Bol to mobbing?

Príspevok v téme: Bol to mobbing?
biela mačka

Som síce vzťahovačná, ale chcem sa spýtať, či aj toto bol mobbing
1. Kolega si hlasno púšťal rádio - a až po niekoľkých upozorneniach ho stíšil
2. Keďže v telemarketingu človek nikdy nevie, často som musela robiť nadčasy
a keď som odišla napríklad pol/hodinu po pracovnej dobe, no ešte nebolo hotové,
tak po mne zazerali - išla som učiť nemčinu na prilepšenie
3. Nemohla som zdvíhať telefón na recepcii, nech niečo nepokazím
4. Keď sa preberali pracovné veci, zavreli mi dvere do kancelárie, nech nepočujem
5. Nevolali ma na stretnutia - teda na vianočný večierok firemný ma pozvali,
ale oni spolu chodievali aj inokedy si sadnúť
6. šéf mi nechcel predĺžiť 6hodinovú zmluvu na 8hodín, lebo podľa neho som tie
dve hodiny mala zaplatené v tom, koľkých klientov získam (čiže platil ma za 6,
no čast som tam bola aj 7-8 hodín) a čudoval sa, že kam sa ponáhľam, keď
nemám rodinu
7. a celkovo to bolo nejaké divné

tak neviem, na koho sa mám obrátiť..právnici a tí "couchovia" sú drahí :-(
možno na úrade práce majú nejakých odborníkov...

Viac na: www.diskusneforum.sk

Mimulus

Sejla - možno to bolo prehnane emocionálne keďže mám vysoké EQ. Ale na druhej strane ide o princíp a ten nikdy nepustí :) Obvinili ma z niečoho načo čo nebola pravda a prišiel som kvôli tomu o peniaze. Viem toto sa priamo netýka témy ale ak by ti zobrali 300 euro zo 700 len preto, že je to tak správne tak to necháš tak? To bolo len na okraj :)

Sejla

Mimulus možno si reagoval trochu prehnane emocionalne, nemYslíš? Ja by som proste odišla v ten deň a nadruhy sa vrátila vediac, že som toho idiota poriadne nasrala a nabudúce by si dával pozor čo povie :)

biela mačka

hej a hlavne 1. šikanovaný je neobľúbený, takže na súde by svedčili proti nemu
2. kým by to súd vyriešil, bude zo mňa dôchodkyňa
3. jeden človejk proti firme vyhrá iba v sci fi filme :-(

Mimulus

biela mačka - samozrejme že s tebou. A šikana sa veľmi ťažko dokazuje či už pracovná lebo iná. No a psychická to je už kapitola sama o sebe. A ak sa aj dokáže tak neexistuje v dnešnej dobe nič čo by niekomu mohlo pomôcť. Neprepustia 4 ľudí, ktorí šikanujú jedného ale radšej prepustia jedného a ušetria. Takto to jednoducho chodí. Človek musí byť silný a jednoducho sa brániť presne takými istými zbraňami ako zvyšok spoločnosti. Empatia a čestnosť sa už bohužiaľ nenosí!

biela mačla

so mnou či so psychologom z úradu práce? Bola som na inšpektoráte práce a vraj som to mala riešiť, kým som tam pracovala...a že mobbing je taká vec, že čo sa jednému zdá ako šikana, inému to nevadí - že mobbing sa dá ťažko dokázať :-(

biela mačka

Na urade prace som sa Opýtala psychologa na tento problém - mal múdre reči, že jeho známi tiež ostávali dlhšie v práciu. Takl som sa opýtala, že kolko zarábaôli. Vraj 1500. Na to som reagovala, že ja keby som tzarábala tolko, tak sama sa ponúknem, že ostanem, ale zo 400 som nemala chuť. Podla neho však ide o princíp..No neviem, ci by on s radostou ostával za taký plat...

Mimulus

Nespravodlivosť :D Obvinili ma z niečoho čo sa v podstate ani nikdy nestalo... A mal som nato dôkaz že sa to nestalo. Od videa cez rozhovor a ešte aj svedkov :) Bolo mi povedané, že niekto musí niesť zodpovednosť a tak mi strhli z platu peniažky. A to bola posledná kvapka :D