Tato tema je venovana prispevku v teme 'Den narcisov', v ktorom sa uvadza utajovany vitamin B17. Odporucam vsetkym prezriet si anglicku stranku www.worldwithoutcancer.org.uk
Pravda o rakovine - VITAMIN B17
Na margo pricin rakoviny: je velmi vela karcinogenov, niektore su bezne v prirode(1)!, ine sme si sposobili civilizaciou sami(2).
Spomeniem len niektore:ziarenie(1 a 2),niektore volne radikaly vytvorene pri traveni(1 a niekedy 2 vplyvom priemyselneho spracovania stravy) tazke kovy(povacsine 2), priemyselne chemikalie(2)(, hlavne organokovove a chlorovane (PCB, trichloretylem ...)organofosfaty z polnohospodarstva, patogenne bakterie(1 a pravdepodobne aj 2-nahusteniem ludi a s tym spojene epidemie, vyvoj biologickych zbrani, geneticky modifikovanych latok) , virusy a parazity produkujuce karcinogenne latky. (nutanty)
Teda jedna sa aj o bakterie a virusy sposobujuce rakovinu. Napr casto diskutovany Helikobakter pilori sposobuje nielen vredy a je spojeny s ochoreniami srdca, ale prispieva vyznamne k rakovine zaludka.
Tak isto HPV(humam papiloma virus)proti ktoremu chcu dokonca povinne ockovat dievcata uz od 9 rokov(!) v USA- dufam, ze to neprejde v kongrese, su na to aj ine prostriedky- je pricinou rakoviny krcka maternice.
Ani ja som nenaskocil na tych 18 gramov a na formu askorbatu sodneho.
Nebezpecenstvo prilis vela sodika,by sa dalo ale odstranir zmesou sodnych, draselnych vapenatych, horecnarych zinocnatych a inych askorbatov. Hlavne kvoli rovnovahe sodik/draslik, kde ked sodik presiahne polovicu draslika zvusuje sa tlak krvi. To by sme inac mali brat do uvahy solenim jediel zmesou sodnej, draselnej a inych chloridov. Ja to uz robim, nerafiniovanu morsku sol miesam z KCl cim si mozem dopriat spravne osolene jedla bez nebezpecenstva nadmerneho sodika.
Ale predsa si kuslim pravidelne pity caj kyselinou askorbovou( davam 1/2 lyzicky do 1.5 litra caju, pijem kazdodenne, voda nam treba a je to forma prirodzeneho dodavania nielen zeleneho caju, ale aj inych zdrojov antioxidantov a roznych obrannych latiek)
pretoze v mojom okoli na nu ludia zomieraju, ako huby rastu po dazdi. pretoze keby naozaj bolo nieco aspon na 80 ci 90% ucinne, vylieceni ludia by boli reklamou. tak ako jezis si nerobil reklamu, az jeho skutky ho rozchyrili akokolvek sa ho iny snazili umlcat. a posledne pretoze je, ze mi v tom brania vedomosti..
Andie, velmi ma zarazil Tvoj prispevok, ktory kopirujem:
Pridal:
andie
Dnes 17:22
''kosa, kedze je podla teba rakovina banalna choroba, ktora sa da banalne liecit, vysvetli mi prosim ta, akoze na nu zomieraju miliony ludi ?? myslim, ze by si mal/a poucit cely svet a vsetkym by bolo hned lahsie..''
ANDIE, myslim, ze vlastne cela tema je o tom, preco na nu zomieraju miliony ludi. Tolko krat to to bolo rozoberane. Mozno rakovina nie je priamo banalna, ale URCITE nie je taka zakerna, ako ju PROPAGUJE medicina, ktora PROFITUJE!
oh ok, my fault. som to prehliadla. no existuje forma len L a D stereoizomerov. v zivocisnych systeme sa takmer vyhrade vyskytuju vylucne L formy. takze bolo by zbytocne syntetizovat D formu, ktoru by nase telo nedokazalo vyuzit. so zvyskom s tebou suhlasim. a 18g askorbatu sodneho denne?? nadmerny prijem sodika nie je ziadna vyhra. no kto vie, asi nedostal tie dve nobelove ceny zbytocne. to vsak nesvedci o tom, ze sa nemohol mylit..zdravy rozum mi nedovoli tomu verit.
Kosa, ale aj tak, ziadam Ta po druhykrat, krot sa a vyjadruj sa vecne! Ziadne 'proletarske a proti-sudruhovske' prejavy tu nemaju miesto!!!
Viem, ze sa KOSA vyjadruje sarkasticky. Aj Jan Slota sa vyjadruje sarkasticky, ba este horsie. Avsak, nemozem povedat, ze by Slota hovoril hluposti. Isty filozof povedal: 'NEPOZERAJ NA TO, KTO HOVORI A AKO HOVORI! POZERAJ NA TO, CO HOVORI!
a este kosa..velmi pekne ti dakujem za preklady anglickych skratiek. nabuduce si vsak uz nemusis davat tolku namahu. moje stredoskolske vzdelanie som ukoncila na mehlville high school, st. louis, missouri, takze ver mi, ze viem po anglicky ;) uz prosim ta prestan zabrdat, menis cely obraz tejto diskusie..
Nepochopil som to vylucenie askorbatu a zostatok. Z napr esteru C (co je komplexna forma askorbatu vapenateho) sa nevyluci kyselina askorbova a ostatne zostane.
Nuz a ta zhoda 50 az 75 miligramov denne s Paulingom odporucanych niekolko gramov(teda nie miligramy!)denne asi nie je, vsak ze.
V pritode su zmesi L askorbovej a R- askorbovej. Syntetizovana bola L-askorbova.
Tzv derivaty su rozne formy, ktore si casto telo nevie vyrobit a preto su mnohe dolezite a nedaju sa nahradit jednoduchym syntetikom.
Teda presnejsie nie celkom syntetikom, kedze vyroba pouziva enzymaticke prostriedky z prirodzenych enzymov na zmenu cukrov na kyselinu L-askorbovu. Ale aj takato umelo vyrodena L askorbova kyselina je dokazatelne velmi uzitocna a zda sa z pokusov rovnako ako prirodna L-.
Nie je to ale rovnako s vitaminami E,kde synteticka forma dl-alfa-tocoferol nie je ani 1/2 tak ucinny ako prirodzeny l- alfa tocoferol(teda nazor roznych vyskumnikov, ktorym nemam dovod nedoverovat), ani nehovoriac o prirodzenej zmesi l- alfa, beta a gama!
Podobne je to aj z mnohymi B vitaminami, preto ta nedovera k syntetickemu B17 a preferencia prirodneho. Nie je to fobia.
Synteticke treba podriadit nezavislym testom, ci su alebo nakolko su rovnako ucinne, nez prirodne.
Casto hra uloha synergia(spolupraca) sprievodnych latok a aj prirodne izolaty sa spravaju horsie, nez ich obsahujuceprirodne menej koncentrovane vytazky.