Tato tema je venovana prispevku v teme 'Den narcisov', v ktorom sa uvadza utajovany vitamin B17. Odporucam vsetkym prezriet si anglicku stranku www.worldwithoutcancer.org.uk
Pravda o rakovine - VITAMIN B17
damian , nieco sa najde aj na slovenskych strankach :)
www.lpr.sk
Racer, zaujimave, co spominas!!!
V prirodnej medicine sa spomina, ze pri zaciatku liecby rakoviny, sa ma zacat par dnovou hladovkou, kde sa je LEN nesladke ovocie, najlepsie grapefruity. Suvisi do s detoxifikaciou tela a velkym prisunom vitaminu C.
Pre vsetkych,
Tak sme zasa tunak a ideme do dalsieho kola.
Rad by som popisal pribeh uz zomrelej-tety susedy.Mali sme ju velice radi lebo nam vsetkym do-okola bola jak vlasna mama.
Jej pribeh ( EPILOG) sa zacal okolo roku 2000 kedy jej bolo povedane ze musi sa podrobit operacii ( samozrejme po vsetkych moznych vysetreniach) nakolko jej objavili nejaky nador v casti criev- priechod medzi tenkym a hrubym crevom. Vsetcia zme sa zhrozili lebo, kto ze nam bude vypekat buchty a vsetky tie masne dobroty?...
Teta sa nedala, a ako spravna slovacka ( podotykam ze slovenka je zena ktora pochadza zo SLOVINSKA, kdezto slovacka pochadza zo SLOVeNSKA), operacii huzevnato ODOLAVALA ale prisiel cas, a v 2003 roku sa tej operacii predsa len musela podrobit.
Odbornik ju zoperoval. Jej manzel a syn sa boli na nu po operacii popozerat, a prve dni boli pre nich sokom- si mysleli ze im zomrie.Nepochybujem, kedze im odbornik povedal ze musel vyrezat asi pol metra zhnitych criev. Kedze to bol pre okolie tety sok, tak zme sa zacali-kto ako mohol- zaoberat tym CO ROBIT ? - klasicka otazka klasika LENINA.
Nuz nemalo hovorili tito odbornici-odbornik chirurg tiez prizvukoval- ze je nutne sa podrobit chemoterapiji,nakolko ako jeden lekvar povedal jedine chemoterapija SPASI tetu susedu. Tu sa teta suseda, podla ociteho svedka uja suseda, zobudila a povedala sice velmi slabym ale REZOLUTNYM hlasom, ze ona za poslednych 25 rokov zjedla kazdorocne okolo 2 kg CHEMOTERAPIJE- i zacala teta suseda vymenuvat vsetko mozne co si len clovek vie spomenut- ACILPIRIN, ALNAGON, PAPAVERINY, a rozne ANTACIDY , ATB, a ja neviem co este.
Tento lekvar teda nic len si vypocuvol a odisiel. Ujo sused sa mi priznal ze odbornik - operater dostal zaplatene takze treba povedat ze v ramci zaplatenia urobil co mal urobit. Kedze zme vsetci ktori lubili tetu susedu zrazu zacali robit vsetko o com sme vedeli dostali zme sa k jednemu NASMU krajanovi z Ukrajiny-sam je chirurgom- ktory ale ked sa pozrel na diagnozu tety susedy povedal ze prezije maksimalne 8(OSEM) mesiacov a bude ponej. Vsetcia sme za zhrozili, nakolko nik zo susedov nechcel aby teta suseda isla tak rychlo na onen svet. Nuz a zacalil zme sa...MOODLIT.
I moodlili zme sa, moodlili, az zme VYMODLILI. Dosiel na navstevu Z NEBA z cista jasna z AMERYKY,potomok jedneho nasho rodaka. I pozeral sa pozeral sa na svojich predkov znicene domy po ktorych ostali len luky ciste polia....I hanbili sme sa ( teda niektori) ze co to sa porobilo BEZTRESNE bezpravia NASIM SUSEDOM, a tu dosiel ich potomok...Ako sa na to vsetko pozeral?...O com rozmyslal, ked vedel ze jeho predkovia sa BRANILI proti roznym vplyvom, ale sa neubranili lebo bojovali proti presile, ktora jeho predkov VYHNALA z ICH zeme ktoru tisicrociami obrabali ( nezeruc meso...srandujem),-nuz nelahko je bojovat proti dobre zorganizovanym gardistom, sa sami presvedcujeme- ale tento POTOMOK, sa ukazalo ze pracuje ako INGINIER LUDSKEHO TELA cize ILT, i takto pravil tam nam a tete susede: NEBOJTE SA! NEBOJME SA!
''Teta suseda, ty si zhresila. priznaj kolkokrat si sa na.rala MESA VAJEC VYPRAZANYCH SNICELOV, KARBONATKY,KNEDLIKY ZO SEHEDINSKYM GULASOM, VYPRAZANA KAPUSTA KNEDLIKY A PECENA KACKA, ZABIJACKOVE HNUSOTY CUKRU A KAVY CUKROVEJ ZO SLAHACKOV, I JAKO SI KRMILA TVOJE DETI A TVOJHO MANZELA? ''
Nuz a mila teta-suseda povedala:
''Ano priznavam ze to co si vsetko povedal je pravda. Odkial to vies? Si ma spehoval ty ci Este Kde ci EJ AJ EJ?''
Nuz mila suseda, ja som ten co vsetko vie, i preto ti hovorim ako to NAOZAJ BOLO.
Ale neboj sa bo ja ti odpustam tvoje prehriesky proti ZDRAVEMU VECNEMU zivotu.
Uz viacej nehres a budes zit este desat rokov,lebo ty uz teraz nechces zit hoci tak sa tvaris.''
Nuz neviem, ale ak by som nevidel toto na vlasne oci, kedy potomok nasich susedov, ktory prisiel a kazal ako Jezis CHRYSTUS, tak by som tiez neveril.
Nuz ale dalej k tete susede.
Ona prestala hresit. Aspon to tak vyzeralo. Jedla maksimum zdravej stravy, ziadne kakacky ako pred tym.
Lekvary jej furt hovorili ze..''ale to treba chemoterapiju lebo bez nej zomriete''.
Nuz teta nezomrela rok prvy ni rok druhy. Vsetko vyzeralo velmi dobre az...
Teta HRESILA. Kupovala si potajomky ZMRZLINU- aka vysoko sladenu a mrazenu vodomliecnu tekutinu,ked varila svojmu manzelovi tak si furt sem tam ochutnala to co varila,..a zjedla. tu mesko tam mesko.No a vrchol sa stal ked si teta suseda zmyslela ze sa jej zachcelo...hribov z lesa, a to nie hocijakych ale tych NAJLEPSICH.
Vola sa ten druh HORKYNA, je to dost ''mesita''huba, ktora ked sa nareze tak vypusta ''mlieko''. Pred konzumom ju treba minimalne 20 minut vyvarit-vodu scedit- a potom pouzit, z vajcami napriklad.
I toho sa nasej tete-susede zachcelo. A tu zhresil i jej manzel, ujo-sused.Namiesto toho aby jej povedal STOP! TY HRIESNICA JEDNA KATOLICKA! NEPOCULA SI POTOMKA KRESTANOV?!.
Tak na tie huby sa vybral nazbieral a priniesol domov...pekne vycistil uvarili pojedli.
Nuz, coze je na tych hubach take zvlasne?(pocujem hlas nejedneho)....
Ta zvlasnost sa vola AFLATOXIN...
I tete suseda dostala malicku otravu..lekvari klasicki NEVEDELI CO MAJU ROBIT... jeden navrhol ujovi susedovi -Zaveste ju na put do LURD, tam maju svetu vodu! No a tu ujo sused vravi:..'Aj ved by som ju rad zaviezol, ale odkedy si katolicka verchuska-klamuska zistila ze ta ''SVETA'' voda obsahuje relativne vysoke davky rozpusteneho mineralu z nazvom germanium, tak tam nehali namontovat kohutiky a umele fontaniky z ktorych vyteka obycajna studnovka! Naco tam pojdeme?...'' Druhy navrhol ze jej povypaluje mocovy mechur zvnutra (nakolko mala krvacanie-telo sa zbavovalo sice nevlkymi mnozstvami ale predsa toho co bolo vo vnutri), lebo ako ten lekvar povedal,..''NA SKOLE SME SA TO NEUCILI TAKZE NEMAM PRAKS, VY MATE RAKOVINU CO SA VYLIECIT NEDA VY AJ TAK ZOMRIETE, A JA SA POTREBUJEM NA NIEKOM NACVICIT'' .
I tu sa teta suseda zlakla toho i povedala ze NIE.
A lekvar sa smial i pravi tete-susede:
XIXIXI, JA SOM LEKVAR, A ZE.IEM LUDOM NERVIKY.
JE MI DOBRE JE MI FAJN,
ja SOM BIELY DrzY LUCYKLAUN.
Tebe h.upej nepomozem,
len si moje korytko nalizem.
Pokracovanie pokracuje.
inak minule pisali v markize ci kde sa chlapik uzdravil, bol beznadejny pripad neceli ho ani liecit, davali mu tyzden zivota, on sa z toho dostal lebo grapefruity jedol tak ktovie :)
dobre bebu už som o tom písala ale asi si nemala čas všetko to čítať popísali sme toho už veľa..
implantačná metastáza je niečo iné..je to jeden zo spôsobov metastázovania.metastázy sa šíria z primárneho nádoru krvou, lymfou alebo implantačne a to znamená, že môžu z toho primárneho nádorového ložiska "spadnuť " na nižšie orgány a za vhodných podnienok sa tam "chytiť".
áno pri operáciách sa môže stať hocičo, môže sa chirurg aj porezať..to je jedno z rizík tohoto povolania.
ale keďže sa vie čo sa bude operovať prizpôsobí sa tomu celý operačný proces-asistenti, inštrumentárka atd,krv sa permanentne odsáva a utiera. cievy sa koagulujú(pália)..ešte som nevidela aby krv striekala, ale nevylučujem že aj to sa môže stať .
ten ochranný štít..používa ho napr.aj môj priateľ (zubár)ak robí chirurgický zákrok,kde by sa mohlo stať, že by ho niečo mohlo nepredvídane ostriekať tak aby sa chránil tak si ho dá..ale to je o ochrane lekára, sám si zváži, či mu to za to stojí alebo nie.
ale najdôležitejšie je asi to, že rakovina nie je infekčná choroba, nenakazíš sa ňou z krvi, ani z inej telesnej tekutiny..začína v našej DNA,kt.ale môže veľa činiteľov negatívne ovplyvniť.z krvi sa môžeš nakaziť vírusmi, baktériami atd, ale NIKTO ti určite nepovie, že aj keď máš papilomavírus, že dostaneš rakovinu, i keď tam je zvýšené riziko výskytu, ale rakovina má veľa rizikových faktorov z kt.musia pôsobiť VIACERÉ spoločne.preto je u rakoviny multifaktoriálna etiológia, narozdiel od infekčných chorôb, kde stačí jeden faktor..väčšinou dosť vysoká infekčná dávka a už to máš.
neviem či som sa vyjadrila dosť jasne dúfam, že áno
ccc ahoj, trosku som bola mimo, no chcem reagovat na:
Pridal:
ccc
10/05/2007 11:41
to bebu:
chirurg pri operácii okrem toho,že je oblečený do sterilného prádla od hlavy po päty, má rukavice,rúšku,a mal by mať aj ochranný štít.
len hlipák by chytal cudzie tkanivá,tel.tekutiny atd.bez adekvátnej ochrany,ale nie kôli nádorom,ale kôli množstvu iných infekčných chorôb...čiže u nikoho kto sa má aspoň trošku rád nehrozí kontakt s cudzím tkanivom bez adekvátnej ochrany.
takze:
kde zijes ccc? a z coho su asi tak sterilne rukavice?zeby latex?aj ked si lekar pri operaciach nadorov dava dvojo, a moze byt akokolvek sikovny, stat sa moze, a skalpel prereze nielen 2x latex, ale i pokozku, kozu, svaly i slachy, atd...to k tej manipulacii s napadnutym tkanovom. no a ochranny stit... :) tak to som u nas este nevidela.
takze za co berie u nas lekar rizikovy priplatok cca 200 sk na mesiac:
napr. aj za to, ze ak operuje napr. kostny nador a píli pri tom kost, vsetko strieka naokolo a ani dioptricke okuliare a na nich kvázi štít ta neuchrani od stiekajucej krvi a ulomkov, ako napriklat mikroskopicky ulomok kostneho nadoru v rohovke oka s naslednou tazkou keratokonjuktivitidov u operujuceho lekara.nastastie histologia ukazala, ze nador bol benigny a bolo to dieta. nebolo HIV pozit. a ani hepatididu nemalo. takze tak.preto som sa ta ccc pytala na pripadnu implantacnu metastazu z choreho na zdraveho pri manipulacii s nadorovym tkanivom, niezeby naschval, ale stat sa moze vselico a toto sa napr. ozaj stalo pri operacii. a tak sa ta to chcem opytat znovu, lebo si myslim, ze sa tomu rozumies a vela o tychto i inych veciach vies a celkom dobre pises no a mne by si tym velmi pomohla keby si mi to nejak mohla zrozumitelne vysvetlit, ci je teoreticky mozne sa "nakazit" nejakym takymto sposobom rakovinou, alebo nie a preco.
takze ti budem vdacna za vysvetlenie
igris, asi som sa zle ubytoval, tu len este kvitnu.
inak, ten tvoj prilad s mliekom sa mi pacil :)
zds :), tu su uz ceresne :)
druha vec, mat tie informacie ale dodriavat ich, to je zas o niecom inom, dat si tabletku a verit , ze ti pomoze je lahke. Ale zmenit niekolkorocne stravovacie navyky to take lahke nie je, niekedy to az boli :)
ak mam zle obdobie (napr. nadmerny, dlhsi stres) tak si vtedy pomozem antioxidantami (C, E, Zn, A-cko len prirodnej forme, teda strava, raz za cas dzus G3), sem-tam multivitamin (kvalitny, kvalitny?), pri spominam strese niekdedy aj B komplex vecer.
v lete som uplny nadsenec prirodnych bioflavonoidov - maliny aj dve misticky naraz (160 gr.), marhule (s tym je ale dost problem, lebo ich lifruju na trh nedozrete, marhule, čeršne a višne, ríbezle červené aj čierne, najmä červené hrozno...skrátka fantázia.
ibaže trvá na môj "vkus" krátko, hm.
probiotiká nepoužívam.