Bol to mobbing?

Príspevok v téme: Bol to mobbing?
biela mačka

Som síce vzťahovačná, ale chcem sa spýtať, či aj toto bol mobbing
1. Kolega si hlasno púšťal rádio - a až po niekoľkých upozorneniach ho stíšil
2. Keďže v telemarketingu človek nikdy nevie, často som musela robiť nadčasy
a keď som odišla napríklad pol/hodinu po pracovnej dobe, no ešte nebolo hotové,
tak po mne zazerali - išla som učiť nemčinu na prilepšenie
3. Nemohla som zdvíhať telefón na recepcii, nech niečo nepokazím
4. Keď sa preberali pracovné veci, zavreli mi dvere do kancelárie, nech nepočujem
5. Nevolali ma na stretnutia - teda na vianočný večierok firemný ma pozvali,
ale oni spolu chodievali aj inokedy si sadnúť
6. šéf mi nechcel predĺžiť 6hodinovú zmluvu na 8hodín, lebo podľa neho som tie
dve hodiny mala zaplatené v tom, koľkých klientov získam (čiže platil ma za 6,
no čast som tam bola aj 7-8 hodín) a čudoval sa, že kam sa ponáhľam, keď
nemám rodinu
7. a celkovo to bolo nejaké divné

tak neviem, na koho sa mám obrátiť..právnici a tí "couchovia" sú drahí :-(
možno na úrade práce majú nejakých odborníkov...

Viac na: www.diskusneforum.sk

Maoam

a samozrejme casto je to aj zavist, ziarlivost, ze ten jedinec MA nieco, co ten co mobbing praktizuje, nema a mozno ani mat nikdy nebude

vsak staci kuknut v skole, staci, ze jeden ziak je uzasne dobry v matematike, uz ho budu ostatni neznasat :DD

Maoam

Mimulus, tak stabilna silna osobnost, ktora si dokaze svoje miesto v praci vydobyt normalnou cestou, cize svojim vzdelanim, schopnostami, kvalitami mobbing za potrebu proste nema...vyvinuty jedinec je v stave akceptovat inakost ineho cloveka a praveze je to casto prinosom...moze sa od neho nieco naucit, je zaujimave poznat roznych ludi, nie len tych stadovitych a prave ti jedinci, co sa vymykaju, su casto zaujimavi, nemyslim teraz neprisposobivych agresivnych ci psychopatov a pod., myslim ludi 'inych' v tom pozitivnom slova zmysle

lenze co cakas od povrchnych ludi a ludi, ktorych ovlada STRACH?
prave to, ze budu robit vsetko pre to, eliminovat toho druheho/tych druhych, v snahe zachovat 'svoje miesto'

Maoam

a samozrejme v dobe vysokej nezamestnanosti, zmluv na dobu urcitu, zmluv na dohodu, mladych absolventov bez praxe, kde si kazdy starsi zamestnanec zubami-nechtami drzi svoje miesto....je mobbing bezna vec

a samozrejme aj bossing, kedy vykonava mobbing nadriadeny voci podriadenemu a kolegovia podriadenej obete sefovi vdacne prisluhuju..

alibi

mimulus s tym nesuhlasim. clovek sa nedokaze zmenit na pokyn niekoho ineho. ale ak sam tuzi zmenit sa moze ja som sa velmi zmenila ked som pochopila niektore veci, citala knihy a pracovala na sebe.

Maoam

Mimulus: toto badat uz u deti, staci, ze v kolektive jedno dieta 'vytrca', staci ze je introvertnejsie, alebo mudrejsie/nadanejsie ako ostatne deti, pripadne nebodaj inej pleti...a ak ostatne deti pochadzaju z rodin, kde nie su vedene k tomu prijat inakost ostatnych ludi, tak sa da badat inklinacia k tomu toho jedinca izolovat, vytlacit...proste neprijat medzi seba

no a v podstate mobbing robia ludia, ktori su osobnostne nevyrovnani, pripadne sa citia ohrozeni, slabe osobnosti, ludia ktori vnutorne potlacaju agresie atd.

mobbing nemaju za potrebu ludia, ktori su uz niekde inde, su proste vnutorne dostatocne vyzreti, vyvinuti, silne osobnosti, ktore to nemaju za potrebu a najmä netrpia vecami ako xenofobia, dokazu akceptovat jedinca 'ineho' ako je priemer, naopak dokazu jeho inakost ocenit....
ale kolko je takych ludi????? par %

Mimulus

Ak sa človek chce zmeniť nikdy sa mu to nepodarí, pretože každý človek má svoju osobnosť, postoje, vyznáva odlišné hodnoty a celkovo je to osobnosť. A život a skúsenosti formujú osobnosť každého jedinca. Je to niečo ako keby chcel strom odrazu zmeniť svoju hrúbku, výšku, farbu listov alebo plodov.