Pravda o rakovine - VITAMIN B17

kosa

vedec,
aj molekula B17, patentovana pod nazvom Laetrile, bola patentovana na podklade DOKAZOV ze JE UCINNA.Inac by ju federalny urad pre patenty v SSSA nepatentoval.
Takto bol patentovany aj motor na pohon vodikom- teda jeho ucinnost bola PREUKAZANA v tzv.''TRIJALOCH''.
Tento motor potom predali majitelja patentu v domneni ze ho velke firmy vuyziju.Dodnes tento patent je zamknuty v super trezore istej firmy....
Inac by sme sa uz davno mohli vy.rat na po.ratu ropu z .rabskych krajin, a totalitarneho SSSR.
(Kto mal stastie z tych vedcov, tak prezil, kto nie tak ho skantrili.)

RNG

Prirodna latka sa neda patentovat.
Podstata patentu je dokaz, ze nieco pred tym nebolo a ty si to vytvoril, je to uzitocne a preto ziadas ochranu=patent,ze na cas mozes byt jediny, ktory ma z toho zisk a moze to produkovat a predavat.
Patentovat sa da pouzitie prirodnych prostriedkov na nejaky dosial nepouzivany sposob, patentovat sa da proces extrakcie, vyroby, syntezy atd, pokial nie su samozrejme alebo obvykle.
Patent v nepriamom slova zmysle je aj nazov-registrovane meno, ktore druhi nemozu pouzivat.

RNG

Vedec,ja nemozem pouzivat aspirin(derivat salycilu) ale pouzivam originalny zdroj, vrbovu koru, bez problemov.
To mas napr . na rozdiely prirodnych a syntetickych, hoci sa molekularne zdaju identicke.
Casto je to v sprievodnych latkach, inokedy vo forme.
Z vrbovej kory nedostanes nikdy erozie a krvacanie v zaludku a crevach, pravdepodobne pre to, ze sa salicin z nej uvolnuje postupne v malych davkach, ale moze to byt aj zo sprievodnych latok. A to hovorime o niecom velmi jednoduchom a davno znamom

vedec

Bolo to spomenute ze B17 bola patentovana. Preto som reagoval na FDA.

RNG,dam ti priklad. Ako vies B-D-glukany su korpuskularne molekuly, ktore su nerozpustne. Karboxylaciou, teda prevedenim na rozpustnu formu, nedochadza k eliminovaniu ucinku B-D-glukanov. Ide len o to ze ropustne formy je lahsie aplikovat ako nerozpustne..
A k tym prirodnym latkam...aj penicilin a ine ATB ktore boli povodne produkovane bakteriami boli prirodne, neskor pripravene synteticky a dali sa patentovat.

RNG

Vedec, musis si uvedomit, ze to co je v prirode sa neda patentovat. A latky, ktore v prirode nie su, tj patentovatelne "male zmeny bez straty ucinnosti" su dost nepravdepodobne.
Priroda mala vyse miliardu rokov na to aby prirodzenym vyberom vyradila mnohe latky a rozsirila ine uzitocne.
(Alebo ked si veriaci, tak Boh v svojom tvoreni vytvoril svet s takymi latkami a dianim vseobecne, ktore v svojej milosrdnosti urcil ako dobre pre nas,)a vytvaranie novych, (tj hranie sa na stvoritela) nesie so sebou trest=bocne ucinky latok, ktorym sme pri nasom vyvoji neboli exponovani, tj nevedeli sme sa zatial prisposobit.
"Male zmeny" nie su biologicky zrejme "male"...

vedec

Nie som si isty, ale patentovat molekulu, sa da este pred samotnymi trialmi. Teda aspon my to tak robime. Potom uz len najst firmu ktora je ochotna ist do trialov a dat do toho velke peniaze.
Jedine kde sa predava liekova(injekcna) forma vitB17 je v Mexiku. FDA prijalo patent alebo uz liek po trialoch, lebo to je rozdiel...

RNG

Vedec, schvalenie akehokolvek lieku v USA federalnou instituciou(FDA) na to vladou urcenou trva 10 rokov a stoji okolo 850 milion dolarov.
Neverim, ze by za ten cas a pri takych nakladoch nepoznali nove lieky dokonale do podrobnosti.
Ale sa snazia ich zle nasledky minimalizovat, najnovsie reklamou smerujucou nie na lekarov, ale priamo na pacientov, ktorych sa da lahko oklamat, ked sa reklama opakuje dost casto.Tomu sa hovori umyvanie mozgov.

Ked potom nevedomy pacient pride k lekarovi, aby mu predpisal nejaky liek, lekar obvykle vyhovie zakaznikovi...A poistovne to hradia. Samozrejme z nasich penazi. Lebo priemerna poistovna (zo statistiky v USA) vyplaca 40% toho, co od poistencov vyberie.
Nie je teda cudo, ze platime tak hrozne vela za poistky a stale to stupa niekolkonasobne viac, ako ostatna inflacia.Uz vyse 30 % ludi si poistky nemoze dovolit platit, tak sa ako-tak o nich postaraju v statnych nemocniciach. Samozrejme preto idu dane hore, ved niekto to musi nakoniec zaplatit. A ja sa rano pozriem do zrkadla a toho "niekto" tam stale vidim,ja som jeden z tych "stastnych", ktory pre svoje vedomosti a tvrdu pracu ma nadpriemerny prijem a tym "privilegium" za to inym platit....

kosa

Kosa nemam chut sa s Tebou hadat. Ked tvrdis ze trialy boli uspesne na 100 % a robili to len ti "pravi" vedci tak urcite mas pravdu a mozno si jednym z nich-preto mas 100 % informacie a vsetci ostatni "zbroja" proti vitaminu B17.