Nevládzem a už ani nechcem ďalej žiť-nevidím v tom žiadny zmysel.
Dlhšiu dobu mávam depresie a nic nepomáha a dochádza to až k samovražedným myšlienkam a sebapoškodzovaniu.
Mala som aj pokus, ale ma zachranili.
Tie myšlienky mávam každý den a niekedy sa stupňujú.
nevidím zmysel svojho života, chodievam aj na psychoterapie ale akosi v nich nevidim význam-alebo neviem co je tou podstatou.
Ze pri tazkych stavoch je potrebna aj hospitalizacia-zatial ju nechcem a viem aj prečo.Poradte čo robit prosíím, bojím sa ze to neustojim a niečo sa stene
Nechcem už žiť
luciano- co je klinická depresia?
Lieky nepomahajú
Marcelka001- ja chcem odbornú pomoc práve preto to tu píšem.
Terapia mi zaberá ale pomaly.
Je to na dlhsie rozpisovanie prečo a čo sa stalo.
Chcem len poradita vedieť niečo o hospitalizácii a co robit.
Moja som dost stara takže preplesk mi nepomoze
či je to vážne, je ťažko povedať len na základe tvojich pár riadkov, ja sama som samovražedné myšlienky nemala, ani som sa nerezala, keď máš toto na mysli pod sebapoškodzovaním. Viem však, že to musel byť vážny zásah do psychiky človeka, ktorý toto má. Možno ho niekto v minulosti neprijal, spochybňoval ho, možno aj telesne či sexuálne ublížil, psychicky deptal. Je rozdiel, ak niekto povie, že chce zomrieť lebo má pocit nenaplnenia života, alebo preto, že život ide inak, ako by si to predstavoval, ale v skutočnosti má od toho ďaleko, žeby si naozaj niečo urobil, a iné, ak niekto je dlhodobo psychicky na dne, má nejakú psychickú poruchu, či sa nevie zmieriť s niečím zlým, čo sa mu stalo, alebo mu niekto spravil a toto ho ničí. Čo je tvoj prípad?
Ppodľa toho, čo píšeš, trpíš klinickou depresiou v pomerne pokročilom štádiu. Tu ti psychoterapia moc nepomôže. Mala by si čo najskôr navštíviť psychiatra. Ten ti predpíše antidepresíva a za 2-3 týždne sa ti nesmierne uľaví. Svet sa ti prejasní a zrazu začneš mať zmysel života a radosť z neho. Hospitalizácia spravidla nie je potrebná, keď lieky zaberú stačí ambulantná liečba.
opis tu blizsie o co ide...z coho mas tieto stavy, takto sa absolutne neda zistit, co je skutocne v tom.
Dokazala by som ta pochopit, ale skutocne potrebujes, aby tebou niekto poriadne zatriasol a spamatala si sa..preco nechces odbornu pomoc? Preco myslis, ze ti terapia nezabera? Preco sa nepytas terapeuta, ked mas nejake otazky, ked comusi nerozumies?
Jedine, co teraz nepotrebujes je vymienat si emaily plne depresie s dalsimi ludmi, ktori zmyslaju podobne ako ty...ale vies co? vlastne si rob co chces, ked ti to tak vyhovuje :)
ShaulaThalit- no niekedy viem presne čo ale momentálne nie.
pocuj ak chces napis mi na mail
Máš predstavu, resp. si v situácii, kedy vieš, aké je to mať depresiu, nechce sa ti ísť ani zuby umyť, taký ten praktický príklad tápania vo vlastných sračkách. Ale dokážeš si odpovedať na otázku, čo by ťa skutočne urobilo šťastnou? Konkrétna vec, zmena, situácia, človek...???
Marcelka001- ja si debiliny nevymyslam.
A preplesk mi nepomoze-mohla by si radsej cloveka sa snažit pochopit-su ludia ktory ked o tom rozpravaju tak to neurobia ale mna reči o tom v tom len usvedčujú
sju- mám 28 rokov, ale myslíš že to je vážne? ty máš kolko? počuj ak chceš tak môžme popísať napis na mail-levicatkodk@azet.sk
a este dodam...nerob zo seba tu najvacsiu trpitelku...Potrebovala by si riadny preplesk, aby si sa spamatala a zasah odbornika. Nie si neustale vymyslat debiliny, kvoli ktorym nemozes ist za odbornikom a konecne nieco so sebou robit! Nemam moc rada ludi ako si ty. Ste prilis slabi, aby ste boli za seba zodpovedni, neviete sa postavit zivotu zoci voci..najradsej by ste mali to, keby vam kazdy daval za pravdu. Tak sa konecne vzchop a prestan fnukat sama nad sebou a nad tym, ako kazdemu len zavadzias. Statila si uctu sama k sebe, ako teda chces, aby ju mali k tebe druhy? Postav sa prvy raz v zivote sama za seba, prestan sa lutovat a urob konecne nieco, co bude mat zmysel. Chod k psychologovi, sama to nezvladnes