Bol to mobbing?

Príspevok v téme: Bol to mobbing?
biela mačka

Som síce vzťahovačná, ale chcem sa spýtať, či aj toto bol mobbing
1. Kolega si hlasno púšťal rádio - a až po niekoľkých upozorneniach ho stíšil
2. Keďže v telemarketingu človek nikdy nevie, často som musela robiť nadčasy
a keď som odišla napríklad pol/hodinu po pracovnej dobe, no ešte nebolo hotové,
tak po mne zazerali - išla som učiť nemčinu na prilepšenie
3. Nemohla som zdvíhať telefón na recepcii, nech niečo nepokazím
4. Keď sa preberali pracovné veci, zavreli mi dvere do kancelárie, nech nepočujem
5. Nevolali ma na stretnutia - teda na vianočný večierok firemný ma pozvali,
ale oni spolu chodievali aj inokedy si sadnúť
6. šéf mi nechcel predĺžiť 6hodinovú zmluvu na 8hodín, lebo podľa neho som tie
dve hodiny mala zaplatené v tom, koľkých klientov získam (čiže platil ma za 6,
no čast som tam bola aj 7-8 hodín) a čudoval sa, že kam sa ponáhľam, keď
nemám rodinu
7. a celkovo to bolo nejaké divné

tak neviem, na koho sa mám obrátiť..právnici a tí "couchovia" sú drahí :-(
možno na úrade práce majú nejakých odborníkov...

Viac na: www.diskusneforum.sk

nirv

Nie je to mobbing, ale asi ťa neznasali, ked ťa tak odstrkovali. Ani sa im nedivim, ako ťa poznám. Skôr sa sama seba opýtaj, co ľuďom na tebe vadí. A že chceli aby si makala navyše a zadarmo je normálne presadzovanie si svojho z pozície silnejšieho. Inak telemarketing nie je normálna práca, horšiu prácu robia asi len ....no neviem. Aj upratovačky sú na tom lepšie.

TinaM

a to si mala vlastne aku poziciu? A na aky prac.pomer si bola? 2 eur. brutto, to je...fuh, strasne malo, na hranici minima tusim, nie?

biela mačka

mala som brutto 2 eurá - znamená, že keby mi preplácal len tú hodinu navyše, stálo by ho to pri 20tich pracovných dňoch 40 eur - to je tak veľa?

biela mačka

na Slovensku žiaľ vyhráva silnejší....to znamená, že keby som išla za právnikom, nie že by som vyhrala spor - naopak ešte by ma označili za psychicky labilnú (keďže kolega ma kritizoval pri najmenšej blbosti a posledné mesiace som bola na tom tak, že som sa rozplakala vždy) a tým pádom by som ešte ja musela platiť im...no, keby bol dobrý plat, zatnem zuby - ale pri ani nie štyristo mesačne - zástupkyňa hovorila, že je to tímová práca, tak prečo potom mi zatvárala dvere, keď sa riešilo niečo pracovné? a spôsoby komunikácie - keď kolega mi na začiatku pracovnej doby povie, že keď nebude hotové, sa neodchádza, pritom ja mám robiť do tretej a odchod mám naplánovaný o 3/4 na štyri kvôli iným povinnostiam a inému zárobku, tak ma to tak znervózni, že celý deň sa mi potom nedarí