde práve stojím na chodník. Ako to spraviť tak aby som sa nezbláznil a nebol ani sebecký???

AfterEight

Si sebec, ze žiješ s tvojou ženou a pravdepodobne ju už ani nemilujes, a si s ňou lebo "nevieš byt s ňou ani bez nej". Neznasam človeka co tu zrazu vymyslel, to sebeckostou sz smrdí :-) Ale na druhej strane chápem, ze rozvod by bol pre teba ako jedno veľké zlyhanie. A možno, ze nechces byt sám. Ale to, ze zlyhas, padnes a znova vstavas ťa robí človekom! Áno okolo rozvodu je určite veľa opletaciek, ale ako môžeš žiť v jednej domácnosti s človekom, ktorý ti je ako cudzí??? Toto je podľa mňa zdroj tvojho trápenia. A ak si o ňu bojoval, tak nebojuj už viac. Lebo nežijeme v 16. Storočí, ked sa len chlap usiloval o ženu, teraz to určite platí aj opačne. Ide už len o to, kto urobi prvý krok a kazdy si pojde vlastnou cestou. Nezaujato si ťa tu všímam a myslím si, ze nemas problém komunikovat s ľuďmi, nájdeš si takych, co ti rozumejú a máš okolo 30tky,takže nepatris do starého železa :-)

sao

možno má pravdu a mal by si sa polebšit,možno jej niečo dojde a polebší sa aj ona,normálne je spolu sa vediet dohodnút,ak jeniekde chyba nato máme toho druhého aby nás napravil, to je zdokonalenie sa

Mimulus

Prečo? My sme sa nikdy nehádali...3 roky sa nerozprávame a už sme sa presne toľko ani len nepobozkali...Za pravdu jej dať môžem ale s čím mám súhlasiť neviem...