ja stale nechapem tomu ako vobec vznikaju a preco su, ale strasne to chcem pochopit. ako moze niekto dostat schizofreniu alebo psychozu ? ako vobec niekto moze dusevne ochoriet? nwm sa vzit do toho
Duševné choroby
Ja ani neviem ako som sa k takej literature dostal, ale vsetko tam bolo opisane velmi zivo a vychadza sa zo skutocnosti.
Co som o tom cital, tak je to brutalita. Ludia pocas exorcizmov kricia, chcu niekoho udriet, vracaju rozne predmety, levituju a pod. veci. Ja som cital, ze posadnutostou trpi aj jedna mniska. No ja neviem, co si o tom vsetkom mysliet. Taki ludia su velmi haklivi na kriz, meno Jezi, Maria, svatena voda ich pali.
Je to na spôsob filmu napr paranormal activity alebo rec?
Niekedy sam Boh dopusta posadnutost, aby ukazal to, ze diabol je slaby atd. atd. Len problem je v tom, ze niekedy su taki ludia potom totalne odpisani psychicky a exorcizmy im vobec nepomozu.
Ja trpim psychozou, som v postpsychotickej faze, ja som sa nepomiatol, ale ako vidim, tak vela ludi tu nema od toho daleko, len pozn.
Ja mam o tom dost vela nacitane. Ak clovek zazije nejaky velky stres, tak vtedy ho moze posadnut demon. Najnebezpecnejsie je to, ked sa vyvolavaju mrtvi, ked sa robia okultne praktiky. Vtedy to cloveka vacsinou aj zasiahne, psychicky a moze to cloveka uplne odrovnat, clovek sa zblazni alebo ma fazy, ked je dobre a kedy cloveku prepina totalne. Je to nevyspytatelne.
zlatovláska- ty pánovi d. všetko never, on trpí schizofréniou. Ber ho viac s rezervou :D
Pan d. Aj to je také že ako sa môže duch prevtelit do človeka. Sejla tak to muselo byť dosť desivé
Sejla, wau. Mne to pripomína skor niečo s tu spominanymi temnymi silami. Akoby ťa niečo ovladlo. Ovsem, závisí na detailoch, čo si mu povedala. Dala si mu celú svoju dušu, nemala si žiadnu imunitu, prazdnota ťa zasiahla ako atómová bomba....neviem, psychika je veľmi zranitelna, obzvlášť u mladych
ani sa nechci do toho vžiť:) Proste je to nevyspytatelné, ľudská psychika. Cítila si sa už niekedy totálne načrtnutá v tvojom jadre, teda absolútne zranitelná, odhalená, ovplyvnitelná...vtedy stačí naozaj lusknutie niekoho prsom a spustí sa lavína nereálnych predstáv. Ja som takto niekomu 100% dôverovala a keď 100%, neviem, či si vieš predstaviť, čo to znamená pre introverta, proste myšlienky tam nie sú absolútne žiadne, lebo všetky idú von hneď ako sa zrodia v hlave... a odhalila som to najtajnejšie, čo som mala... proste totálna výplava, akoby som vypleštila celý mozog na toho človeka, nebola to jeho chyba,,, že nevedel, čo sa mi vtedy udialo v hlave... v tú noc som nespala. Na druhý deň som bola dezorientovaná, myslela som si, že som on. Rozprávala som ako on, svet vnímala ako on, proste bol tak vo mne, že si každý všimol, že som akoby akási iná.. iný akcent, iné pohyby... keď som si to zdesene uvedomila, vystrašila som sa. Chcela som sa vrátiť späť k sebe samej, ale vôbec vôbec som si nevedela spomenúť, kto som, aká som, aké sú moje vlastné myšlienky, ako zvyknem uvažovať, rozprávať..Potom som ho uvidela niekde v dave... uplne akoby to bol on... ale bola to halucinácia. On bol v skutočnosti už odcestovaný dosť ďaleko. Následné 4 dni som nespala, nevedela, čo sa so mnou deje, snažila sa na to nejak prísť, jednu sekundu som si myslela, že je pre mňa životu nebezpečný, druhú sekundu, že už sa nikdy nevrátim naspäť do reality, chcela som sa zabiť, aby som mu ušla, ale myslela som si, že ani tak mu neuniknem, lebo obyčajná, plytká vražda živého tela, je len obmädzenie pre dušu, ktorá ostane plávať a už nebudem môcť nič ovplyvniť. Jedna minúta sa mi zdala ako celá večnosť. Celé 4 dni. S tým som sa doplazila na pohotovosť a pýtala tabletky na spanie. Povedala som im, že trpím nespavosťou a po 4 dňoch hrozí kolaps. Tak mi dali pilulky. Pomohla mi tabletka, na druhý deň mi bolo lepšie, ale ešte som sa z toho úplne dostávala niekolko týždňov. Keby som nebola nadmerne opatrná a zodpovedná voči svojmu celkovému zdraviu, viem si predstaviť, že by som sa úplne pomiatla.
Mimochodom, vie mi niekto povedať, čo to asi bolo? Stalo sa to pred vyše dvoma rokmi.