Tato tema je venovana prispevku v teme 'Den narcisov', v ktorom sa uvadza utajovany vitamin B17. Odporucam vsetkym prezriet si anglicku stranku www.worldwithoutcancer.org.uk
Pravda o rakovine - VITAMIN B17
Prosim,
neradte ma k zastupcom syntetik!
Ale zialbohu trh nam diktuje casto jedine dostupne formy a tie su lepsie ako nic. Aspon tak to dokazuje objektivny vyskum(nezavisle zdroje od vyrobcov, ktorych nazor musi byt vzdy brany s rezervou. Bias)
Vylucovanie vitaminu C(teda jeho zakladnej formy mocom)este nie je dokazom, ze jeho vyssie haldiny v krvi nie su prospesne.
Vitamin C ma mnoho foriem, z ktorych kyselina askorbova je najlahsie vylucitelna. Komplexne formy kyseliny askorbovej(lebo tak sa nachadza v prirode povacsine) neprepadnu cez sito ladvin tak lahko, kedze maju vacsie molekuly a prispeju k vyssej hladine v krvi.
Spomeniem len patentovanyu formu ester C (vodorozpustny) a ester C palmitat(tukorozpustny, pre dolezitost v podkoznych tukovych vazivach, kde prispieva k tvorbe kolagenovych retazcov casto sa nazyba -beauty C, lebo spomaluje dokonca odstranuje vrasky(kratkoretazcove nesudrzne kolageny su pricina vrasiek)
sakra a uz som sa potesila, ze tato diskusia nabrala novy smer...a v tom zrazu..zasa a opat sa tu objavil/a kosa..prepac, ale tvoje prispevky nedokazem brat vazne. mozno aj preto, ze sa nevies rozhodnut v akom rode ich mas pisat. neviem na koho sa hras. ak nas chces s ccc urazat, tak si posluz, bude to svedcit o tvojej urovni. slovo banalny sa pouziva vo vyzname vsedny, otrepany, bezvyznamny. pozri slovnik cudzich slov az potom ho pouzi.tak aj ked nadalej si myslis, ze taka je rakovina, tak good luck ;)k pnc, to ze nebol uznavany beriem. pred vsetkym novym je vzdy najprv respekt. to, ze sa masovo nevyrabal, bolo problemom financnym. totiz az o 21 rokov neskor pani florey a chain vynasli novy, lacny a hlavne masovy sposob vyroby. k tomu vitaminu c, neviem nakolko to ma vyznam, ked telo prebytok vitaminu c vylucuje mocom. to ze sme si so zvieratami podobny, neznamena, ze sme rovnaky. treba mysliet aj na to, ze mame rozdielny kolagen v tele..staci zmena jedine amk v retazci a uz sa nemozme bavit o tom istom. to ze prispel k novemu nazoru je super. kazda choroba je liecitelna len mi bohuzial na kazdu nepozname ten spravny kluc.
Na temu zber byliniek.
Slovensko tvori populaciou a rozlohou menej nez tisicinu zeme. Orientovanie sa len na tamojsie rastliny a vyvoj je v dnesnom globalnom svete primalo
Naviac, podnebnostna zona Slovenska nedava podmienky na tak boharu faunu a floru ako tropicke krajiny. Pri vacsom mnozstve druhov a vyssej vzajomnej konkurencii sa teda v tropickych plodinach tvori viac obrannych latok proti konkurencii okolia. Takze tam je cennejsi zdroj aktivnejsich latok, ako v miernom podnebi Slovenska.
To plati aj na mikroskopicky svet bakterii, virusov, plesni.
Na temu Linus Pauling.
Zil pre vyskum, nedal sa zastavit, ked dospel k uzaverom napadajucich sucasny stav mediciny.Oktem ineho, najviac si u neho cenim prispevok k objasneniu ulohe kolagenu v tele, ktory je podstatou vazby vsetkych organov a tkaniva. Takze jeho dostatok a cim najdlhsie povrazce reprezentuju vlastne mladost-vysoku funkciu tkaniv a organov vseobecne. Teda nie len vraskavost, ako to mnohi chapu z hladiska koze(kozmetika)
Pri svojej praci narazil na paradox-haldiny vitaminu C u vacsiny zvierat boli podstatne vyssie nez u ludi. Postupne dospel k tomy, ze vascina zvierat si ho vie produkovat vo velkych mnozstvach. To by ale nasvecovalo, ze je teda velmi potrebny.Ludia zial nie.
Pri experimentacii s roznymi davkami dospel k nazoru, ze aj nam by prospeli podstatne vyssie davky, nez povodne odporucene.
Kedze ale v slachtenych rastlinach na rozdiel od divokych je vitaminu C pomerne malo(vynimky kiwi, trnky niektore zeleninove vnate), takze by prichadzala do uvahy suplementacia ku strave.
Studenti, ktori brali mega davky a mali potom hladinu vitaminu C v krvi podobnu ako napr morcata, psi, prasata alebo kone(vsetky tieto sa pouzivaju na experimenty s odovodnenim, ze ich organizmus pracuje podobne ako nas, teda co je pre nich dobre, je aj pre nas a vice verza)Dospel k davkam suplementacie viacej gramov.denne.Sam bral neutralnu formu askorbat sodny 18 gramov denne.
Kedze vsetko ma svoje minimum, optimum a maximum, odporucil posunut davky zo 70 mg na niekolko gramov. Tak to prednasal aj na konferenciach, kde mu pristup nemohli zakazat ako dvojnasobnemu nositelovi Nobelovej ceny. Tak aspon po smrti, ked sa uz nevie branit osobne, snazia sa jeho odkaz zlikvidovat. Nastastie privela lekarov, ci uz jeho spolupracovnikov, ci inych(v politike takych, ktori sa vymykaju zo sablony nazyvaju disidenti, v medicine alternativni), ktori tieto zvysene davky prijali a niektori jeho spolupracovnici (napr dr Rath, na nete(web) je plno jeho clankov) pracuju v tejto oblasti dalej a publikuju.
V skratke, pracoval na viacerych latkach potrebnych na tvorenie zdravych(dlhych a silnych) kolagenovych retazcov. Ulohu posilnenia tvorby spojil s vitaminom C a E a aminokyselinami,cystein, arginin a prolin. Tvorbu kolagenu spojil so stavom regeneracie organov, udrzby ich zdravej fumkcie(napr srdce, cievny system ladviny, odolnost proti rakovinam, kde sirenie rakoviny rozrusuje kolagenove retazce a tym znehodnocuje funkcie organov a oslabuje obranu proti dalsiemu prieniku rakovin(zacarovany kruh).
Odvtedy nastal vyrazny zlom v suplementacii. Zacal pomalu, ale zdrvujucu lavinu proti sablone a mantre dosial drzanych zastaralych dennych odporucenych davok zivin. Znacne prispel k sireniu nazoru, ze v medicine treba prejst zo symptomatickej diagnozy a odstranovaniu symptomov ako liecbe k podstate, co choroby sposobuje a liecit udrzbou a odstranenim pricin.
pre andie,
kazda rodina v Karpatskej kotline,v kotrej zila babicka tak vedela vela veci o tych ci inych ucinkoch raslin. takze na zapchu pouzivali to, na priedusky hento, na zapalene mandle onto, na precisteni krve tentok atd atd.
RNG odporuca pripravky kotre uz boli ODSKUSANE a SU 100% overene. Inac si neviem predstavit zeby sa priemerna domacnost v SSSA zacala samotyrat zbieranim a pouzivanim byliniek v naturalnej forme.Samozrejme ze rasliny rastu tak treba kupit atlas a vydat sa do lesov luk a puol (este pokial je to pristupne lebo ked aj to sprivatizuju tak uz sa nebude dat tam chodit!).
okrem zberu raslin si treba nastudovat aj TECHNOLOGIJU susenia raslin, nakolko su potrebne urcite postupy aby vysusena raslina si zachovala svoje liecive vlasnosti.
dakujem za pozornost.
RNG,
dovol mi, aby som v mene VSETKYCH citatelov tohoto fora-tejto temy, vsetkych ESTE ZATIAL neinformovanych-trpiacich pacientov,ich rodinych prislusnikov,tych kotri chcu sa pozbyt toho nepoznaneho strasiaka menom RAKOVINA, a kotri maju vieru v seba a vieru v to ze sa ho dokazu pozbyt( A MOZU), ako aj v mene este PAR neveriacich(mensina na tomto fore) PODAKOVAL a vyslovil TEBE UZNANIE ze si aspon takymto malinkym sposobom POMOHOL rozsirit poznanie o tom ako sa NEBAT rakoviny, ze si tvoje vedomosti kotre si ziskal v SSSA nenechal len pre seba za ucelom prospecharstva (ako vetsina ludi v bielych plastoch na SK, a ludi kotri vydavaju POVOLENIA len po zaplateni VSIMNEHO),ako aj v mene uz zomrelych a ich rodinych prislusnikov, kotri museli si vytrpiet mnoho neznasanlivych pohladov od ludi v bielych plastoch);
este raz TEBE DAKUJEM z uprimneho srca.
Ak by sa mal davat titul, tak podla mojho nazoru zasluzil by si si titul ''CONSULTANT'', titul, kotrym v nasom este neskorumpovanom systeme(do 1918r.) oznacovali skuseneho lekara, ku kotremu sa vzdy chodilo ked mlady lekar nevedel, a aby predist nesplneniu prveho prikazania kotre znie ''NEZHORSIS STAV PACIENTA TVOJHO'',tak sa isli radit ku skusenejsiemu kolegovi.
Myslim ze boli by sme radi keby nielen poznatky vedy z mediciny sa uplatnovali u nas ale aj lietania, a dufam ze aj toto je tvoje hobby.
Prajem vela zdravia,spokojnosti v rodine, uspesnosti v biznise, a este raz DAKUJEME!!!!!
meso, vajcia mlieko su produkovane za sucasnej situacije VELKOVYROBOV, tak ze tam je treba aj VELKO KONZUM.Samozrejme ze si ROZHODOVATELIA uvedomili ze sa raz PRAVDA dostane na svetlo ludske, tak aj preto prisli tie zmeny kotre sposobili ze vyroba mlieka vajec a mesa v krajinach byvaleho bloku SOVJETSKEJ UNIJE sa znizila o viac ako 60%.
Len byvala SOVJETSKA UNIJA ma kapacity a potencijal na to aby produkovala 5 krat viac ako cela zapadna europa dohromady. Dansko vyvaza 75% produkcije mliekopriemyslu. Co s tymi prebytkami?....
andie,
TVOJ NAZOR PRISIEL NESKORO-ako vzdy (to svetlo na konci tunela nas oslepilo)-xixi, neboj sa tiez len podpichujem, hehe.
inac v com ta ocaril moj prispevok( si prva lebo vetsina mojich prispevkov nema ocarovat, ale ma mat NESTRANICKY charakter).
dakujem za odpo.
prajem pekny den.
kamka62,
mozes konzumovat aj jadierka jablk ( ak este nejake su v jablkach). samozrejme nie ten hnedy obal, ale to co je v tom hnedom obale-biele jadierko.
Svojho casu nam nasi stary rodicia hovorili ze napriklad z jabka sa ma zjest vsetko, a ostat ma len ta stopka na kotrej to jabko visi z jabloni.
(vhladom na GM odrody jablk, niektore nemaju uz jadra vo vnutri, alebo tieto jadierka su NEROZVINUTE...).