Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ovsene vlocky

vevinka

ahojte:)
ja si robim asi kazdy druhy den skvele ranajky: 50 gramov vlociek, 250ml mlieka a varim 10 minut, nakoniec dam do toho med alebo skoricu alebo kakao. je to super a uplne zasyti!

vlocky

ja mam asi 3x do tyzdna ovsene vlocky na ranajky, spolu s nizkotucnym jogurtom, bananom, orechami a nemam pocit, ze by som od nich priberala. prave naopak, udrzujem si stihlu postavu. ked si ich dam rano o 7,30, tak vobec nedesiatujem, lebo ma nasytia dost dlho, cize potom az obedujem okolo 13,00. a mimochodom, odkedy ich konzumujem, mam krasne leskle vlasy.

???

Ovsene vločky sú hlavne nerozpustná vláknina. Takže je blbosť aby z nich niekto pribral. V tráviacom trakte slúžia ako "kefa" vyčistia črevá a upravia trávenie. Zo samotných vločiek sa nepriberá, tak ako sa nepriberá zo samotnej ryže alebo cestovín. Záleží od toho, čo sa s nimi konzumuje. DOkonca sa odporúčajú "čistiace" dni, kde sa konzumujú ovsene vločky niekoľko krát do týždňa namiesto olovrantu a večere.

andrejka_H

ovsene vlocky obsahuju polysacharidy a to je dost podstatny rozdiel !
sacharidy maju vysoky GI (glykemicky index) cize tzv. nezdrave cukry
polysacharidy maju nizky GI a preto su velmi oblubene pri dietach, cviceni a chudnuti - pri chudnutí by ste nemali prijímať viac ako 150 až 200 gramov sacharidov denne co predstavuje 300 gramov chleba, čiže asi 3 krajce, alebo štvrť kila ovsených vločiek za cely den

ROBAK

sarah z ovsenych vlociek sa pribera hlavne vecer, ale ak si ich davas rano mozes lubovolne mnozstvo (samozrejme nie kilo) - ako tu uz bolo spomenute vlocky ta zasytia na dlhu dobu a energiu uvolnuju postupne

sarah001

tak teraz som si zavarila a nemala som toto asi citat :( preco by mal z nich clovek hned pribrat???
kolko je taka vhodna porcia (kolko g) na rano? viem ze zalezi od celkoveho prijmu ale ak to berieme tak ze ranajky najvydatnejsie tak aka porcia pri diete?