caute, mam vlastnu temu, do ktorej mi mozete prispievat :D
Maoam - adventne okienko
A ten Rivotril mozes brat samozrejme aj vo vyssej davke, vsak 0,5mg v tejto indikacii je nic, pozri si pribalovy letak.. Len si odsleduj pripadnu ospalost, aby si nezaspala v praci :-D
Ale ak chces svojho neurologa zabit, alebo ho aspon zneschopnit zachvatom asfyxie, pytaj si Zonegran s Trobaltom :-DDDD Pri predstave tej cifry bude skameneny nejaku tu chvilku..
:-D
Si este tu? Mala som dlhsi telefonat s jednym znamym.
kabel: trafila si klinec po hlavicke, trimi aj doxepin su lacnejsie ako Tianeurax...to je CELY PROBLEM....
GRC
kabel, mne netreba AD, mne treba len vhodnu kombi antiepileptik, to je vsetko, lebo nie som dobre nastavena, vsak ty si to sama odhalila a aj na dialku... no ja nemam slov, podla mojich skusenosti vidis, ake to tu je :-/
Rivotril mam zatial 0,5mg s tym, ze sa postupne bude navysovat, tlmit ma netlmi, mozno je to nizka davka zatial, neviem.
Diazepam mam v akutnom pripade (epizachvat), ten neberiem denne, to bolo z doterajsich info dufam jasne.
Tianeptin: no ved ten som chcela, vies co mi povedal: skonzultuj si to v uniklinike...
OK, tak si to skonzultujem v uniklinike. Normalne uvazujem nad zmenou neurologa.
Aj vtedy s topiramatom (Bohu a Kabelke vdaka zan...podstatnen sa mi nim znizila spotreba triptanov...)...to bol tiez mega problem s nim, kym mi ho dal.
A to bol uplne super napad z tvojej strany, presne to mi na migrenu bolo treba, lebo to bolo fakt desive.
Ja som ju mala vkuse, denne, nonstop. S topiramatom je to ovela znesitelnejsie.
Vies co, ja neviem ale vy ste tam na SVK fakt zdatnejsi a hlavne nehladite tak na prachy.
Skusim teda najblizsie v uniklinie skonzultovat Lamictal a Valproat + ten Tianeptin...
No na nejake tricyklicke AD ci co fakt nemam chut, mne nic take netreba, to som si ista.
Podla mna treba len vhodnu kobmi antiepileptik a bude...
Ja dost paradoxne a citlivo reagujem na lieky, mna skoro vsetko aktivizuje :-//, cize mne treba nieco, co ma skludni.
No ak Lamictal, Valproat a Tianeptin su OK, tak by som to rada s nimi vyskusala.
Lyrica, Gabapentin boli najhorsie, s Kepprou to tiez nie je ono, navyse mam pri nej stale privela zachvatov.
No........to aby som prisla k tebe do amb ako pacient, tak to vidim :DD.
Heh, no ja by som ho tiez priprela o skrinku, keby sa vzpieral :-D
drzim palce. Inak ten Lamictal, ak ho dostanes-musi sa pomaly titrovat, zvysovat davka postupne az na cielovu, nie naraz nasadit plnu silu, mohli by ta odviezt zachrankou, byvaju prudke reakcie pri prirychlom zvysovani.
Ale ak ide o teba, tak asi by som najprv skusila vydrzat, ci nahodou tie stavy nepotlaci samotna zmena antiepi, az potom by som skusala ADcka.
No cauko :-D
Antiepi, ktore upokojuje, moze byt i ten Lamictal, ten sa casto pouziva ako tymoprofylaktikum pri maniodepresii, aj ked ucinkuje skor na depky, na manie nie, preto sa nepodava nikdy v tejto indikacii samotny, ale v kombinacii. Dalej ma upokojujuci vplyv valproat-Depakine chrono, Orfiril long a pod. Ten Rivotril ti nasadil ako pravidelnu liecbu? V akej davke? Ten ta netlmi?
S trimipraminom a doxepinom nemam skusenost, pretoze u nas vobec nie su na trhu, preboha, ved to su tricyklicke AD zatazene kvantom neziaducich ucinkov..! Tricyklika su sice povazovane za najucinnejsie AD, hoci su najstarsie, ale pokial nejde o ochorenie rezistentne na ine AD, tak nevidim dovod po nich siahat a navyse u pacienta s kopou inych liekov..tianeptin zas prakticky nema NU a je to jedno s najslabsich AD, dava sa skor na uzkostne stavy, nez na depresie. No ale asi je drahsi ako tricyklika, preto ho tvoj neurolog nepise :-DDD
tpch, pri Tavanicu alebo Ciprofloxacine idem vrazdit, normalne vo mne vzbudzuju agresiu a strasny neklud a to som v reale uplne kludny clovek, je to hrozne fakt...:-/, lenze tieto ATB su super lebo dobre prenikaju do buniek a tkaniv, takze su vyhodne pri IMC hornych MC, ale...
je to fakt o drzku
ake si dostala darceky od uja kabla? :D
tpch: ja mam z Keppry dojem, ze mi nerobi dobre, som z toho lieku velmi nepokojna, je v tomto napr. Lamictal lepsi? ktore antiepileptikum by bolo vhodne, aby som nebola stale nabudena na 180%? lebo ma to vycerpava, zle a malo spim atd. :-//
ja celkovo paradoxne reagujem na velmi vela liekov,napr. na ATB z radu chinolonov, viem ze tie dost idu na CNS, ale ja ked dostanem na pyelonefritidu Ciprofloxacin alebo Tavanic, tak to je koniec...
je mozne zvolit antiepileptikum, ktore by ma tak neaktivizovalo ale skor ukludnilo?
u Gabapentinu bol ten problem, ze mi velmi sli dole leukocyty a chytila som absolutne kazdu viralnu a bakterialnu infekciu, tak ten vzdal nakoniec...
dakujem za kazdy tip od teba
ja mam problem s imunitou, takze u mna sa neda dat hocico, no u Keppry s leukocytmi problem nebol, pekne stupli, ale zasa mi to slo hrozne na CNS a emocie :-/