caute, mam vlastnu temu, do ktorej mi mozete prispievat :D
Maoam - adventne okienko
Maoam - tak vies, ze 200 euro by bolo fajn, aj tak by som chcela robit aj popri tom
tak to nemas lahke, to si v nejakom malom mestecku?
a inak nemusis sa ospravedlnovat, ja sa vobec pre tieto veci neurazam, chapem, ze na niekoho to moze posobit takto, kebyze som zdrava a vidim niekoho takto lamentovat, tak si poviem co prehana :)
Lulu, ja za lekarmi dochadzam stovky km ....
Lulu, financie su pre ludi silna motivacia, o to menej to chapem, podla odvodov neviem kolko si odrobila + skola, to sa ti zarata vsetko a polovicny, no bola by to nejaka suma a zilo by sa vam lahsie plus by opadol ten tlak (od muza).
A casom by sa ti mozno AJ vdaka ID zlepsil psych. stav a mohla by si si popritom privyrobit, ale mala by si mesacne fixnu sumu...ktora by prisla na ucet, hoci aj len 100e alebo 200e.
Maoam - nenafukuejm, casto rozmyslam, ze by som chcela zit ako predtym...ked som tieto problemy nemala, bola zdrava, pracovala, chodila na dovolenky, tesila sa zo zivota a potom jedneho dna to udrelo ao nejake prekliatie, sama neviem, co sa stalo, myslim, ze to druhe si uhadla zmobilizovat sa, ano je to v meste, stovky km nastastie nie, to by som mohla zvladnut mas pravdu k tomu dr. s tryptofanom :)
Lulu, mne tu nieco nesedi. A poviem ti co. Verim ti, ze mas problemy. Sama viem, co to je, mat vazne zdravotne problemy. Viem aj co to je, zit z mala alebo byt na vsetko sam. Ale ked je clovek v SKUTOCNE vaznej situacii, mobilizuje posledne sily. Kde mas tych lekarov, ako daleko? Su v meste, kde zijes, alebo musis cestovat stovky km do dalekych klinik?
Ak ich mas v mieste bydliska, toto nepochopim, prepac.
Alternativa: nech ide s tebou doprovod v MHD; mas kamosku? Alebo nech ta doprovodi muz, alebo suseda. To je jedno, ked sa bojis odpadnutia v MHD.
Ale ak chces ID, musis lekarov obehat. Dalej - ja sama viem, co to je mat chronicku pyelonefritidu a neuroochorenia a to sa NEDA bez lek. pomoci, nechapem AKO fungujes, vazne.
To su bolesti, to sa neda prezit bez liekov.
Musis sama zvazit. Bud prehanas a nafukujes a je to skor psychickeho razu ALEBO mas fakt problem, ale nie si dost silna na to zmobilizovat sily a ist za cielom (ID).
Prepac mi uprimnost, ale musel ti to niekto povedat.
Ten ID na stredne tazku depresiu, panicku poruchu a chronicku pyelonefritidu by si polovicny myslim dostala.
Maoam - uvazujem nad tym, ale to zase budem musiet behat po doktoroch, lebo som tam uz roky nevkrocila :p mi nikdy s nicim nepomohli, ale kvoli ID budem musiet...to otiez nebude jednoduche ziskat
muz si mysli, ze mi nic nie je, akurat, ze mam oslabenu imunitu to vidi a krici na mna, ze nechodim k doktorom, ale tak darmo mu vravim, ze pre mna je utrpenie cestovat MHD nie to este ked som chora, jasne, ze som radsej doma, sem tam ho zobudim v noci, ze "zomieram" povie mi, ze to prejde :D ked mam zachvat uzkosti, on si mysli, ze by som v praci to nemala, ale pracovala som a viem, ze som vacsinu casu bola na wc ako v kancli...co mi nebolo dobre a tým, ze zarobi malo a nestacime platit hypoteku, najom seky, na mna stale viac a viac tlaci, ze skoncime na ulici a mne to nepridava, keby existovala smrtelna inekcia, tak si ju aj dam, ale zijem pre syna a pre neho...to su moje radosti aj v tom utrepeni neznesitelnom fyzickom aj psychickom
Lulu, ako sa k tomuto tvojmu dlhodobemu stavu stavia tvoj muz?
Lulu, ok, tak si poziadaj o ID a popri tom si privyrob. Na SVk mate tu vymozenost popri ID pracovat.
Ine riesenie ma u teba uz nenapada. Lebo nic nejde, vsetko zamietnes. Chapem, ze nie si zdrava, ale takych ludi su miliony, treba hladat riesenia a nie vyhovorky preco sa to neda.
Chodenie po lekaroch nebavi nikoho, ale ak mas jasne dg., tak si vybav aspon polovicny ID a par hod pracu k tomu a mas to.
D3? to nepoznam, len klasicky D vitamin...chudokrvna asi nie ak ked hemoglobin sa mi meni ked som bola zdrava tak aj cez 140, ale po infekciach 130