caute, mam vlastnu temu, do ktorej mi mozete prispievat :D
Maoam - adventne okienko
Lulu a este nieco, ono ked clovek roky nic nerobi, tak klesa velmi vykonnost, ako mentalna, tak aj fyzicka kondicia. Tym, ze nic nerobis, upadas na duchu aj na tele, chapes. Na to pozor. Musis sa systematicky pomaly mobilizovat.
Maoam - mna prestalo bavit chodit po doktoroch...som sa nachodila az az, na interne, neurologiu, psychiatria, psychologicka, urologia, gynekologia :)) co mam fyzicke to su tie chronicky zapalene oblicky a nedokrvene vnutorne ucho - zavraty, na kardioologii prolaps mitralnej chlopne, ale vraj s tym ludia normalne funguju, akurat mam viac extrasystol, co ma vzdy nalaka, dokonca som si dala dobrovolne vybrat manle, lebo jeden lekar na pohotvosti mi povedal, ze ma to vylieci :D a hov...este sa mi robia nezhubne tumory po tele, to by chcelo geneticke vysetrenie...chela som od neurologa ale mi to neurobil, uz som bola aj operovana a mam zase nove nalezy :( mam panicku poruchu stanovenu a stredne tazku depresiu
ved to uvedomujem si, ze starnem a velke nic som v zivote dokazala, niekedy mam chut skocit z okna, nech mam pokoj aj ludia okolo mna, takto som len za lenivu a prezivam
a ked pride jar, tak 2x tyzdenne 1 tbl Vit D3 20 000 I.E. a potom preventivne 1x tyzdenne
Lulu ale toto nie je normalne. Nemas nahodou anemiu? (chudokrvnost)
Skusala si uz brat dlhodobo Vitamin D3? Vsetci pacienti s depresiami ho maju fatalne malo, dlhe roky.
Jeho dlhodoby nedostatok sposobuje depresie a nachylnost na infekcie a silnu unavu.
Treba brat davky vit D3 20 000 I.E. aspon par mesiacov, zvlast v jesennych a zimnych, ked sme bez svetla.
Ak mas silne depresie, skusala sa u teba terapia svetlom? Existuje aj to......
Lulu, ale s tym nieco musis urobit. Tym, ze ostanes doma a nebudes sa liecit, nic nevyriesis, akurat budes starnut a budete v absolutnej fin. mizerii.
Musis zajst za neurologom a liecit sa a skus vziat nieco aspon na par hodin, kazde euro vam padne vhod. Snad by si zvladla nieco 2-3h/den?
Plus liecba u neurologa, ked mas tieto stavy a mozno by nebolo zle ta interne checknut, i ked si myslim, ze u teba je to viac psychosomaticke a panicka porucha k tomu - cize to je uz smer neuorologia/psychiatria. Stabilizujuco posobia aj mineraly, mozno mas aj neurogennu tetaniu, treba prijimat vela magnezia, vapniku, selenu, z inku, dlhodobo....inak nikdy nebudes mat stabilnejsiu CNS.
Maoam - lebo nemam na nic energiu, max. vstanem, daco naklikam na pc, idem do skolky po maleho a pridem unavena domov...ze si lahnem k telke
Maoam - lebo sa bojim, ze odpadnem, ze budem mat panicke zachvaty, nieco dobabrem, vyhodia ma na hanbu...ja nie som vymyslava v praci to si nemysli...len tie slabosti, unava, ze si nebudem moct lahnut, musiet sa sustredit...
Lulu, no ale ked je to take urgentne, tak preco nic nevezmes? Ja viem, ze to nie je ziadne terno, ale ked som raz vo fin. mizerii, tak vezmem aj pracu cojaviem predavacky v drogerke.
Nechcem ti zle, iba sa pytam, aby som lepsie pochopila situaciu.
Ked som bola mladsia, popri skole som robila kadeco, aj v gastronomii, atd.
Lulu: 1. preco by si VS nezvladla? externe myslim
2. skola sa da robit aj popri praci, napr. praca na 1/2 uväzok + skola, na SVK su externe VS v piatok, sobotu..
Maoam - VS by som nezvladla...a musim pracovat hned nemozem cakat dalsich 6 rokov kym skoncim skolu, lebo skoncime na ulici