Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Pravda o rakovine - VITAMIN B17

zds

vitaj alternativa medzi nami :)
soja sa zacala pestovat cca v 11 storoci pred n.l. na uzemi dnesnej ciny.
apriori je geneticky cista.
jej geneticku modifikaciu vymysleli pred par rokmi (cca 10-15 odhadujem).
okrem bielkovin a fytoestrogenov, obsahuje selen, vit E. omega 3 rastlinneho povodu, kyselinu listovu, horcik...
aj podla americkych studii (!) ma soja o.i. praiznivy preventivny aj lieciaci ucinok na choroby kardiovaskularneho systemu (ischemicka choroba srdca mozgove prihody a pod).
maju to na svedomi izoflavonoidy - antioxidanti v soji.
z vyssie napisaneho vyplyva, ze moze byt velmi vhodnou nahrazkou masa ludi s rakovinovym ochorenim.

RNG

Co je vlastne geneticka modifikacia.
V prirode to nastava cely cas. Tomu sa hovori vyvoj.
Ludia to ale dnes zneuzivaju na robenie prilis prudkych zmien, na ktore sa nevieme prisposobit.
Tak mozeme dojst ku katastrofe.
Nie vsetky umelo privodene geneticke zmeny su ale zle, niektore zlepsia vlastnosti novych produktov.
Ale kedze chyby su v tomto odbore tragicke, nevratne, radsej by som tuto oblast velmi obmedzil. Riskujeme privela, nez by sa malo davat do hry, kde len niekolko firiem ma zisk ale strata moze byt globalna.

Alternativa

Tato tema je za istych okolnosti paradna. Ja len taku poznamku : hovorite o soji. Prave tato plodina sa povazuje za geneticky modifikovanu. Je v tom urcite lus, ale kto pozna vsetky minusy?

ccc

s tou náhradou mäsa sójou..ťažko povedať..niekto sa vyjadruje, že áno je plnohodnotnou náhradou..niekto, že nie..to je asi tak ako s mliekom,čo človek to názor..hlavne si myslím, že treba počúvať svoje telo..a keď sóju nechce tak sa neznásilňovať..mne osobne ale chutí..keď je dobre pripravená a necítim sa po nej tak ako po mäse..a aj keď 6 mesiacov mäso prakticky nejem, necítim sa zle skôr naopak..ale vtedy jem dosť veľa sóje

zds

napriek tomu, ako uz pisal aj rng, ovcocie a zelenina je aj tak najmenej znecistena (najma domaca) a obsahuje najviac mineralov, vitaminov a stopovych prvkov (globalne) z potravin, takze... :)

zds

najmenej zamorene ovocie a zelenina su v domacej zahrade, viac na trhoch a najviac v obchodnych retazcoch.
zahrad ubuda, drava konkurencia mega-obchodov decimuje drobnych pestovatelov.
takze...:(

RNG

Najmenej zamorene su polarne moria, najmenej zamorene su male rybky, hlavne ziviace sa priamo planktonom
Najviac zamorene a neproirodzene su ryby pestovane vo vnutrozemskych rybnikoch a velke morske dravce(marlin, blue fin tuna a zraloky)

andie

dovolim si povedat, ze za pritomnost degenerovanych chorob moze aj medicina. totiz dedicne stavy, ktore by priroda davno eliminovala, medicina drzi pri zivote a dalej prenasa z generacie na generaciu..

andie

hormony su skutocna pliaga. nemam vsak prehlad ake mnozstvo je ich v strave. skutocny dopad hormonov na ludstvo sa podla mna este len ukaze v skutocnej krase. ked uz v dnesne dobe 13-rocne dievcata existuju na antikoncepcii.. sama som mala podstupit horomonalnu liecbu, ale odmietla som a nehovoriac o antikoncepcii. podla mna je to obrovsky zasah do organizmu. tu sa vsak potom otvaraju dalsie otazky deti majuce deti. je to taky bludny kruh. ccc, osobne si myslim, ze soja nedokaze nahradit AMK, ktore sa nachadzaju v mase. sama maso velmi neoblubujem, ale mavam ho 2-krat tyzdenne, lebo viem, ze ho potrebujem. ked musis, tak musis..

ccc

no, prirodzené to asi veľmi nie je..pretože takáto zmena za cca 150 rokov, v porovnaní s vývojom človeka ako takým..,kt.trval tisíce rokov..je to veľmi krátka doba, a prejaviť sa to môže negat.ale aj možno pozitívne..neviem..ale fakt, prečo stále trpíme vo väčšej miere degenerat.chorobami je podľa mňa v tom, že už nezomierame na infekcie, a preto sa ich máme kedy "dožiť"..ale myslím, že je zasa len otázkou času kedy sa to otočí..veď tisíce ľudí už teraz zomierajú kôli rezistencii na ATB,a pred 20 rokmi by to pri liečbe s ATB v pohode prežili..v tomto ja vidím ten vývoj,prečo by niečo podobné nemohlo byť skryté aj v tej predčasnej vyspelosťi ?? ..to som teraz ale v rovine science fiction