Tato tema je venovana prispevku v teme 'Den narcisov', v ktorom sa uvadza utajovany vitamin B17. Odporucam vsetkym prezriet si anglicku stranku www.worldwithoutcancer.org.uk
Pravda o rakovine - VITAMIN B17
skorpionka podobné problémy môžu byť ozaj len podobné.Predpokladám že si bola na neuorologickom vyšetrení,ak nie mala by si ísť.
Na hodnote potrebnych antioxidantov(vyhodnotene cislom aktivity ORAC) zatial nie je ziadna dohoda. Nazory su , ze treba od 2000 do 5000 denne, ale myslim si, ze to je zase len obmedzovanie naozajstnej spotreby, lebo rozne antioxidanty maju rozne pouzitia v tele, tj nestaci ich brat len niekolko druhov, ale radsej rozmanite.
Inac ten link na Wikipediu je velmi obsazny.
To posledne lomitko musite dat prec. Treba napisat, ze urcite mnozstvooxidacnych reakcii je treba na bezne pochody v tele.
epilepsia,mam37r. a v priebehu 5 rokov som 2x odpadla. raz to bolo v spanku, prebrala som sa az ked ma prekladali na nosidla chlapci zo zachranky,3roky pokoj a teraz v robote,citila som,ze mi ide zle a zasa som sa prebrala na nosidlach.medzitym mi z casu na cas prislo nevolno,trvalo to par sekund,pocas ktorych nerozpravam,no vsetko vnimam,zblednem a o chvilu normalne fungujem,len ma potom cely den boli hlava.ma nniekto podobne problemy?
nahodne
nie kazda kvasna bakteria produkuje karcinogenne latky.
Zialbohu, vacsina vina sa este stale vyraba nedostatocne kontrolovanym kvasenim, tj pracuju pri nom nielen kvasne kultury dosadene, ale aj nbahodne kultury, nachadzajuce sa na neumytom hrozne.
V USA modernejsie vinarne dokladne umyvaju hrozno pred vytlacanim, niektori dokonca rychlo pasterizuju stavu a dosadzaju len laboratorne vypestovasne kvasinky, druhy specificke na chut vina, ktore chcu produkovat.
Skodlive druhy, ktore produkuju drazdive a dokonca karcinogenne latky sa dnes dost prisne vylucuju.
Neberte to ako reklamu na vino a jeho konzumovanie, len sa snazim upresnit medzi kontrolovanymi a nekontrolovanymi kvasnymi procesmi.
Medzi jednymi a druhymi kvasinkami je rozdiel podobny, ako u ich pribuznych, hub. Niektore su dobre a jedle, ine nejedle a niektore aj smrtelne jedovate.
......
Stravat sa proti vsetkym kvasinkam, an bloc, by totiz znamenalo postavenie sa aj proti probiotikam, a to dnes kazdy uz vie(dufam) ze su nam uzitocne a nevyhnutne pre nas zivot.
upresnenie, grape znamena hrozno po anglicky. Resveratrol sa vyraba z hroznovych supiek alebo vyhonkov, transresveratrol(ucinnejsia forma) z cinskej Knollwood, korene.
Z jadierok hrozna(grape seed extract) je druhy silny antioxidant, proantokyanid.
Ucinna davka resveratrolu podla najnovsich vyskumov je vyse 10 mg na kg vahy, co by znamenalo vyse 150 kg hrozna alebo 150 l cerceneho vina. To samozrejme nie je mozne, takze hlavny ucinok vina(cerverneho) je stale este prakticky obmedzeny na proantokyanidy zo semien(grape seed extract).
Transresveratrol v davkach 1 gram denne by stal vyse 120 korun denne, takze zatial je to cenove pre Slovensko nepristupne.
Ja to osobne na sebe uz skusam , zacal som povodne so 60 mg(to co bolo na trhu pred dvoma rokmi) dnes beriem zhruba gram denne.
Z detstva si pamatam ze sme radi hryzli kyslaste uponky hrozna, ktorych obsah resveratrolu je az 50 nasobok toho, co sa nachadza v zelenych supkach hrozna.