Tato tema je venovana prispevku v teme 'Den narcisov', v ktorom sa uvadza utajovany vitamin B17. Odporucam vsetkym prezriet si anglicku stranku www.worldwithoutcancer.org.uk
Pravda o rakovine - VITAMIN B17
Na soju by som sa tolko nespoliehal, obsahuje latku podobnu hormonom, ktora moze porusit hormonalnu rovnovahu v tele.
Pre to ju (potichu) vylucili z detskych susenych "mliek"
ano, ide o potravinovy retazec, ked latky, ktore sa nezmetalizuju, ostavaju v tele povodneho zivocicha ako hrozba pre konzumenta. (casto tazke kovy ale aj chemikalie ale aj pozostatky povodneho metabolizmu.)
v tomto smere "vedie" maso, kde je navyse najviac hnilobnych bakterii.
aj preto je orieskove alebo sojove mlieko ako lepsie ako kravske.
btw, nie nahodu sa pise o tom, ze ludske maso (brrr, to je vyraz), je najviac znecistene.
btw 2, o rybach sa pise, ze maju vela omega 3. ok. co sa vsak s omega 3 stane, ked sa tepelne spracuje?
ved omega 3 patria k tepelne najnestabilnejsim druhom tukov...
vtedy sa degradovany tuk stava mimoriadne agresivnym.
Zase sme tu na otazke primarnych a sekundarnych jediel. Primarne(zeleniny, ovocia, zrniny) maju najmensie zamorenie spravidla, zivocisne vyrobky vyssie, najvyssie su drave velke ryby
ccc, andie, ale aj ini dovolujem si este raz upriamit pozornost na Dr. Walkera.
Daju sa stiahnut jeho elektronicke knihy, ktore su volne siritelne.
Je to uceleny obraz o cloveku, vyzive, metabolizme.
Dr. Walker je velikan vyzivy.
Urcite jeho knihy rozsiria aj tak uz Vas siroky horizont vedomosti :)
ccc, tak ako, maso ano alebo nie? :) (damian je proti masu, pokial viem, toto nie je jeho vyjadrenie)
konzum hydinového mäsa je na cca 70% zdrojom našej rezistencie voči ATB.
v rybách sa zasa nachádzajú ťažké kovy..v takej miere, že konzum morských rýb (samozrejme závisí to od oblasti, ale kto má taký prehľad, aby vedel, kt.oblasti ešte nie sú tak zasiahnuté ?!)sa VONKONCOM NEODPORÚČA tehotným ženám,resp.ženám kt.chcú otehotnieť a deťom.
Medzi rizikové faktory pre vznik rakoviny patrí aj nesprávna životospráva, obezita, fajčenie, zlý životný štýl. "Dôležitá je takzvaná primárna prevencia, teda zvýšenie pohybu, zmena stravovacích návykov, odporúča sa napríklad znížiť príjem červeného mäsa, nahradiť ho chudým hydinovým a rybami, zvýšiť príjem ovocia, zeleniny a vlákniny," povedal Šálek , riaditel NOU. 22. juna 2007
mozno len realistka..:) jeden pan, ktoreho vek si netrufam mi raz povedal..vsetci moji priatelia uz zomreli. a viete, comu vdacim za to, ze som este tu? ked som mal 58 rokov dostal som zltacku a dlho som drzal dietu, dokonale to precistilo moje telo. a viete co ? nie je to nic uzasne, lebo teraz som tu zostal sam..
ccc, ale,ale, taka mlada a uz fatalistka :)
Co sa tyka metabolizacie, ja uz davno beriem viacero enzymov, hlavne proteolyticke=bielkoviny rozkladajuce, dokonca nemam problemy ani so surovym mliekom, hoci mam preferenciu na kvasene produkty(tj laktaza=mliecny cukor, ktoru starsi nevedia spracovat je skvasena na mliecnu kyselinu, ktoru v tele potrebujeme)
Nas nedostatok enzymov tkvie v pouzivani tepelneho spracovania jedal=varenie, ktore povacsine ztazi travenie a uplne znici prirodzene enzymi v potravinach
Tak musi telo vytvarat o to viac enzymov, a ked nestaci, mame telo zamorene vseliakymi polostravenymi casticami, ktore sposobia problemy zamorenia tela a znizenej funkcie organov-od vyraziek a akni az po cysty a myomy veduce k rakovinam.Alebo zlyhaniu jednotlivych organov