Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Granule - ano ci nie

lost

neee, len som pisal niekde nieco inde :D
som si bol pre microgreens hrasku lostlost.eu :P :))

som si chcel pripomenut leto a zber hrasku u babky v zahrade :D

mellisa

lost- neviem presne o čom píseš, ale musíš dosť rýchlo písať, keď to tak stíhaš :D A prosím neuraz sa, nemyslela som to zle :)

lost

"nemame cas na zahradu"
PARADOXNE ked mame take stroje, ktore nesmierne a extremne pomahaju obrabat zem, tak nemame cas na nic.
naco su nam stroje potom? :)

lost

inac toto ma serie najviac, dnes uz kvalitne, neGMO, prirodzene dorastene maso neexistuje, a tym padom je extremne drahe, paradoxne ho GMO vytlacilo a stalo sa z neho monstrum/monopol..
nechapem ako slovaci nechali toto zajst tak daleko.
mali chytit kamene a rozobrat cely parlament a vladu a poslat ich do bruselu za tuto sabotaz..
ale tak ludia si za to mozu sami s najvacsou pravdepodobnostou.
klise "je jednoduchsie kupit mrkvu za 50 centov ako ju pestovat na zahrade" som pocul uz od dost inteligentnych ludi, co boli skalni fanusikovia domacej urody..
nechapem co im vymylo mozog, co ich donutilo sa vzdat slobody (povedal by som aj svojpravnosti, slobody rozhodovania toho, co bude na mojom tanieri).
za taketo nieco by som bol ochotny nabit zbran, lebo je to ohrozenie nasich deti podla mna..

lost

no maso, mam ud od babky (garantovane "BIO") alebo z rakuska a tam je trh iny :)
btw, a kupim maso z rakuska a zo slovenska (udajne lsovenska farma), tak to slovenske ja vacsie, nechapem preco.
ale napr dnes som bol v AT a na maso som sa vysral, lebo zaruka koncila 29.12, tj. zajtra, a aj brokolica bola balena z 21.12
tolko k sviatkom..
ale tomu rakuskemu masu verim rozhodne viac, ako slovenskemu :)
nemozem si pomoct, ale neviem preco by rakusan za 10eur/kg (2-3x viac ako u nas) podvadzal a riskoval biznis.. za taku cenu si v pohode moze vylozit nohy a nechat to na prirodne BIO dopestovanie/dorast podla mna..
keby som nasiel slovensky zdroj, kupval by som tu, no tie masiarstva sa mi tu jednoducho nepacia..
to maso je ine, minule som brata poslal pre 1 kuracie stehno pre psa a on doniesol take mega, ze som si z neho robil srandu ze je morcacie, kdzeto bolo kuracie, ale malo takmer 1kg.
jedno stehno kuracie 1kg?
neverim ze do toho nedali ATB, alebo nekrmili GMO.
bezne ma stehno tak 250-300gramov maximalne.
vlatne neviem ic mohlo mat az 1000g, mozno malo 700g, ale kde sa berie dvojnasobny objem, to neviem, plus ten pach bol divny.
proste toto subjektivne skusam uz rok minimalne, nemam problem ist po maso kamkolvek (do 100km), cize mam fakt siroke moznosti :D
no a lepsie ako z rakuska som nenasiel (okrem babky, lenze nemozem ju pranierovat takto, kludne by som jej daval rakusku cenu, ale nechcem im davat pracu navyse, to si radej kupim zahradu a zacnem makat sam..), popripade si niekoho najmem na dodavky masa :D to by bolo idealne, ale obavam sa ze az tak dobre na tom niesom aby som mal vlastneho farmara :)

Deria

ano, na dogfore sa mozno dozvies viac. ja cerpam v nemecku hlavne od odbornicky na vyzivu, ktora zostavuje dokonca jedalnicky pre chorych psov, pomohla uz mnohym a neuznava granule a konzervy vseobecne. je to osoba, ktora pracuje v ochrane zvierat a radi cez net a zdarma hlavne tym, ktori adoptovali psov zo spanielska, grecka, turecka, atd. a ktori bud boli odsudeni na smrt alebo chori alebo casto aj infikovani tamojsou prenosnou chorobou leishmaniosa. nakolko moja lajka bola tiez infikovana (spanielsko)a robila som vsetko mozne pre jej zdravie, (dozila sa 15 r.)dopracovala som sa tam aj k roznym cennym zdrojom informacii. nakolko sa len malo vetov vyzna v tejto chorobe, bol zriadeny expertami na choroby psov taky portal, kde ti vyjdu v ustrety, ak mas so psom zdravotny problem. o vyzive sa tam diskutuje denodenne a pisu tam ludia aj z roznych statov, kde pytaju radu. vola sa to leishmanioseforum.de diskutujes vlastne aj s expertami na vyzivu.

Veronika_27

Deria, to je všeobecne známe a myslím, že sa to netýka len granúl a podobne, ale tak celkovo sa nás výrobcovia snažia oblbnúť tým, že známe pojmy pre jednotlivé zložky zaobalia do iných obkecov...
Na dogfore je taký jeden mačo v oblasti zdravého a kvalitného stravovania psov :) pozerá sa fakt kriticky na granule a vyzerá to tak, že sa do tej oblasti fakt vyzná, no z toho čo som vyčítala, sa nejaké granule nie z múčky nájdu, len som nepostrehla konkrétne názvy, viem že sú granule, ktoré sú z čerstvého mäsa, z ktorého si tie psy aj nejaké tie živiny načerpajú do organizmu.

Inak, zaujímalo by ma, či ste si 100% istý, že aj mäso čo kupujete v mäsiarňach pre vlastnú spotrebu je bez hormónov a pod. Mne sa to zdá celkom nemožné... neviem, dnes sa už to a to považuje za neprirodzené pre ľudský organizmus zatiaľ čo pred niekoľkými desaťročiami sa takéto "z nudy" špekulovanie vôbec nepraktizovalo...

Deria

lenze nezabudajte, ze co sa deklaruje na obale, ma nulovu hodnotu, pretoze vsetci vyrobcovia pisu o svojom vyrobku samozrejme len same superlativy a pravda je pritom ina. a ked uz granule, treba si aspon zistit z doveryhodnych pramenov, ktore granule su naozaj kvalitne.(a nie tie, ktore doporucuje iba vyrobca alebo vet.:) za doveryhodne pramene povazujem skor homeopatov, ktori liecia na prirodnej baze alebo ochrancov zvierat, ktori sa (aspon poniektori) o to mozno hlbsie zaujimaju a prip. ziskali info z inych, menej dostupnych zdrojov.