Maoam - adventne okienko

kabel

Mnohe AD maju anxiolyticke i sedativne ucinky, existuje aj take teoreticke rozdelenie, ale vzdy existuju rozne reakcie na tu istu latku. Ale napriklad tianeptin prakticky nema neziaduce ucinky, takisto dobre upokojuje mirtazapin, fluvoxamin...
A k teme neziaduce ucinky roky tvrdim jedno-ak pacient odmieta AD kvoli strate libida-potom NEMA skutocnu depresiu a Ad nepotrebuje. Pretoze clovek s ozajstnou depresiou totalne kasle na nejake orgasticke zazitky a pod, pre neho je to boj o zivot.

Maoam

kabel, ja som mala doteraz sakra tvrdy zivot, nebyt vole, som uz viackrat pod zemou, prave preto ma to tak se*ie, ked vidim, ako sa hodia do stavu 'nic sa uz neda robit, aaaaamen'

ach

Maoam

kabel: ze su sakra drahe a ze tbl su lacnejsie a ze budget v 12/2012 je uz vyplneny, odchadza na dovcu a 4.1. mi da tbl Diazepam...kraaaaaaaaaasa

kabel

Maoam, nevola zlepsit svoj stav sa skor spaja s typom osobnosti, nez s depresiou ako takou. Pretoze sem na forum pise len isty typ ludi, ale su i pacienti, ktori tuto chorobu nenavidia, hoci nou trpia, a bojuju vselijakymi metodami. Ti sem vsak nepisu, pretoze mimo svojej osobnej skusenosti jednoducho odmietaju mat s tym cokolvek spolocne a uz vobec netuzia po inom depresivnom cloveku.

Maoam

kabel, mne z toho vychadza len jedno, ja napr. dochadzam za viacerymi lekarmi (unikliniky) stovky km..fakt super, ked mas prave akutny zapal obliciek a pod. :-/ a sama, no..
ale o tom to nie je, ide o to, ze mne z toho vychadza, aj ked citam prispevky od Mimulus a Co., ze im to vyhovuje, dostanu sa do stavu, kedy nemusia, uz len vegetuju a alibi - depresie ALE co ostatni pacienti, kks, chorob je milion, vsak vies sama, vozickari, skleroza multiplex, pacienti s multiochoreniami a ti pracuju... s bolestami ale robia, aspon par hod..

ide o tu volu, zit a nieco zmenit, to je zaklad, no

P.S. ake AD sa davaju pacientom, ktori paradoxne reaguju a AD by mali skludnit?

kabel

No Maoam, aky bol stedry, to mas ako Jeziska :-D
Co ti odpovedal na otazku, na co sluzia diazepamove rektalne tuby?

kabel

Maoam, ano, 7 rokov doma cloveka uplne znici, zakrpatie. No a ak je to navyse materska, kde zena pouziva slovicka ako papat, hajat a premysla len o detskej kolike, typoch cumlov a akciach na plienky, tak je to este umocnene. Ako moja kamoska, ktora je momentalne s dvoma detmi doma, ktora tvrdi, ze uplne zdementnela a ze materska je zaruceny sposob, ako z absolventa VS s cervenym diplomom vznikne uplny idiot.

Maoam

kabel, ale preco pacienti NECHCU zlepsit, nieco urobit? toto je typicke pre depresivnych pacientov, vsimam si to aj v inych temach

oni sa s tym uplne identifikuju a konec

Maoam

kabel, ja jej to pisem uz mesiace, sama viem, co to je mat vazny zdrav. stav, ale najhorsie je upadat na duchu a vzdat to. Ona nebojuje, to je najväcsi problem.
Pritom nie je sama, ma muza, dieta, ma pre koho zit, nechapem to aje mi z toho smutno.