ahojte, hladam alebo chcela by som zistit, ci su ludia, pary, muzi, zeny, ktori sa dennodenne rano zobudzaju s nechutou zit a zaroven s chutou zacat nieco nove, novy zivot na novom mieste, odist z tejto krajiny, aj napriek tomu, ze tu mam rodinu,,sme par a s priatelom je nam cim dalej, tym tazsie z tych nizkych platov a je nam zle z pristupu nadriadenych..
ako prec z takejto situacie? aky prvy krok treba spravit,,je to normalne, alebo treba navstivit odbornika :)
Zufalstvo zo zivota na Slovensku
Dokial tu bude fico a jeho zberba smer tak tu dobre nikdy nebude.
Inak Vieden mas za rohom, aky problem?
Tu pises o druhej svetovej...pred ňou bol kríza, 30 te roky. Vďaka tomu nedostatku a nespokojnosti ľudí sa k moci dostali živly ako bol Hitler. Ten rozpútal vojnu, ktora pohltila celý svet a zomreli v nej milióny ľudí. A bolo to len nedávno, pred 80 timi rokmi. Ludia umierali nielen v boji a koncentrakoch ale aj od hladu, zimy. Boli bez istôt, žili v strachu a často nemali ani strechu nad hlavou.
Ovečka ty si niekedy zazil nedostatok? Čo je to byť bez jedla, vody, tepla a svetla?,silno pochybujem. Čo ti kto zabezpečí, to kde žiješ? Postavis sa do kilometrovej rady na polievku a dostaneš deku, budeš spať vonku alebo v jednej miestnosti s ďalšími 50 neumytymi ľuďmi.
2 Slecna A. ja nehovorim o krizach z 18. storocia ale napr o druhej svetovvej... este ziju ludia co to zazili... ak nebudu peniaze na platenie uctou ak ta elektrina pojde s cenou dole... ak by nastala situacia ako vravis ze nebude co jest tak pride armada a da ludom nejake to jedlo na prezitie... a to ze na SK zrovna nieje top situacia, co aj tak beriem s nadhladom kedze nepoznam nikoho kto prisiel o pracu, este nic neznamena... a ako vravim to ze nejaka krajina skrachuje nieje nic nezvycajne...
Ovecka, okej...podme si to spolu prebrat ako v skolke....
Rast nezamestnanosti znamena co? Ze otecko a mamicka pridu o pracu. Ked otecko a mamicka pridu o pracu, nebudu mat z coho platit elektrinu. A teda ju mat nebudu :) Kedze otecko a mamicka nebudu mat peniazky, nebudu si moct dovolit nakupit papanie. A tak pojdu za niekym z rodiny, aby si pozicali. Ale ani tam nebudu mat peniazky, lebo aj tych zasiahne nezamestnanost. No a ked takto pride o pracu straaasne vela ludi, co sa stane potom? Nikto nebude mat peniazky ani na elektrinu, ani na papanie...a potom nastane co? Panika...a potom? Ludia sa budu strielat pre kusok chleba na ulici (samozrejme ti, ktori budu mat cim strielat) No a takto sme si nacrtli, co asi znamena v preklade rast nezamestnanosti. Pad ekonomiky a spolocnosti neznamena, ze daku elektraren znici vojna, ako sa snazis naznacit ty :)
Jasne, ze prec!!!ide to tu dole vodou.SLOVENSKO FUJ KATASTROFA OTRAS!
2 Slecna A. a preco si myslis ze by sme mali prist o elektrinu? akoze nechapem to ze cela europa zbankrotuje neznamena ze pojdeme do praveku... znamena to rast nezamestnanoti a ine neprijemne veci... ale to nieje este vojna aby sa vsetky elektrarne znicili...
Ako svetová ekonomika a jedna novela zákonníka práce má akože koho zaujímať??? To čo vlastne riešime? Ale akosi sa nič nehovorí o tom, že by sme sa mali viac stretávať s našimi strategickými partnermi, aby bol lepší biznis. Ak sa mýlim tak sorry, mňa to až tak nezaujíma.
Ja som asi pred pol rokom napisal priamo na jedno nemecke ministerstvo, nech nam pomozu, lebo je to tu na milu Jarmilu. Kto ma bohatych kamosov, tak zvacsa sam netrie biedu...
To, co tu riesite je sice pekne, ale hovorit o nejakej globalnej ekonomike???:)
nemyslim si ze ovecka nechape situaciu na slovesnku, predpokladam ze prave preto zije v krajine ktora je hlavnym tahunom eu... podla jeho prispevkov ho hodnotim ako cloveka cinu a nie niekoho kto donekonecna nad niecim duma preco to nieje tak a tak... a ti co tu pisete ze ruti sa cely svet, nnielen slovensko, tiez mi to tak pripada, aj ked tazko mozem hodnotit, ked som nezil v kazdej krajine :) ale co chcem povedat je to ze aj ked ekonimika svetova nejakym sposobom straca na vykone stale su velike rozdiely medzi krajinami, niekde to ide strasne rychlo do hroznych srac*ek, aj ked by som povedal ze uz nema kam ale ono sa to nezastavuje, mam namysli nasu domovinu, no a su krajiny kde sa spomaluje ekonomicky rast, ale dovolim si tvrdit ze to tamojsi ludia nepocitili nijakym sposobom. nejde o to najst "raj" na zemi lebo ten "neexistuje" (vec nazoru) ale najst uspokoji miestecko na zivot, kde sa nemusi clovek triast ci dostane vyplatu za tento mesiac aby sa mal zaco najest...