Zdravím. Má priateľku s ktorou máme dieťa a žijeme spolu. Problém je v tom,že u nej úž dlho pretrváva neznesiteľná povaha. Neustále sa hádame kvôli maličkostiam, za každú blbosť sa uráža. To je ešte ta znesiteľnejšia časť. No najhoršie je na tom že pri hádke dokáže neskutočne urážať a vyprovokovať človeka až do zúrivosti. Kedysi dávno takáto nebola. Už viac krát som chcel rozchod s toho dôvodu že ma to neskutočne ničí ale teraz keď máme dieťa tak neviem ako reagovať. Myslím si že časom to začne ubližovať aj malému. Dohodli sme sa že sa obaja zmeníme. Ja že nebudem chodievať každý víkend s kamarátmi von a ona že zmení svoju povahu. Ja som samozrejme svoju časť dohody dodržal. Neznáša a ohovára mojich a svojich kamarátov ale z oči do oči je milá. Kopec ľudí mi dohovára že sa ani neusmieva že je stále vážna, a keď jej toto poviem tak mi odpovie že nemá sa prečo usmievať. Dalo by sa toho ešte veľa popísať čo všetko mi prekáža. My dokonca ani nemáme spoločné záujmy. Čo spravím dobre to zabudne, čo spravím zle to mám stále predhadzované na oči. Neviem ako pokračovať ďalej lebo fakt čím ďalej tým viac sa mi zhnusuje a už to v sebe nedokážem dusiť.
Zhnusuje sa mi svojou povahou..
No vidno, kto tu ma problém so sebakritikou :D áno, je unavená, ale to sú len tie maminy, ktoré sú na všetko samy. Takže opäť, čo doma robíš? Su dni ked ma ona voľno a ty sa staras o malého? Su dni ked doma všetko upraces a ona oddychuje? Su dni ked idete spolu bez kamošov niekam ?
Agnes999 nehnevaj sa ale t mi prídeš trochu mimo ! teda trochu viac. To čo ty tu píšeš to je len na smiech. Sama si tu vytváraš vlastný príbeh.
"Má doma muža čo ju neznáša, nemáš na ňu jedno pekné slovo, všetko musí doma robiť sama, ty ju len sekíruješ a kritizuješ, všetko čo robí robí zle, je to úplne neschopná chudera, nedokáže ani len povysávať a v živote neumyla riad dobre. Miesto toho, aby si zobral rodinu na výlet, chodíš furt za kamarátmi pred ktorými ju ohováraš, potom jej ešte oznamuješ, že aj tvojim kamošom príde hnusná" ??????????????????
Kde píšem že ju neznášam? Ako vieš že ju stále sekírujem a kritizujem??! Som písal že keď jej niečo občas poviem. To je snaď normálne že jej poviem že napríklad presolila jedlo.
Písal som že s kamarátmi som nebol ani nepametám a nechodím skoro vôbec von. A odkiaľ si prišla na to že ju pred kamarátmi ohováram ???
Vidím že môj problém je pri TVOJOM len ješitná maličkosť.
Leela333, nirv - detto
Opovrhnuté ženy čo nenávidia mužov prosím ani nereagujte !!!
Profesionálny názor psychológa bol: Je to normálne u prvorodičiek, je unavená s dieťaťa.
čo ma potešilo takže vaše "konšpiračné teórie" a hladanie chyby ktorá MUSÍ BYŤ LEN U MUŽA si nechajte pre seba.
ika211 - ďakujem jedine tvoj názor ma váhu a presne sa stotožnuje s radou psychológa.
Kritizovať má právo len ten, čo pracuje a nie kdejaký chmuľo,čo nič nerobí... Tak to myslíš, že áno :-o))
No a sme doma. Sám riady neumyješ, sám rohy ani celkovo nič nepovysávaš, ale kritizovať - to už áno. A ešte teba máme snáď ľutovať, čo za harpyu máš doma, nie? Nirv, položila správne otázky a ty si asi zámerne na ne neodpovedal. Tam je tvoja odpoveď na to, prečo je tvoja žena taká, lenže ty si taký egocentrický, že sa zameriavaš len na to, že ona má permanentne zlú náladu. Už ťa ale nezaujíma prečo a čo spraviť preto, aby si jej náladu zlepšil.
ika jeden normalny zensky nazor, nie jak ten femiklub nizsie
Myslim, ze problem moze byt v tom, ze je dusevne vycerpana z materstva a stereotypu.Do prace nechodi, je doma s malym dietatom, to vycerpava a tak ma svoje nalady.Do toho vykyvy hormonov, ako ma kazda zena, je precitlivena, muzi tazko chapu zeny a naopak v tom je to.Ak ti mozem poradit, skus jej obcas navrhnut den, ked ona bude mat cely pre seba, moze si robit co chce, spat, pozerat telku a ty navaris, upraces, a budes sa v kuse sam venovat malemu.Skus na jej vybuchy reagovat parkrat pokojne , bez tvojich vybuchov a ona sa ukludni.Zeny si naozaj niekedy neuvedomuju, ze svojimi naladami dokazu muzov znechutit.Problem je urcite na oboch stranach a mali by ste to riesit obaja, samozrejme.
Má doma muža čo ju neznáša, nemáš na ňu jedno pekné slovo, všetko musí doma robiť sama, ty ju len sekíruješ a kritizuješ, všetko čo robí robí zle, je to úplne neschopná chudera, nedokáže ani len povysávať a v živote neumyla riad dobre. Miesto toho, aby si zobral rodinu na výlet, chodíš furt za kamarátmi pred ktorými ju ohováraš, potom jej ešte oznamuješ, že aj tvojim kamošom príde hnusná. A divíš sa, že za nimi s tebou nechce chodiť, divíš sa, že sa nikdy neusmieva. Chybu si nepriznáš, zo všetkého viníš len ju. Podľa tvojho opisu je to tá najneschopnejšia ženská na svete, všetko čo chytí do ruky pokazí alebo urobí zle. Odíď od nej, urobíš jej tým službu. Aj ona si zaslúži v živote šťastie.
Lopatak, neber to tak, ze na teba "zeny tuto utocia". Mozno sa ta niektore tie prispevky dotkli, ale ide len a len o to, ze sa tu ludia snazia prist na to, preco je taka. Lebo toto sa neudeje tak, ze bola plna radosti a stastia a z nicoho nic jedneho rana vstala a bola hnusna, vecne nastvana harpya. Niekde to ma pricinu a zrejme to bude vo vasom vztahu. A nie ze zrejme, ale skor urcite. Ten vztah je jedine okolie v ktorom ona teraz zije, pises, ze mate male dieta, tak je asi cele dni doma a jej alfa a omega je vase dieta a ty. To je cele co ju obklopuje. Nema sa kde nastvat inde, iba u vas doma. Mozno by sa mohlo polemizovat, ze v praci, v skole, u rodicov, ale kedze nic z tychto moznosti nezapada do obrazu, co je u vas, tak musis naozaj uvazovat nad vztahom, pripadne vasim rodinnym fungovanim. A ak nechces, aby si domyslali ludia, ze su ti kamosi prednejsi a doma mas vylozene nohy, tak pis obsirnejsie. A hlavne o svojom spravani, nie iba o tom, aka je ona hnusna.
suhlasim s prispevkom od moujoujoujou
Toto ak urobis, dokazes nielen sebe, ale aj manzelke, ze ti na nej zalezi a ze to chces cele zachranit. Znie to ako z americkych filmov, ale ku podivu to skutocne funguje :) Prekvap seba, aj ju! Seba preto, lebo sa prekonas a zacnes mozno inak mysliet a ju preto, aby ta konecne videla inak aky si...
Tym vsetkym co pises, cez vysavanie az zle umyty riad, tym vsetkym ona dava najavo, ze sa jej s tebou velmi zle zije! A hromadi sa to, hromadi...necuduj sa, ze je taka aka je, pokial takato nebola aj na zaciatku vasho chodenia. Vezmi ju na prechadzku vonku, dnes, teraz, hned! Chyt ju za ruku, pohlad po tvari, popros ci by sa s tebou nesla prejst, ze jej musis cosi dolezite povedat a chodte si pokecat....Pochybujem sice, ze to dokazes, ale ...........skus a napis ako to dopadlo. Naucte sa ludia probuh riesit problemy tu a TERAZ. Riesit nieco, ked uz je clovek totalne znechuteny a nahnevany, to uz fakt je ako hadzat hrach o stenu. Vsetko ries tu a teraz!!!
lopatak...namiesto toho aby si ju urobil ty štastnou...hľadáš chybu v nej, hoci by si mal ...ak ju ľúbiš, hľadať spôsob aby sa znova usmievala a bola štastná...
kritizuješ ale sám sebe zrkadlo nenastavíš...
tu si si prišiel len poťažkať, aká je to mrcha snád, a pritom normálny milujúci chlapina, by sa hned porozprával o tom čo ju trápi, nekritizoval by pre blbosti, čo fakt sa stavim že vyvališ zadoček a ty nič neurobiš, a normálny milujúci empatický chlap, by jej hned ten úsmev do tváre dal...
nechladaj chybu v nej...hladaj spôsob, určite je to skvelá holka, ktorá má toho veľa, a ani človek ktorý jej má byť oporou ju nechápe, a radšej tu hovori o nej len same negatíva.Zaujimavé že ani jedno negatívum na svoju osobu si nespomenul.
Vcelku ju chápem, prečo jej zmizla radosť z tváre...
Popremyšlaj nad sebou.