MOJMU SYNOVI ZISTILI Z VYTERU Z NOSA, ZE MA STAFYLOKOKA. TRPI CASTYMI ZAPALMI STREDNEHO UCHA. MATE S TYM NIEKTO SKUSENOST?
Stafylokokus aureus
linka
presne!skolka a ides v tom, pretoze ked mal 2 rocky, vybrali mu nosnu mandlu a bol pokoj, no a od skolky, hned na piaty den choroba uz 9 mesiacov v kuse, a to som sa dozvedela, ze pravdepodobne v septembri prekonal infekcnu mononukleozu a odvtedy ale poriadne zdravy nebol, mozno tak 2-3 dni a potom znova choroba. k moru idenme tiez-xorvatske je najzdravsie. no a kupila som solnu fajku, aj solnu lampu-to nic moc-asi 1 nestaci, ale ta fajka hadam bude fajn-len musi vyzdraviet aspon trochu-potom zacneme inhalovat. inak do nosa mu nepomaha ani vincentka ani sterimar
No nám ATB tak zničli imunitu,že sme boli v nemocnici 16 dní,lebo aj tam sme nachytali všetko možné.Tam mu ale pichli nejakú látku na imunitu a presne jeden rok sme vobec neochoreli tak aby sme potrebovali ATB,no starší syn začal chodiť do školky a už to išlo,doniesol všetko čo sa dalo.Odporučili nám aj liečenie v solnej jaskyni a ideme aj moru.Minulý rok im more aj pomohlo.Ale tomu staršiemu pomohlo aj vybratie mandlí.
linka
tiez neviem ako vyliecim stafylokoka v nose to ozaj neviem
linka
no my sme teraz zas chory uz druhe atb po sebe, i tak nezabrali, inak sa trapime v kuse od septembra, aj s bronchowaxomom, i ked to bolo vtedy lepsie. vlastne asi od 4 mesiaca, zacali sme s atb uz- koli mocovym infektom, a to bol kojeny, a potom uz to slo, az doteraz-mame 4 roky a aj alergiu na vsetko mozne. no a neviem si predstavit ako vydrzime bez choroby 6 tyzdnov po ockovani! zbytocne vyhodene peniaze?kaslat na ne, len aby bol maly zdravy
My chodíme do BB k doktorke Medzihorskej.S ňou som ale toto očkovanie nepreberala,nás zaočkovala naša pedietrička.Ja sa chcem medzihorskej spýtať na názor koli tomu bronchovaxomu lebo ten mu dala ona.A s tým očkovaním budeš musieť počkať 4 týždne keď mate ATB.A po očkovaní by ste nemali ochrieť 6 týždňov,aby mala vakcína ten správny účinok.My sme už nachladnutý máme aj dosť veľký kašel.Snažíme sa liečiť bez ATB.Dúfam,že sa s toho dostaneme.Vy tiež prechádzate s choroby do choroby?Moj syn bol chorý od 3 mesiaca a do 15-teho mesiaca stihol brať tak 10 krát ATB.Hrozné,čo?Ja sa ATB vyhýbam a vždy sa snažím dostať sa z choroby bezATB ,no niekedy sa to nedá.No neutekám s každým soplíkom ku lekárke ako večšina mamičiek.
linka, takze odporucas asi prevenar? ten mame v xladnicke, len furt nemozme ockovat-vraj, tak ja teda ozaj nevie. no ale teraz je to zas bez sance, kedze berie atb-sumamed. kam xodite k imunologicke?
My sme sa touto drahou očkovali po druhom roku.Preočkovanie sa robí keď je dieťa zaočkované do dvoch rokov.Ja som sa dočítala že očkovať by sa malo 4 týždne po dobratí ATB ale o bronchovaxome som sa nedočítala.Ale poviem ti ,že jedného syna mám zaočkoaného Prevenarom ,druhého Pneumo 23 a je to rozdiel.Aj keby som nemala mať preplatený Prevenar tak si ho kúpim.
linka
tak sa prosim teda na to popytaj a daj vediet, lebo ja stale cakam, a citala som ze tie vakciny nie su rovnake, ved preto sme i kupili tuto drahu, tak ja teda uz neviem, ale v nej je ockovacia schema a tam je presny popis ako po sebe idu ockovania a u ako starych deti. po3 roku myslim staci 1 davka a ockuje sa aj v 2. mesiaci zivota, ale potom je treba preockovavat este asi 2-3 krat
My sme sa očkovali vakcínov PNEUMO 23.Doktorka povedala,že je to to isté a že tp plne hradí poisťovňa.Prevenarom mám zaočkovaného mladšieho syna,ale on patrí do rizikovej skupiny čiže jemu preplatili cca 2500 sk a doplácali sme len 88sk.A preočkovať by sme sa aj tak nemohli lebo sa to može asi len po dvoch rokoch.Na ten bronchovaxom a očkovanie sa opýtam mojej alergologičke budúci týždeň idem na kontrolu.Lebo keď som sa opýtala či sa može očkovať keď má toho streptokoka tak mi doktorka povedala že ano ,nie len vtedy ak by bola teplota.Ani si neviem predstaviť čo to mohlo zase sposobiť mojmu synovi.
linka, no nam teda neodporucili a uz vobec nie ked pneumokoka ma, treba preliecit a byt ako tak zdravi a ockovat az po dobrati bronxowaxom cca aspon3-4 tyzdne, inak je to vraj bez efektu, mozes kupovat novu drahu vakcinu. ja ju mam v xladnicke uz par mesiacov. a vraj to ma vyznam len do 5 roka zivota. my uz budeme mat 4, tak dufam ze to stihneme