Granule - ano ci nie

Veronika_27

Lost,
tak ja nechcem výrobcov obraňovať (nikdy mi nepomohli a ani nepomôžu), ale vieš čo sú to úspory z rozsahu? Myslím si, že to často využívajú...

Deria,
ja neviem, ale moja nekaká také veľké hovienka a to je na granulách... ale čo som zase ja čítala o granulách, tak človek podľa hovienka rýchlo rozozná, či sú robené z čerstvého mäsa alebo z múčky, vraj ak je pridávané čerstvé mäso, tak že hovienka sú väčšie a nie úplne najpevnejšie, ale to tvrdili len niektorí užívatelia, iní mali zase opačný názor na tie isté granule... Len toľko, že ja z toho mám už taký chaos, že fakt rozhodnúť sa veriť jednej veci je momentálne pre mňa nemožné.

lost

Dnes som bol v rakusku v nejakych pet shopoch, a schvalne som hladal co najdrahsie krmivo, ale nad 5eur/kg som sa nedostal :)
cize, nie ze by som to bral tak nezmyselne ze "drahe = kvalitne" ale uz len principialne si nemyslim, ze je mozne za 5eur vyrobit 1kg konzervy/granul.
kedze obal stoji nejake tie centy, marketing stoji nejaky ten cent, predajca tam ma nejaku tu marzu par centikov, manazment/pracovnik/stroje atd atd atd musia nejake tie centiky zarobit DPH/dane z toho useknu dalsie nejake to ojro.
takze suma sumarov, kolko dali do toho?
dam krk na to, ze viac ako 3eur za kg nie je mozne..
a to potom moze hovorit aj nemecky ze "naturlich 100%" alebo cokolvek :D
proste tomu neuverim, ze je to kvalitne maso.
fyzicky. absolutne. nemozne.
(v opacnom pripade by niekto prisiel na trh s masom pre ludi v takej cene a kvalite :D i ked konzervy pre psa su kvalitnejsie ako masove konzervy pre ludi, to uz dost kucharov/odbornikov potvrdilo)
a jasne ze je to VELKY biznis, multi MILIARDOVY (v EUR a USD), takze kupit sa da aj "pravda", lenze mnoho ludi si toto mysli a vola ze je to paranoja :D tak budis.. o to lacnejsie bude maso od sukromneho farmara, kedze nie je po tom este velky dopyt, cize win-win pre mna :D

Deria

hmm, chapem, nie je to jednoduche.:( preto vam tu davam info, (nech si z toho kazdy vyberie, co chce)ktore si myslim, ze je doveryhodne, pretoze ti ochranari zvierat, ktori patrali s ODBORNIKMI na zdravu vyzivu a teda aj po zlozeni a vlastnostiach granul, to nerobili preto, aby mali z toho zisk ale preto, aby zistili pravdu, teda co je pre to zviera najlepsie. aha, este zistili, ze granule obsahuju urcite synteticke latky, ktore nabubtnaju v bruchu psa, co je zmysel, aby sa pes citil nazrany. porovnaj vykaly od psa, ktory je na granuliach a od psa, ktori je na BARF alebo varenej strave. z granul je velky odpad, co organizmus nespotrebuje, preto pri zdravej strave vyjde zo psa iba male hovienko, co je logicke, tak to ma byt. ked vidim maleho psika a obrovsku kopu, uz viem, co zerie.:)

Veronika_27

Úplne súhlasím, ale problém je aj v tom, že ak sa už aj človek rozhodne si niečo pozisťovať a nechce sa nechať dalej napchápavať nezmyslami z reklám, väčšinou sa opýta známeho, zisťuje si skúsenosti, pretože častokrát ani to, čo je na obale neznalá osoba tých čísel nepochopí zloženie, nevie z toho posúdiť, či je to ok, tak ako to tam je... alebo ked si chce pozháňať relevantnejšie informácie, tak nevie kde... internet - tam je všetko, ale ak človek nevie čo do kolonky hľadaj napísať, tak sa ani nič dôležité nedozvie plus ešte ak niekto nerozumie cudziemu jazyku, tak skončil, zase sa môže vrátiť len k overovaniu si cez skúsenosti známych...

Deria

no to ano, urcite by boli velmi odlisne. ved tak je to so vsetkym: ti, ktori si podchytia trh a zarobia miliony, maju aj na to, aby vytlacili "neziaduceho"! cize, maju na to, kupit si vsetko, dokonca aj media. peniaze hybu svetom!! preto sa stava uz vlastne nutnostou, aby si clovek 100x nieco overil, kym nieco uzije/pouzije. ale ludia su lahko manipulovatelni a.... pohodlni. a to je dobra korist pre zisk alebo ziskanie moci. vid politikov. ludia nemaju zaujem studovat veci hlbsie. to, co sa im naserviruje, tomu veria. je to pohodlnejsie.:)

Veronika_27

Deria,
myslela som to skôr tak, že náhodne ti vyberiem dvoch odborníkov a aká je pravdepodobnosť, že obidvaja budú mať rovnaký názor? :)

Deria

nie, to nie je vec pohladu, to su fakty, pretoze vieme, ze aj v granuliach je rozdiel a neplati, co komu vyhovuje. ak mam stareho alebo choreho psa, tak hlavne nekvalitnymi granulami mu mozem jeho zdravotny stav len zhorsit a naopak, zdravou stravou podporujem jeho uzdravenie. tak preco chorobam radsej nepredchadzat? ach jo,take iste chyby robime my ludia aj vo vlastnych jedalnickoch.:) faktom zostava, ze ak sa niekto sam nezdravo stravuje, nemozeme od neho ocakavat, ze bude zdravo zivit svojho psa.

lost

no ano, lebo na fore citam ze "XYZ prehana mojho psa, je tu hnus" a hned prispevok podtym "XYZ mi upravilo hnacku psa po granulach ABC"
cize komu co sadne :)
mna ale stve a irituje to, ze tie granule su lost cost. mali by robit granule money no object, pre ludi co si cenia psov velmi velmi :D

Veronika_27

Takú jednoznačnú odpoveď ti nikto nedá :) Je to vecou pohľadu, komu čo viac vyhovuje :) ako píšeš, vždy budú zástancovia za a proti

lost

no ved ja ze prideme na konecnu odpoved ci granule alebo nie :D tj. ak ano, ktore su dokonale :) ale zatial sme tak daleko este asi nedospeli v tejto teme :)