Tato tema je venovana prispevku v teme 'Den narcisov', v ktorom sa uvadza utajovany vitamin B17. Odporucam vsetkym prezriet si anglicku stranku www.worldwithoutcancer.org.uk
Pravda o rakovine - VITAMIN B17
Lindus, nepamatam presne gramy a ani nemam pri sebe knihy, bo som v robote. Avsak, clovek by mal mat pravidelny prisun zivin zo skupiny nitrolisidov (B17). Ten sa nachadza najviac v marhulovych jadrach, potom v mandliach (horkych), jablkovych jadierkach a ostatnych kostkovcoch (necitrusovych), v pohanke (uz menej). Ak sa clovek zdravo stravuje a poziva dostatok ovocia, zeleniny, staci velmi malo tych jadierok. Ak sa vsak clovek napchava klobasami, mliekom, syrami atd., a potom aj ta preventivna davka B17 sa lisi. A tu je ten 'filip'. Pyta sa mnoho ludi, ze preco v minulosti bolo menej rakoviny, ked ludia aj vtedy jedli vela udenin. Ano, jedli vela udenin. Ale jedli vela ovocia a zeleniny, ba dokonca luskali si aj tie marhulove kostky a ine semena. Taktiez, u chudobnych bolo v davnych casoch malo nadorov. A boli to prave chudobni, co jedli pohanku, lebo pohanka bola kedysi len pre chudobnych. Teraz, ked sa zistili ucinky pohanky (B17, rutin - na cievy), pohanka je draha.
Damian a kolko psenicnych klickov alebo jablkovych jadierok by som mala denne zjest pre prevenciu. Mozu byt aj susene(klicky)? Dost ma to zaujalo...dik
Lindus, mandlove jadra obsahuju B17 len ak su horke. Americke napriklas su narocky pasterizovane a narocky nicia B17. Pozor, B17-kou sa mozes predavkovat. Nadorom postihnuty clovek by nemal zjest viac ako 40-50 marhulovych jadier denne a to po malych davkach (7-8 naraz). Pri prevencii staci 7 jadier denne, to je dostatok B17, ktory je zo skupiny nitrolisidov (coraz viac chyba v novodobej strave).
Kazdy den zjem 100g mandlovych jadier. Da sa B17 aj predavkovat, alebo prave naopak robim dobre?
pre Silviia preco su take tlaky v USA,pretoze priroda sa neda patentovat a zisky z liekov su mnohonasobne vyssie a hlavne je na nich dlhotrvajuca zavislost,pre farmaceuticke spolocnosti je dobry chory clovek, ak si myslis ze si zdravy tak oni ti uz nejaku chorobu vymyslia,pripadne ta presvedcia ze svoj zdravotny stav nemozes ovplyvnit zivotnym stylom,zdravou vyzivou ale len tabletkami.Tak ako ostatne korporacie a vlastne akekolvek firmy je pre ne zisk na prvom mieste odhliadnuc od skody sposobenej na ludskom zdravi,znie to absurdne ale hod ockom na temu PRIDAJTE ZAUJIMAVE WEBSTRANKY kde som nechala odkaza na webstranku na ktorej najdes mnoho vysvetleni
Pozrel som na ten vyrobok firmy Recnacon pod menom VitalMix B-17, nevedel so okrem inych informacii, ktore so dostal z inych zdrojov nic noveho, len ze 1 gram oleja z jadierok marhuli obsahuje 30 mg B-17 a flaska stoji 6180 huf.
Kolko je tam toboliek, aka je vaha jednej alebo kolko B -17 je v jednej tobolke je tam typicky chybalo...
Tak, ten email stale mam, tak nieco napisem. Vitalmix B17, je to jeden z najnovsich produktov. Firma sa nachadza v Madarsku, existuje 13 rokov. Vraj tam lekari robia na temu o B17 prednasky. Dalej sa pise, ze Vitalmix B17 je prirodzena olejova kapsula. Coraz viac lekarov tvrdi, ze
chronicke ochorenia sa skoro vzdy daju odviest od nedostatku niektorej
dolezitej latky v organizme. Nedostatok vitaminu B17 mozeme vyvodit pri rakovinovych ochoreniach,resp.pri naklonnosti na toto ochorenie.
Tento vitamin prevazne chyba v produktoch tzv.B-komplexu. V prirodnych
podmienkach ho vo vacsej miere obsahuju mandle,jadierka z marhul a jablk, klicky zo psenice. Ucinnost produktu velmi dobre doplna jedinecnou technolo-giou pripraveny olej z ginko-biloby.
Silvia, pocul som o naplastiach, prekvapilo ma ze existuju, ale neviem, ako sa volaju. Ohladom toho B17 oleja tu minule pisala jedna zienka, ze to vyrabaju v Madarsku. Poslala mi aj email, ale musim to pohladat...Ja osobne jem jadierka z marhul a jablk, ale len ako sucast stravy, nie ako liecbu, lebo nadorom netrpim.