Bol to mobbing?

Príspevok v téme: Bol to mobbing?
biela mačka

Som síce vzťahovačná, ale chcem sa spýtať, či aj toto bol mobbing
1. Kolega si hlasno púšťal rádio - a až po niekoľkých upozorneniach ho stíšil
2. Keďže v telemarketingu človek nikdy nevie, často som musela robiť nadčasy
a keď som odišla napríklad pol/hodinu po pracovnej dobe, no ešte nebolo hotové,
tak po mne zazerali - išla som učiť nemčinu na prilepšenie
3. Nemohla som zdvíhať telefón na recepcii, nech niečo nepokazím
4. Keď sa preberali pracovné veci, zavreli mi dvere do kancelárie, nech nepočujem
5. Nevolali ma na stretnutia - teda na vianočný večierok firemný ma pozvali,
ale oni spolu chodievali aj inokedy si sadnúť
6. šéf mi nechcel predĺžiť 6hodinovú zmluvu na 8hodín, lebo podľa neho som tie
dve hodiny mala zaplatené v tom, koľkých klientov získam (čiže platil ma za 6,
no čast som tam bola aj 7-8 hodín) a čudoval sa, že kam sa ponáhľam, keď
nemám rodinu
7. a celkovo to bolo nejaké divné

tak neviem, na koho sa mám obrátiť..právnici a tí "couchovia" sú drahí :-(
možno na úrade práce majú nejakých odborníkov...

Viac na: www.diskusneforum.sk

biela mačka

ved ja som sa hned ozvala, ale ked hned nestíšil hudbu, zvyšila som hlas a nakoniec som ja bola tá zlá...

sergej_123

wtf je mobbing? vsak ked sa ku mne niekto sprava takto ako popisuje dievcina v prvom prispevku tak to riesim a nenecham si skakat po hlave. dalsia vec, ak niekto ocakava seriozny pristup od firmy ako je callcentrum tak je minimalne naivny, ak uz nie nacisto sprosty. su len lepsie a horsie callcentra a lisia sa vacsinou v tom ze ta prva skupina aj vyplaca mzdy. na druhej strane je to dobre, predaj po telefone je ta najtazsia vec aku som kedy robil a prezit by mali len ti najsilnejsi lebo ti spravia najviac predajov a plackovia nech idu radsej z tade prec a nech sa maximalne vyplakavaju v diskusiach.

Prezývko35

1. nie je to mobbing, ved stisil tak pohoda

2. nie je to mobbing, to ze zazeraju je tvoj pocit, v kazdom pripade riad sa zmluvou ak zmluva nepojednava o nadcasoch tak sa jednoducho zdvyhni ked ti konci pracovna doba a odijt, vynachaj z toho tvoje pocity o tom co si kto mysli, je to jeho problem nie tvoj

3. nie je to mobbing, ak ti povedia nedvyhaj to tak to nedvyhaj, bud rada cim menej povinnosti tym lepsie

4. nie je to mobbing, v praci bezne mame porady kde nie su vsetci prizvani, bud rada ze tam nemusis trcat a venuj sa praci co mas nadelenu

5. nie je to mobbing, ani my nevolame na posedenie kazdeho len lepsich priatelov z firmy

6. pracuj tolko tolko mas zmluve ak mas v zmluve 6 hodin po 6tich hodinach sa zdvyhni a odijst, nediskutuj preco a zaco, ak chcu aby si ostala dlhsie tak nech to upravia v zmluve ak nie tak jednoducho chod domov ked ti padne. tiez to nie je mobbing, skor vydzubanost sefa.

7. tiez to nie je mobbing

zaver, ziaden z tych 7 bodov nie je mobbing, je to zmes tvojich pocitov, to ze niekde robis neznamena ze sa mate vsetci kamaratit chodit po praci neviem kam alebo medzi sebou vsetko diskutovat.

v kazdom pripade nenechaj sa zneuzivat, rob to co mas v zmluve a na com ste zmluvne dohodnuti.

Sejla

:) ženské vedia byť riadne k*rvy, niečo mi o tom hovor. Hlavne keď im ide o kariéru a mužskú priazeň.. A niektorí ludia si proste zakladajú svoj úspech na tom, kolko hláv prišliapnu, aby sa vyšplhali hore, lenže potom príde aj na nich, viem to! Bývalý sa chcel silou mocou pomstiť takému jednému - ocitol sa v pozícií, keď stačilo šťuchnúť prstom a ten človek je v sračkách, povedala som mu, aby to len nechal tak, aby sa zdržal a čo sa stalo? V priebehu pol roka sa ten človek dostal tak dole, že nikto iný by ho nižšie zhodiť nedokázal:) A človek nemusí ani pohnúť prstom! Bola to pekná podívaná:))