Pravda o rakovine - VITAMIN B17

kosa

valika,
tie listy vinica sa pouzivaju v niekotrych kulturach ako u nas ''holubce'' cize mesoryzovy vymes zabaleny do listov kapusty.

vcera sme videli v obchode konzervu z Turkije prave z obsahom listov vinica a ryze. ma to zvlasnu chut a da sa to ale ako hovorim tie listy su hrubsie ako kapusta. treba si natoto zvyknut.

kosa

ano caje boli zdrojom ale nie ako vitaminov.

inac boli ludia co vedeli aj tzv. odriekavat.
boli ludia co to vedeli ale po 1950 vseto zacalo zanikat lebo tzv medicina nechcela aby sa toto rozsirovalo.

radca

No uz nase prababky vedeli, ze najlahsie vstrebatelne formy vitaminov su caje. Lekari este musia par rokov viest vyskum, aby k tomuto tiez dospeli.

kosa

valika,

listy vinica su jedle a jedia ich napriklad na Cypre ci greci.

myslim ze ich musia nejako nalozit ako kapustu.

kosa

su to prave vrcholovi sportovci kotri su vystaveni VETSIEMU ohrozeniu infarktu cic, nakolko v minulosti sa nedaval taky velky doraz na spravnu vyzivu cic. A tak necudo ze sa neraz DIVIME ze ten ci onen znamy sportovec zomrel na infarkt ( ci dokonca rakovinu ako napriklad Andrej Nepela, znamy to skockar na korculiach).

Inac nerozpusnost sa da overit LEN A LEN pitvov- takze hrs sa ukazte nam tie zavitaminizovane creva.

hmhm

Tiež sa mi tomu nechce veriť, ale jedná sa konkrétne o nejakého Jima Fixxa,(nepoznám), že vraj bol známy bežec a nadšenec fitness. Zomrel na infarkt a pri pitve mal údajne v črevách veľké množstvá nestrávených vitamínov. Ja mám tiež radšej kapsuly, ale testom na tabletové vitamíny je rozpustnosť v teplej vode, alebo rozdrvenie tupou stranou noža. Ak nie tak sa údajne nezlomí ani v organizme. Zaujímavé. Preto je ozaj dobre vybrať si toho správneho výrobcu a hlavne vitamíny na prírodnej báze.
Ďakujem za odpoveď.

radca

hmhm,

nazyva sa to OSMOZA a prebera sa to uz na zakladnej skole. Na tomto principe su zalozene aj prehanadla napr. siran horecnaty atd.

RNG

hmhm,
vec rozpustania tabletiek v zaludku je komplexna.Nie je to vec aktivnych zloziek, ale hlavne tabletovacich pridavkov(tzv neaktivne)
Niekto nema dost kyselin, aby niektore materialy rozpustil.
Take polorozpustene alebo nerozpustene tabletky skoncia v zachode. Neviem si predstavit, ze by sa niekde v crevach mohli zhromazdovat, leda ak vo vydutinach=divertikulach, ktore niektori ludia maju.
Aj to je dost nepravdepodobne.
Osobne mam radsej kapsule s praskovym obsahom alebo tobolky s tekutym obsahom. Tam je garantovane, ze sa minimalne rozpadnu v zaludku.
Vobec absorbcia je velky problem, ktori mnohi vyrobcovia a vyskumnici intenzivne sleduju.

hmhm

RNG aký máš názor na toto. Niektoré syntetické vitamíny sa vraj nedokážu rozpustiť v žalúdku a tým pádom môžu zostať v črevách. Niekde som čítala že pri pitve objavili u istého človeka v črevách veľa takýchto vitamínov. Ten človek inak zomrel na infarkt srdca a bol dokonca športovec. Je to možné žeby sa tie vitamíny keďže sa nestrávia v žalúdku nedostali von z tela, aj keď nestrávené?