Bol to mobbing?

Príspevok v téme: Bol to mobbing?
biela mačka

Som síce vzťahovačná, ale chcem sa spýtať, či aj toto bol mobbing
1. Kolega si hlasno púšťal rádio - a až po niekoľkých upozorneniach ho stíšil
2. Keďže v telemarketingu človek nikdy nevie, často som musela robiť nadčasy
a keď som odišla napríklad pol/hodinu po pracovnej dobe, no ešte nebolo hotové,
tak po mne zazerali - išla som učiť nemčinu na prilepšenie
3. Nemohla som zdvíhať telefón na recepcii, nech niečo nepokazím
4. Keď sa preberali pracovné veci, zavreli mi dvere do kancelárie, nech nepočujem
5. Nevolali ma na stretnutia - teda na vianočný večierok firemný ma pozvali,
ale oni spolu chodievali aj inokedy si sadnúť
6. šéf mi nechcel predĺžiť 6hodinovú zmluvu na 8hodín, lebo podľa neho som tie
dve hodiny mala zaplatené v tom, koľkých klientov získam (čiže platil ma za 6,
no čast som tam bola aj 7-8 hodín) a čudoval sa, že kam sa ponáhľam, keď
nemám rodinu
7. a celkovo to bolo nejaké divné

tak neviem, na koho sa mám obrátiť..právnici a tí "couchovia" sú drahí :-(
možno na úrade práce majú nejakých odborníkov...

Viac na: www.diskusneforum.sk

Maoam

:D genialne napisane :DD, super

Sejla, aj ja som si ta oblubila, prave preto, aka si, ze si 'ina' a ze si si uz kadecim presla, proste si uz iny level :-)).

Sejla

minule som čítala veľmi pravdivú vetu, len by to v slovenčine nedávalo taký dobrý dvozmysel: Success is like pregnancy, Everybody congratulates you but nobody knows how many times you got fucked to achieve it.

Sejla

Maoam, veľmi dobre sa čítaš:) Velký súhlas, ja som si už zažila ženských kolektívov, národnostnej šikany, rasizmu a to som už z princípu dosť "iná" - že niekde nepatrím som kedysi brala negatívne, dnes som za to vďačná, lebo patrím zase niekam, kam oni nepatria. Proste rovnováha musí byť. Neexistuje univerzálny človek, každý si len musí nájsť svoje miesto na zemi.

Sejla

biela mačka, toto ale nie je prvý krát, keď ti niekto ukazuje desrešpekt... robili to tvoji kolegovia, nadriadení, ex-priatel, a oprav ma ak sa mýlim, aj doktori? Je to v tebe, nieže by si bola hlúpa, ale máš veľmi zvláštne myšlienkové pochody, sama sa nemáš rada, nevyžaduješ od ludí úctu, len podvedome vyhladávaš, kedy zase niekto bude k tebe zlý a potom z toho robíš halo. Nauč sa brániť, uvedom si svoje morálne práva a kvality, začni sa mať rada, rob veci, pre ktoré si samu seba budeš viac vážiť, dávaj zo seba 100% a buď viac sebecká, prestaň si tolko všímať prístup okolia. Zmier sa s tým, že každý má svoju slabosť, nikto nie je dokonalý, len u každého sa to prejavuje inak, ty si však z tej svojej robíš vo hlave škandál a potom si v tom celý život zacyklená... Nauč sa nejaké triky, skús sa viac usmievať, aj v prípade, že sa na teba niekto škaredo pozrie, tak ty maj široký úsmev a spýtaj sa ho, či je všetko u neho v poriadku, lebo vyzerá deprimovane:) Maj vzpriamenú chôdzu, pozeraj sa ľuďom do očí, neboj sa priznať si, že niečo nevieš, ale zároveň sa nauč vidieť, čo všetko vieš, začni sa krajšie obliekať, straj sa o svoj zovňajšok, nech ti už príroda nadelila čokolvek a neboj sa konfrontovať so zákerákmi. V skutočnosti oni majú problém. V tvojom prípade by som to fakt riešila s veľmi dobrým psychológom. Zrejme ťa v minulosti niekto veľmi ponižoval a uverila si mu.