Tato tema je venovana prispevku v teme 'Den narcisov', v ktorom sa uvadza utajovany vitamin B17. Odporucam vsetkym prezriet si anglicku stranku www.worldwithoutcancer.org.uk
Pravda o rakovine - VITAMIN B17
Ciro, velmi dobre si to napisal. Je potreba zmeny. Ta zmena musi byt v prevencii/zdravy zivotny styl/ a nie v kontrolach. Ved niektore zhubne nadory vzniknu velmi rychlo...
Problem je aj v tom, ze sucasny system odmenuje za "liecenie" a nie za vyliecenych a zdravych.....
silvia, ethel,
urcite existuju taki aj onaki onkologovia. Ja mam zasa viac poznatkov o tych druhych, ktori tlacia na chemoterapiu, pripadne ozarovanie za kazdu cenu. Samozrejme v pripadoch, kedy je jasne, ze podanie chemoterapie by mohlo cloveka na mieste zabit, tak to si nedovolia ju vtedy podat ani oni. Druha vec je to, co spomina Silvia a to, su tie katalogy diagnoz a k nim pridelena standardna liecba. Kedysi bolo vyslovene na rozhodnuti lekara pre aky sposob liecby sa rozhodne. Ziadny katalog nemoze nahradit posudok lekara (myslim naozajsneho lekara, nie "liekara"), pretoze aj zjavne rovnaka diagnoza si moze vyzadovat u rozlicnych ludi rozlicny pristup. Problem dnesnych cias je prave ta vseobecna snaha ludi zaskatulkovat, zkategorizovat, zaradit a k tomu podla tabulky pridelit liecbu. To je ale absolutne zly pristup, pretoze ten kladie lekarov v podstate do polohy statistov, ktori na zaklade nejakych byrokratickych nariadeni a nie vlastneho usudku a schopnosti, stanovuju liecbu. To ale nie je samovolny proces, je to cielavedoma snaha o sirsiu kontrolu nad ludmi a ich osudmi. V Nemecku dokonca existuju uz take zvratenosti, ze ak sa zena nedostavuje pravidelne na mamograficku kontrolu (ktora sama o sebe je vysoko rizikova), tak v pripade, ze neskor ochorie na rakovinu prsnika, tak jej liecbu poistovna nepreplati. U nas je tento system zatial aplikovany len u zubarov, ale je to len prva skuska kedy system si ladi formu a neskor sa to rozsiri aj na ostatne odbory. A urcite uznate, ze to je uplne chory a zvrateny system...
Takisto spomeniem prípady rozsiahlych nádorov u pacientov,ktorý prídu vo velmi pokročilom štádiu-nastupuje paliatívna starostlivosť.Ani náhodou sa neuvažuje o podaní niekolkotisícovej chemo....
ciro,onkológovia s ktorých poznám naozaj zareagujú tak ako si povedal"keď nechcete,je to na vás"...A tak ako aj Silvia píše,sú prípady-a nie je ich málo,kedy pacient chemo chce,lebo si naozaj myslí,že je to jediná dostupná liečba ale žial zdravotné dôvody nedovolujú podať ju.Najzákladnejšie vyšetrenie pred chemo(to určite vieš) je vyšetrenie renálnych funkcií a krvný obraz...Pokial nie sú renálne funkcie v poriadku môže pacient akokolvek prosiť o podanie chemo-nepodajú ju.
ja teda ine pripady nepoznam len si spominam na jeden a prave detsky pripad -dieta majej kamaratky kedy lekari zoperovali onko-nador na mozgu dietata a nenavrhli radikalne chemo len povedali matke ze nie je to nevyhnutne ale ked chce mozu to poistit chemo a matka povedala ze nie a to bolo cele.dietatko je nastastie vporiadku , no a tiez ma teraz napada jedna starsia pani s nadorom na vajecniku,kedy lekari tiez ponechali rozhodnutie na nej ale skor chemo neodporucali vzhladom na to ze ma aj tazku osteoporozu a chemo by to zhorsila, tak sa pacientka rozhodla byt bez chemo a je v poriadku.ale sami lekari to navrhli-teda dali na vyber a netlacili tak neviem, oba pripady poznam a je to uz par rokov co su v poriadku,ale neboli im zistene ziadne metastazy tak neviem aky postup by bol zvoleny ak by metastazy boli asi by boli radikalnejsi s tou chemo,lenze ak to ma lekar v protokole tak si nemoze dovolit chemo nenavrhnut,lebo to je bezny a zauzivany postup liecby nadorovych ochoreni a nik si nevezme na zodpovednost ak by tento bezny postup pacientovi vyvracal ze je zly a pacient by umrel.mozno sam sebe alebo svojej najblizsej rodine sa odvazi povedat co si o tom mysli ak nesuhlasi so sucastne zauzivanou standardnou liecbou rakoviny, ale nie cudziemu cloveku,to sa neda, mohli by ho nielen vyhodit ale aj zavriet, takze chyba bude predsa v celom systeme asi. no a mnohi tomu veria alebo nevedia a nepoznaju inu sucastnosti dostupnu liecbu... A kto ju pozna?oficialne nikto, ak vobec je... a ak ano, je to SKVELE !
ciro, nemylis sa. A nie je to tak len na Slovensku, ale aj tu, v USA. Predsa si nenechaju utiect bez boja vyse 100 000 dolarov . Taka je zialbohu pravda....
ethel, nechcem sa sporit,len mi nepovedz, ze ked pacient odmietne chemoterapiu, tak onkolog len pokrci plecami a povie: "ked nechcete, tak nechcete". Su samozrejme odlisne typy onkologov, no v takmer kazdom pripade nasleduje minimalne prehovaranie, pripadne nechanie casu na "premyslenie" a znovu nasledne prehovaranie. Intenzita sa moze lisit. Ja som mal prevazne na mysli pripady, ked rodicia odmietnu chemoterapiu pre dieta. Tym, ze dieta nie je svojpravne, onkologovia vycitia prilezitost uspechu v pripade natlaku a tak tlacia, pripadne sa vyhrazaju sudom, policiou a podobne. Alebo sa mylim?
prispevok k 23.02.kazdy roztok peroxid vodika predavany v lekarni/nie texnicky!!/ musi vyhovovat poziadavkam liekopisov.a tieto poziadavky su vacsinou totozne.peroxid vodika nie je stabilny, a nieto este ked sa zriedi s vodou/koncent.je okolo 40 percent co je trochu viskozna kvapalina/.btw, v UK sa predava ja 11 percentny v lekarnach.
Dakujem Ethel.
existujú práva pacientov...každý má právo odmietnuť chemo ale chorý je,takže pokial je jeho zdravotný stav nejako oslabený je na PN.Poznám aj pacientov,ktorý aj napriek chemo pracujú-chcú ich zdravotný stav to dovoluje.Nemajú dôvod byť na pn.