ahojte, hladam alebo chcela by som zistit, ci su ludia, pary, muzi, zeny, ktori sa dennodenne rano zobudzaju s nechutou zit a zaroven s chutou zacat nieco nove, novy zivot na novom mieste, odist z tejto krajiny, aj napriek tomu, ze tu mam rodinu,,sme par a s priatelom je nam cim dalej, tym tazsie z tych nizkych platov a je nam zle z pristupu nadriadenych..
ako prec z takejto situacie? aky prvy krok treba spravit,,je to normalne, alebo treba navstivit odbornika :)
Zufalstvo zo zivota na Slovensku
Ovecka, a citis sa dobre ty? Ty si vsimas, co sa deje vo svete? Napriklad momentalny Cyprus? Sledujes temy o rozpade spolocnosti? To nie je ziadne bubububu...to realne moze nastat. Mne je totalne jedno, co si ty myslis, ja sa na to pripravujem a ci sa to stane alebo nestane, ja budem narozdiel od teba vo vyhode...Moze sa to tu cele velmiii rychlo zrutit a ako prve nastane masova panika (nieco ako v USA po poslednom hurikane)...Staci, ze nam prestane tiect benzin a vypne sa elektrina...
2 Slecna A. citis sa dobre? nemecko skrachovalo za poslednych 300 rokov 5 krat spanielsko tusim 12 ... aky rozpad o com to hovorite? prinajhorsom sa mozeme dostat do hlbokej recesie ale ta nebude trvat vecne... sa uvedomte a zoberte si ze pred 70timi rokmi tu bolo peklo koniec druhej svetovej a v takej situacii pravdepodobne nebudeme
Quetka.Q, myslim, ze nikto z nas nie je tak naivni aby si myslel, ze pad ekonomiky a rozpad zivota aky pozname, nenastane...skor ci neskor urcite. Kto sa na to nepripravi, bude velmi trpiet....Robit ale bububu tu nejdem, kazdy nech sa na rozpad pripravuje po svojom a co najlepsie vie. Kopec ludi nerozumie tomu, ze o chvilu tu moze byt neskutocny hlad a bieda...kopec ludi neveri, ze raz sa budeme bat vyjst na ulicu von, aby nas niekto nezastrelil pre 5 zemiakov....Mozno si to vela ludi neuvedomuje, ale vela z nas, co tu prispievame len potvrdzujeme, ze nie sme naivni, aby sme si mysleli, ze pad ekonomiky nepride.
V inych krajinach to je slabsi vyvar toho, co mame tu...Ked si vezmes Norsko - zije Norsko z ropnych penazi? Minaju na nezmyselne veci ako my? Maju tam tak strasny ekonomicky a socialny system ako my??? Maju jeden z najlepsich socialnych systemov sveta!!!!! Takze nech mi nikto nehovori, ze kazda jedna krajina je na tom ROVNAKO ako Slovensko, to je blbost..
A po páde komunizmu tu bola parádna anarchia...to sa už nevráti. Aj v celom svete, taká eufória:) škoda že prišla tá kríza a škoda že sme sa z toho ešte stale nepoucili, lebo stale ludia rozmýšľaju rovnako materiálne
ved samozrejme... ludia sa nebudu burit keby boli spokojny :)
No áno, konspiracie :)) je fakt že potom si to aj tak pekne podelili, ale v 89 tom mali nasrane v gatiach, to sú buďte istí...ludia boli nahnevaní a pomstychtivi voči ním
2 sweater* ako vybojovala??? sak komunisti odisli +- dobrovolne... :)
no ci sme zlomili komunistov, o tom by sa dalo polemyzovat, ci to nebol len tah "zhora" tvariaci sa akoze sila ludu si vybojovala "slobodu"
ja to tiez neviem pochopit, lokalita svk je v ramci europy vyborna, podnebie velmi dobre, nesuzuju nas ziadne nehostinne podmienky, priroda pekna.. tak preco ide vsetko dole vodou? slovenske polnohosp. je v prdeli, slovenske podniky, remesla vsetko v prdeli, vsade bordel. hlavne ze vsetko dovazame, to je logika. a ludia robia za 300 -400 eur, ved to je tragedia.
Viete čo ale mňa štve to, že tie zdroje tu sú, ale všetko sa tu rozkradne a prezerie, miesto toho aby sa investovalo do niecoho perspektívneho, sa všetko čo funguje zruší alebo zdani tak, že to krachuje. To čo je za logiku? Lebo ak by niekomu záležalo na tomto štáte, tak sa to nedeje. Mne to pripadá, že si ten koniec sveta všetci cielene privolavame...svojím zmyslanim a rozhodnutiami. Viete prečo sme zlomili komunistov? Lebo len v jednote je sila...a teraz hrabe každý sám pre seba.