Prírodná kozmetika - Skúsenosti

Príspevok v téme: Prírodná kozmetika - Skúsenosti
Fleur-de-lis

Ahojte,

tí, ktorí ste prešli na prírodnú kozmetiku, môžte sa podeliť o skúsenosti, teda či vám nejak pomohla? Napríklad pri akné, príliš suchej pleti, príliš mastnej, ekzémoch, či iných problémoch. Teda či ste priamo zbadali nejaký rozdiel.
A môžte samozrejme odporučiť značky.

Ďakujem

PS: práve mám na tvári vzorku krému od Annemarie Borlind, teda, to je krásna vôňa :)

grica

Podľa zloženia, tam nie je evidentná žiadna chemická látka. Keby bola tak kozmetika nebude mať certifikáty, ktoré má, napríklad taký certifikát Eco Control, ktorý je jeden z najprísnejších. Čo sa týka konzervantov, tak jestvujú aj prírodné konzervanty, ako napríklad alkohol, respektíve bio alkohol, vitamín E a pod.
Gerin písala si, že prírodná kozmetika má byť bez vody. Lenže vieš koľko minerálov je v termálnej vode, ktorú táto kozmetika obsahuje? Veľké množstvo a taký zinok, draslík a taktiež aj magnézium sú pre pleť prospešné.

Defcon

Gerin, to je jednoduche, 100% prirodna kozmetika bez vsetkych chemikalii stoji majlant. A to si tunajsie kvočky nemozu dovolit, lebo taka kozmetika sa vyraba v malych manufakturach, je bez reklamy, a taku kozmetiku predava obsah a nie obal. Takze nic cool a nic in. Tunajsim dievcatam musi stacit schwarzechemik kozmetika zlahka smrncnuta prirodou.
Moja mamina vyraba pre vlastnu potrebu taku kozmetiku. Nie je to nic zlozite, ale narocnost vyroby a vstupne suroviny ako propolis a podobne vzhladom na pozadovanu cistotu zapricinuju to, ze ked si to mama spocita, tak 100gramovy kelimok ju ako vyrobcu stoji cca 20 az 40 eur. Podla zlozenia. A to si nepocita cas straveny pracou a chodenim po lese hladajuc bylinky.
Jednoducho, tunajsie dievcate su vdacnym konzumentom reklamneho oddelenia velkych chemiciek.

Gerin

Na aky konzervant sa pytam? Na konzervant. Pretoze tento vas vyrobok obsahuje VODU a teda MUSI obsahovat aj konzervant. A ja sa pytam, aky je, snad poznate zlozenie niecoho, co tvrdi, ze je to prirodne...Su konzervanty schvalene do prirodnej kozmetiky, to ale neznamena, ze su zcela neskodne. Prirodna kozmetika ma byt bez vody a teda bez konzervantov. Uz to bolo sto raz omielane v tejto teme...Defcon, myslim, ze to nema zmysel v tejto teme rozoberat. Ludom staci, ze ma nieco nalepku "prirodne"...

Defcon

INGREDIENCIE: AQUA [WATER], CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, SQUALANE, ALCOHOL, COCO-CAPRYLATE, SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL [JOJOBA], SODIUM POLYPHOSPHATE, GLYCERIN, TOCOPHERYL ACETATE, ARGININE, AROMA [FRAGRANCE], GLYCINE SOJA OIL [SOYBEAN], COPPER PCA, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE POWDER, SODIUM LACTATE, LACTIC ACID, SODIUM HYALURONATE, TREMELLA FUCIFORMIS SPOROCARP EXTRACT [HYALURONIC ACID], XANTHAN GUM, FUCUS VESICULOSUS EXTRACT, PHENETHYL ALCOHOL, GERANIOL, SODIUM CARRAGEENAN, MALACHITE EXTRACT, LIMONENE, BENZYL BENZOATE, BENZYL SALICYLATE, MARIS SAL [SEA SALT], ROSA FLORIBUNDA CALLUS EXTRACT.
tak toto je zlozenie toho hydratacneho sera .....tych chemikalii je tam pozehnane....samotny vyrobca na svojich strankach pise ze tento pripravok je zalozeny na prirodnej baze. Takze predpokladam 80% vody, 19% chemikalii a 1 % prirody.

zichela

Konzervat? Gerin ako to myslis? Kedze to je cisto prirodna kozmetika, tak asi chcemicky to nebude ak narazas na to

alexaja

- to s tebou súhlasím si super kombináciu zvolila, tá pleť sa zmení v priebehu už prvého týždňa, pre mňa je to až takým zázrakom, že čo prírodná starostlivosť, kvalitná dokáže -