ja stale nechapem tomu ako vobec vznikaju a preco su, ale strasne to chcem pochopit. ako moze niekto dostat schizofreniu alebo psychozu ? ako vobec niekto moze dusevne ochoriet? nwm sa vzit do toho
Duševné choroby
Lulita ty máš psychické problémy? Na teba by som to nepovedala
JE rozdiel medzi duchom a démonom... duchovia vačšinou nerobia nič, i ked sú zle naladení, ale neubližujú
pan d. - duchovia sú všade, nie len na prekliatych miestach. Sú tu okolo nás, stále, len my ich nevidíme, lebo sme moc upriamený a naučený vnímať túto realitu a iné svety si nepripúšťame /veľa ľudí stále nevie, že existujú aj iné svety ako je tento - paralelné svety/
Ja sa tiež zamýšľam častokrát nad tým, že prečo človek dostane nejakú psychickú pliagu, či už poruchu alebo chorobu. Cím je to dané, že niekto pri stresovej situácii chytí niečo a druhý pri tej istej situácii nie? Je to samozrejme osobnostné, však všetci sme iní, niekto je citlivejší, niekto je totálny kameň.
Moja sestra vyrastala v tých istých podmienkach, v ktorých aj ja a ona je viac v pohode ako ja. Oveľa viac. To preto, že je duševne silnejšia ako ja, ja som od malička veľmi citlivá, tak sa ani nečudujem, že ona chodí teraz vyškerená ako húsenica na liste a ja sa mám chuť rozrezať na franforce -_-
No, zatial, co som citala a aj ked so mnou nebudu vsetci suhlasit si myslim, ze je to vsetko zalozene na roznych deformaciach mozgovych struktur. Napriklad ak niekto zaziva silny dlhodoby stres, su urcite v hyperaktivite rozne organy a vylucuju napr. nadbytok hormonov, ktore poskodia v konecnom dosledku mozog. Napriklad dojde k jeho zmenseniu alebo je organizmus vycerpany a nedokaze produkovat latky v takom mnozstve ako by mal. Takze si myslim, ze zmena velkosti niektorych struktur mozgu, zmena vo vylucovani hormonov a ich vzajomne ovplyvnovanie vedie k dusevnym chorobam. Nemyslim si, ze je to nieco "nadprirodzene" a nepochopitelne. "Len" funkcna a strukturalna porucha. Myslim si, ze niektore su urcite reverzibilne a niektore uz bohuzial nie. Ked clovek strati vela neuronovych spojeni a neuronov samotnych, tak ...
Ale mozno v buducnosti zistim, ze teraz pisem bludy a je to inak :)
Šejla, možno sa mýlim, ale osobne si myslím, že sa ti stalo asi toto.
Existuje niečo, čomu sa vraví Dejové Ja. Najbližšie si to asi vieš predstaviť tak, že napr. pozeráš nejaký film, poprípade čítaš zaujímavú knižku a zrazu sa staneš jej súčasťou, a prestaneš samu seba vnímať, že ležíš na gauči a čítaš si. Staneš sa súčasťou deja, akoby si samu seba presunula inam. No a keď dočítaš, vrátiš sa späť. No a toto si urobila ty. Presunula si samu seba akoby do jeho sveta...stala si sa, obrazne povedané, ním. Ak ty si rozbitá, ktokoľvek, kto ti ponúkne silnejší obraz a to obraz usporiadanosti, je *silnejší* ako ty a ty nemáš šancu. Pokiaľ zase samu seba nevyskladáš, *neukotvíš*. Takže opakujem, pozor na takéto úlety. Môže sa ľahko stať, že sa nebudeš vedieť vrátiť...a tvoje telo tu zostane v stave katatónie a bude postupne chátrať a dožívať. Preto ja stále varujem aj pred hypnózami a podobnými *srandami*, lebo ľudia nie sú cvičení v sebaovládaní. Veď povedz sama, nakoľko si schopná myslieť na to, na čo chceš a nemyslieť na to, na čo nechceš. :o)
Reči o mizerných červoch a pavúkoch a ničotných hmyzoch si popredruhý krát tiež odpusti. :oP Čokoľvek, čomu venuješ pozornosť a do čoho sa vcítiš, tým sa stávaš...tak na čo je dobré tomuto sa oddať??? Takýmto obrazom?? Čo tak radšej obraz pokoja a kľudu a vnútornej radosti, chrobáčik. :o))))
zlatovlaska - mna vela veci, to by bolo na dlho, unava, panicka porucha, uzkosti, kadeco, to je super, ked si sem zabludila len kvoli vlasom :)
Dosť ma zaujímajú duševné poruchy lebo v poslednom čase trpí nimi Veľa ľudí. A nwm to pochopiť ale veľmi by som chcela....... Aj môj ujo trpí schizof. Už od mlada a niekedy sa zdá že už je všetko ok, ale potom sa niečo stane aj zase je tam kde aj bol. A bratranec zase trpí depresiami, teda pred rokom sa chcel zabiť A bol aj na psychiatrii A už vyzerá ok, ale nwm no..... Keď z maminej strany sú skoro všetci divný, len mama z nich vyzerá najnormalnejsie A ja som rada že sa na nich nepodobam
Lulita tak myslím že som úplne zdravá psychicky aj fyzicky ;-) A na zdravie som sa dostala úplnou náhodou keď som hľadala niečo o vlasoch V googli :-P chodím tu asi rok.. A dosť vecí čo som sa tu dočítala tak mi pomohli.......... A teba tu čo priviedlo??
Samohypnoza je dobrá teória. Samopsychoza :) asi nejaký aj precistovaci proces. Niečo čo v tebe uz predym kulminovalo.
A ktoré postupy fungujú?