Tato tema je venovana prispevku v teme 'Den narcisov', v ktorom sa uvadza utajovany vitamin B17. Odporucam vsetkym prezriet si anglicku stranku www.worldwithoutcancer.org.uk
Pravda o rakovine - VITAMIN B17
Neviem okolo tych dusicnanov mi to nie je celkom jasne. Napr v korenovych noduloch strukovin sa vytvara hromada dusicnanov a hrach bol od pradavna slovanskym jedlom, este pred tym, ked sa hovorilo o "epidemmi" rakovin.
A saltpeter alebo sal nitri= dusicnan draselny sa pouzival na konzervovanie masa tisicrocia, ked este rakovina bola vzacna. Zrejme urcite mnozstvo tychto latok vie nas organizmus tolerovat.
Nakoniec saltpeter sa kedysi vyrabal z hnoja v mastaliach varenim vo velkych kotloch a potom vykrystalizoval, takze aj prirodzenym hnojenim sa zvysuju dusicnany v zelenine.
methemoglobinemia, kt. vyvolavaju dusičnany môže byť pre dojčata smrtelna, preto je dolezity obsah dusičnanov vo vode a dojčenskej vyžive
jednoznacne je dokazana suvislosť medzi konzumaciou dusičnanov( je jedno v akej podobe su prijmane a ako sa metabolizuju)a rakovinou žaludka
Rada od ccc o C vit. je vyborna, lebo o.i. C vit. je spomalovacom prave spomenutej reakcie dusicnan - dusitan.
Samotne dusicnany nie su rizikom, ale : nielen varenim, ale aj v nasej dokonalej fabrike, v ludskom tele, bez tepelnej upravy, sa menia na dusitany. A tieto su dokazatelne prekurzory karcinogennych latok. Tato chemia je jednoducha a nepusti, ci zeleninu varime, alebo jeme surovu. Je to zvlast riziko v malom telicku /vacsie mnozstvo dusicnanov na malu hmotnost/, preto u malych deti sa odporuca "strazit" pritomnost dusicnanov ci uz v strave alebo vo vode.
Dusicnany v surovej zelenine neskodia. Len pri vareni a hlavne vyprazani vytvaraju karcinogenne peroxidy.
Rychla pripava zeleniny(sparenie) je aj tak z hladiska zivin najvhodnejsia.
urcite pravidelny a vysoky prisun vit.C-najlepsie prirodzeny-ovocie, zel,ale doplnit aj syntetickym,tak aspon 1500mg denne aspon pocas 1 az dvoch mesiacov.
vit.A, E-pozor kumuluju sa v tukoch, da sa nimi predavkovať, ale treba ich brať a Urcite Zn a Se.
To plati pre vas oboch.Manzelka nech si da pozor na dusičnany v zelenine..radšej by som zeleninu kupovala od nejakeho konkretneho cloveka resp. z trhu, kde snad nie je tolko dusičnanov a konzervantov ako v bežnej maloobch.sieti
Selen,Graviola(plus proboitika), CQ10. betaglukany
Zdravím fórum Sledujem pozorne diskusiu, ale obávam sa že ( veľkej skupine slov. dôchodcov bez jazyk. znalostí ) nepomôžu len odkazy na v zahraničí publikované štúdie. Chápem časovú zaneprázdnenosť prispievateľov, ale pre rozvoj metabolickej liečby v našich skromných podmienkach by veľmi pomohli aj stručné praktické rady pre pacientov a následne ich správy o výsledkoch liečby. Ja osobne prosím uviesť: 1. Manželka má ochorenie žalúdka a tráv. traktu aké opisuje v závere svojho príspevku z 31.7.07 - DAMIAN - chýba pri hydroterapii údaj koľko prevarenej vody a kedy užívať ? 2. Som 6 mesiacov po operácii zhubného nádoru moč. mechúra - bez rádio a chemoterapie. Ráno na lačno pijem odstredenú šťavu z červ. repy + mrkvy + jabĺčok. V rámci svojich možností užívam denne cca 30 jadierok zo slivk. kôstok a z jabĺk ktoré boli odšťavené. Vylúčil som cukor a snažím sa žiť v súlade s desatorom onkolog. prikázaní. Poradte čo ešte je možné urobiť pre zlepšenie zdrav. stavu.
Zdravim forum. Som naspat v realite nasej kazdodennej pracovnej. Som si z Portugalska doniesol Frantiskanske: 'Ora and Labora' Modli sa a pracuj. Tak dnes zacinam.
Kosa, s tym uplne suhlasim, SK lekari su na neporovnatelne vyssej vedomostnej urovni ako UK stetoskopom ovesani cvoci. Neviem im prist na meno. To clovek musi nad nimi stat a jacat im do hlav, ze potrebujem to a ine vysetrenie. Hrozne skusenosti. Slava SK lekarom. Avsak, pokial ide o system ako taky, je to vsade riadene farmacioami a ide to dolu vodou este viac. Podla mna by mal mat kazdy medik pol roka rotaciu v metabolickej medicine a aj ju pouzivat ruka v ruke z liekmi alebo idealne pred pouzitim liekov. Hovorim, mne velmi pomohla ruska-zidovska lekarka v Izraeli, ktora ma zachranila pred nozom chirurga, prisaham, na 100% by ma tam rezali. Taktiez mojej kamaratke povedala, ze si ma davat tzv francuzsku sprchu (kupel) na bolestive chodidlo ktore mala velmi poskodene a nevedel jej ortoped pomoct. A ta voda (hydrotherapy) zabrala perfektne. Ak chce lekar uprimne pomoct (liecit) mal by vediet a praktizovat metabolicku medicinu, hydroterapiu atd. Napriklad, kolko lekarov vie poradit, ako vplyva tepla prevarena voda na mnohe ochorenia zaludka a traviaceho traktu??? Kym to bolo povedane mne, bral som silne antispazmoliticke kvapky po mnohe roky. A ta voda funguje tak nadherne... ...aj lepsie chudi, ako horke kvapky.. aj krce pominuli... Cest a ucta takymto lekarom!!!