caute, mam vlastnu temu, do ktorej mi mozete prispievat :D
Maoam - adventne okienko
kabel este daco: neurolog ma na januar objednal na EEG + mam viest dennik zachvatov s presnymi casmi (aj v noci) a suvislostami (spankovy deficit, MS, atd) no a velkodusne mi venoval 10tbl 5mg diazepamu zo svojej skrinky........grc
Zaklad pre zlepsenie zivota je nejaka pracovna aktivita-preboha, v 30 rokoch zit ako 70rocna dochodkyna, to by psychicky odrovnalo takmer kazdeho..Ako zavediem dieta do skolky a-dalej co? Sediet a cumiet na slaninu pre sykorky? To je uz co za zivot?
Jedna vec je panika, strach z odpadnutia-to sa da kraaaasne riesit psychoterapiou a ADckami. Len treba CHCIET sa vyliecit.
Pretoze z tohoto vsetkeho mi vychadza, ze Lulu v prvom rade NECHCE zlepsit svoj zdravotny stav. Keby chcela, tak by sa snazila svoju situaciu zmenit, nieco by podnikla.
kabel, to som jej dnes aj napisala, ze sa musi postupne mobilizovat, lebo 7r byt doma je o drzku, jasne, vychovavala a starala sa o syna,ale viem zo skusenosti, ze pacienti, ktori su roky doma, uplne degraduju, mentalne, fyzicky, nulova kondicia, strata navykov, rezimu, lebo nemaju trening,ani mentalny, ani fyzicky a su hned vsetkym pretazeni
kabel, ake AD sa davaju pacientom, ktori vykazuju paradoxne reakcie? teda ktore AD sa davaju, aby pacienta skludnili? Lebo viem, ze napr. su AD, ktore 'aktivizuju' - zvlast silne depresivnych uplne letargickych pacientov, kde je prave toto to co potrebuju, ale su pacienti, ktori potrebuju skludnit a spat, ake AD sa davaju tymto?
Na to ti poviem jedno-clovek je najviac unaveny vtedy, ked nic nerobi, len sa bez ciela mota den za dnom.
kabel, ohladne liekov neviem, ktore presne uzivala, pisala, ze mala problem s nespavostou, nervozitou, nepokojom a nulovym libidom, plus viacero negativnych zazitkov u lekarov a tak k lekarom prestala chodit, lebo na to uz nema nervy + sa jej od unavy neda cestovat v MHD, boji sa ze tam odpadne atd.
ja lekar nie som, mne to znie ako psych. problem a psychosomaticke prejavy, ale samozrejme toto moze fakt zhodnotit iba neurolog/psychiater
osobne to vidim tak, ze ma len 30r, kedze je dlhe roky mimo pracovny svet, jediny mozny navrat pojde bud cez ciastocny ID+ privyrobenie si ALEBO rekvalifikacia alebo VS-externe, mozno skombinovane s ciastocnym prac. uväzkom
najmä preto, ze maju doma fin. problemy a muz zacina na tu tlacit
kabel, snad sa tu objavi a napise ti to sama, zhrniem, co viem ja:
stavy paniky, zavrate, slabosti, stredne tazka depresia (neviem ci to tak zaradil lekar, alebo ona sama, ten stupen), strach a uzkost z toho, ze odpadne, ze nieco nezvladne, je 6-7r. doma, z toho 3r na materskej s malym, ktory uz chodi do skolky, opisuje stavy velkej unavy, ze by iba spala, vkuse je unavena a za den toho vela nestihne, po navrate syna zo skolky zvlada uz len lahnutie si pred Tv od unavy
okrem toho opisala este recidivujuce zapaly hornych moc. ciest
Po prve, netusim, ake AD uzivala, ale urcite nie vsetky, ktore su u nas dostupne:-D Su rozne skupiny AD, maju rozne mechanizmy ucinku, jednoducho treba skusat, kym nieco sadne. Su i ine lieky, nez su AD, ktore sa podavaju pri uzkostiach a depresiach. Plus neviem, ake konkretne ma Lulu tazkosti, kde to najdem?
cav kabel, co by si ty ako lekarka Lule navrhla? ohladne liecby atd, ked mala problem s antidepresivami?
aka alternativa, aky liek? vsak idealne by bolo, keby sa jej stav zlepsil aby mohla ist do prace, mlada zena
zdravim, dievcata
citam tu o ID (necitala som vsetko, len poslednu stranku)-nie je lahke ziskat ID na depresie a uzkost, ak sa pacient DLHODOBO A PRAVIDELNE nelieci u psychiatra. Ina vec su jasne psychozy, schizofrenia a BAP. Ak vsak ide o depresiu, musi byt lekarskymi spravami podchyteny dlhodobo nepriaznivy stav napriek liecbe.