Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zhnusuje sa mi svojou povahou..

Príspevok v téme: Zhnusuje sa mi svojou povahou..
LopatakJou

Zdravím. Má priateľku s ktorou máme dieťa a žijeme spolu. Problém je v tom,že u nej úž dlho pretrváva neznesiteľná povaha. Neustále sa hádame kvôli maličkostiam, za každú blbosť sa uráža. To je ešte ta znesiteľnejšia časť. No najhoršie je na tom že pri hádke dokáže neskutočne urážať a vyprovokovať človeka až do zúrivosti. Kedysi dávno takáto nebola. Už viac krát som chcel rozchod s toho dôvodu že ma to neskutočne ničí ale teraz keď máme dieťa tak neviem ako reagovať. Myslím si že časom to začne ubližovať aj malému. Dohodli sme sa že sa obaja zmeníme. Ja že nebudem chodievať každý víkend s kamarátmi von a ona že zmení svoju povahu. Ja som samozrejme svoju časť dohody dodržal. Neznáša a ohovára mojich a svojich kamarátov ale z oči do oči je milá. Kopec ľudí mi dohovára že sa ani neusmieva že je stále vážna, a keď jej toto poviem tak mi odpovie že nemá sa prečo usmievať. Dalo by sa toho ešte veľa popísať čo všetko mi prekáža. My dokonca ani nemáme spoločné záujmy. Čo spravím dobre to zabudne, čo spravím zle to mám stále predhadzované na oči. Neviem ako pokračovať ďalej lebo fakt čím ďalej tým viac sa mi zhnusuje a už to v sebe nedokážem dusiť.

Laara

tak preco tie kuty nedovysavas ty a riad znova nepreplachnes? a ked nieco pokazi vo vareni? tak uvar lepsie..mne to tiez tak vychadza, ze sa len stazujes, kritizujes a doma prstom nepohnes, kamosi prednejsi nez dieta a ona, vypisuju ti vselijake devy..asi jej pekne lezies na nervy, ked na zaklade nejakej malickosti dokaze mat zlu naladu cely den..nechce chodit k tvojim kamosom, lebo sa tam nudi, nema sa s nimi o com rozpravat a oni ju nemusia..tak ju asi pred nimi osieras a ked je ona s vami, zrejme ju pekne ignorujete..neverim, ze tvoji kamosi by si dovolili povedat na nu kriveho slova, keby si to nerobil ty sam..to sa len tak zamyslam..neber to ako utok alebo hladanie chyby v tebe..

a ak je skutocne pravda na tvojej strane a nie niekde v strede..cize tvoja priatelka je vecne a bezdovodne namosurena harpia, tak preco si si s takou zenou zacal a mal s nou dieta? si masochista?

z celeho tohto mi vychadza, ze zasa tu mame subjektivny pohlad jednej strany..lebo veta tvojej priatelky "nemam dovod sa usmievat" hovori pre mna za vsetko..tvoja priatelka nie je stastna a dovod jej frustracie a nespokojnosti musis poznat jedine ty sam..

nirv

Akoze sorry a ty sám povysavas a umyjes riad ked si dovolis ju kritizovať, alebo len sedis s vylozenymi nohami? Že si doma neznamená že aj nieco robíš. Bohvie či ťa ešte aj neobskakuje.

moujoujoujou

Presne takto sa sprava moja matka k otcovi, cize viem si predstavit ako to je i ked uz s nimi nebyvam. Vsetko co pises plati na tych dvoch, teda s upravou ze ani otec nie je bez viny. Bohuzial/Nastastie - vyber si. On totiz ako ty tiez nechape v com je problem a tiez sa jej surovo spyta "co je s tebou?" a pravdaze konflikt je na svete. Nemysli to zle, snazi sa, ale unika mu prava pricina. Ale kedze s oboma vychadzam dobre, viem ake to je u jednej aj druhej strany do hlbky. Matke (mozno aj tvojej manzelke) chyba pocit skutocnej lasky. Zdoraznujem skutocnej. Moze jej muz hovorit ze ju ma rad, kupit jej na meniny kvety, darcek, pomoct jej,"sucho" pochavlit.. Ale musi to co pre nu robis, aj teba spravit stastnym. A ak to odmietne, skritizuje, nahnevá sa, musis byt silny a brat to s nadhladom, uvedomit si ze stale ju nieco trapi, resp. nieco jej chyba a ty jej chces uprimne pomoct, zaplnit tu dieru co ma v sebe (a teraz nemysli na ziadne prasaciny). Musis urobit nieco co prekvapi teba sameho, co prekvapi ju, vsetkych. Skus si spomenut co vzdy chcela a skus jej to splnit. V manzelstvach po case chyba spontannost (u muza), dobrodruzstvo do ktoreho by vtiahol svoju lasku. Toto moj otec nedokaze. Pretoze co povie okolie, co ak to znova manzelka skritizuje, nema naladu, nema uz energiu, ma strach.. Ale otazka znie nakolko si ju vazis a nakolko chces zachranit vas vztah? Ak nechces, zbytocne to citas, mozno chces len "potlapkat po pleci", to je o nicom pretoze po case vztah takto skonci. Ak to ale chces zmenit musis v sebe najst odvahu a energiu. Ty si muz, hlava rodiny a dominanta napriek vsetkemu co hovoria feminist group. Pripravit pre vas dvoch dobrodruzstvo. To moj otec nikdy nedokazal a myslim ze ani nedokaze. Stat sa pubertiakom v dobrom slova zmysle a ist na dovolenku/ nezname miesta/ stanovacku/ splavovat/ ist autom na zapad a kam vas to dovedie... Nie cez leto ako vsetci, ale teraz v tej hnusnej zime. Necakane. Na buduci tyzden. Len vy dvaja. Priprav veci ktore ma rada. Naplanuj to tak aby si sa TY citil dobre a aby sa AJ ONA citila dobre. Ty preto aby si si dokazal udrzat dobru energiu aj v neprajnej chvili/situacii a aby si si to uzil. Ak budes v pohode ty, bude skor aj ona. Musis sa do toho cely vlozit, vyhecovat sa, mat z toho celeho mozno aj strach a krce v bruchu ze co to robis. Malo by to byt nieco velke na co nie je zvyknuta. Ale hlavne to musis urobit z lasky k nej. Neber to ako klise. Zamysli sa co to znamena. Z lasky = ze ju mas rad a zalezi ti na nej aj ked je/resp. prave preto ze je teraz takato. Chces to riesit? Chces prist na to ako ju spravit prirodzene stastnou, aby sa opät prirodzene nahlas zasmiala z niecoho co povies alebo spravis. Velmi dufam ze som ta neprinutil nad tym len premyslat ale aj konat. Je to v tvojich rukach. Drzim palce kamo.

LopatakJou

To bol len príklad. s kamošmi som nebol ani nepamätám. Stále som doma nikam nechodím a tou kritikou som myslel že: Povysáva (len zväčša) a keď jej poviem že by mohla aj rohy a tak, je zle alebo keď niečo pokazí vo varení. Riady sú po umytí mastné a špinavé a keď sa ozvem tak sa naštve a povie že nech si to umyjem sám. No proste nemôžem nič skritizovať. Samozrejme dobrú kritiku uvíta. Ale hlavne ide o to že je ako keby stále naštvaná na celý svet. Ja jej aj navrhujem nech ide niekam s kamarátkami ale ona to pretočí proti mne že mám niečo za lubom. Keď ideme po ulici ľudia si myslia že sme pohádaný. A nesnažte sa furt hľadať chybu vo mne (hlavne ženy) ja chcem iba vedieť ako to prekusnúť alebo sa s tým vyrovnať.

Agnes999

nirv to vystihol presne ako vzdy. Pises, ze neznasa kritiku. Pocuje od teba niekedy aj nieco ine ako kritiku? Lebo ako o nej pises, len same zle veci, vsetko je jej vina, nic nechape, cela je zla. Urcite je na nej aj nieco dobre! A naozaj to vyzera, ze su pre teba kamosi viac nez rodina. Preco sa jej pytas ci ide s tebou za kamosmi? Preco jej nenavrhnes, ze ostanes s dietatom doma, nech si ona spravi cely den volno, ide s kamoskami na kavu, ide ku kadernicke, na masaz, a takto ju odbremenit aspon raz do tyzdna? A ked uz niekam spolu ist, tak nie k tvojim kamosom, ale niekam na vylet, nieco spolu ako rodina podnikat?

mimka2

s mojim sme stale spolu kazdu noc ..a to tiez kurna neni dobre.ja nikam nechodim ked neratam pracu od 9do 19hod.tiez nemam rada moc kamosov..lebo vidim ze oni mna nemusia .haha

mimka2

ahoj kolko mate obaja rokov. vies mozno zena by len potrebovala viac pozornosti.predsa viem ze ked je dieta tak zena potrebuje vypnut..

nirv

Nie sú ti nahodou kamoši prednejsi ako rodina? Lebo taký mam z teba dojem. Koľkokrát si bol s dieťaťom celý deň sám? Koľkokrát ona išla sama von bez teba? Koľkokrát si išiel von s nimi a nie s kamosmi? Koľko hodín týždenne spravis niečo v domácnosti?

orol

dodatok: lebo zrejme nevie, alebo nechce vedieť, čo je vlastne kritika a že existuje aj konštruktívna kritika, ktorá nemá za cieľ ublížiť, ale pomôcť.