Tato tema je venovana prispevku v teme 'Den narcisov', v ktorom sa uvadza utajovany vitamin B17. Odporucam vsetkym prezriet si anglicku stranku www.worldwithoutcancer.org.uk
Pravda o rakovine - VITAMIN B17
a dokedy, na akych podach, akymi postupmi budu doplnky stale ciste, plne toho co maju byt, teda "eňo-ňuňo?nezatazacuje hlupostami navyse (typicky su tam uz rozne "prirodne identicke" aromy, farbiva...)
potraviny - to je teda tema samo osebe.
mas pravdu, je to niekdedy alebo aj casto driblovanie uprostred "minoveho pola".
ale da sa :)
zds,
s vela co si napisal suhlasim.
osobne som ale zazil, ze nerada od ludi co mali dat radu (teda lekarov) ma stala dost na zdravi v tom zmysle ze trebalo mi vela casu stravit v posteli namiesto povecme v tom lese ci na poli pestovanim mojej agroprodukcije.
doplnky su doplnky a vlasne sa tu pomaly dostavame k tomu o com zatial nikto (okrem mna) nehovori: ze vetsina potravin co konzumujeme je v podstate tak zmenena ze uz neplni funkciju toho co mala plnit- zdraveho a zivotodarneho paliva.
skratka-otravuju nas.''en bloc''.
nestiham nejako napisat naraz, co chcem, takze na pokracovanie:
vylucovacie systemy cloveka su maximalne pretazene.
ak dostanem do cloveka ovela viac hocijakych latok, je len niekolko moznosti, alebo presnjesie dve:
- vylucim prebytok z tela von
alebo telo usadi zbytky v tele.
oboje znamena pre telo zataz navyse.
je mi jasne, ze su situacie, ked organizmus cloveka trpi velkym deficitom nejakych latok a vtedy ich treba urychlene dodat.
ale selektovane, pre kazdy pripad zvlast, aj to na dobu primeranu potiazam.
nie "an blok".
potom len udrzovat hladinu, ale to sa celkom dobre da pri premyslenej strave takmer bez doplnkov (problem uplne bez je vo velmi zamorenych oblastiach - napr. peking, new york ale aj blava...)
dr. walker to vyriesil jednoducho - normalne sa odstahoval na floridu, sam si pestoval ovocie a zleninu, potom to zjedol...a dozil sa 118 rokov.
pre "obycajneho" cloveka to nie az tak jednoduche, ale vela sa da aj bez floridy.
...kazdy "chudak" si moze vyjst do lesa, zadaramo, alebo ist si zabehat, tiez zadarmo, alebo si kupit jablcka, hrusky, ribezle, ceresne, mrkvu, kalerab, slivky, zelere, cervenu repu, sem-tam vajicko, mozno aj tu soju sem-tam, atd, za primeranu cenu.
alebo nieco si aj dopestovat sam.
ale robi to len velmi malo ludi.
to by teda chcelo byt aktivnejsi - nieco konecne systematicky pre svoje zdravie robit.
doplnky nech doplnaju.
nie su vsak substituenty (nahradnici) vyzivy..
kosa, akych chudakov mas na mysli?
ak by si zratal, co musis dostat do seba dlhdobo cez doplnky vyzivy a cez stravu, vyjde ti lacnejsie strava.
vyzivovy doplnok je DOPLNOK. (o.i. pise o tom aj rng vo svojej ponuke..."doplnky nenahradzaju stravu...")
zds,
myslim ze to zalezi.
zdravy clovek, bez stresu, z dobrov pracov a povecme 250,000 Ks mesacne, dovolena 4x rocne, dom na venkove a byt v Blave na Mileticke ci Dolniakoch, urcite to ekstra nepotrebuje.
co ale chudaci?...
sorry, ale nevidim dovod pre vyssie davky akychkolvek vitaminov a mineralov, pokial nejde o cieleny liecebny (regeneracny) postup.
napr. mega davky 2-3 g vit. C denne, v dlhodobom kontexte, povazujem za nefyziologicky.
moje osobne skusenosti hovoria o tom, ze staci obcasne uzivanie napr. vit. C (ked je vysoky stres fyzickeho ci psychickeho povodu) a ochorenie aj tak nepride.
aj viac rokov.
takze je nacase revidovat tie odporucane davky z roku 1948.
a nezaskodi revidovat urcite pristupy v medicine tiez.
Za megadavky lekari pocitaju dnes viac nez pol gramu, co je znacne ciac, nez stare a stale nerevidiovane 70 mg(od roku 1948!!!)
Mnohi alternativni nehovoria o megadavkach, lebo su presveceni, ze optimalna davka je 2-5 gramov denne v roznych formach mineralovej a tukovej vazby. Zatial proteinova nie je znama v literature.
inac,
co su to MEGADAVKY vit C?