Som veriaca a nechcem porušiť božie prikazanie - nezosmilniš kde patri aj sex pred svadbou. Je to Boži hriech pred svadbou a to by som moc nemala naladu isť vždy na spoveď ak by frajer chcel odomna sex aj neviem kolko krat.
Fakt je sex vo vzťahu doležity? Prečo sa nemôžu dvaja stretavať iba tak isť niekam, porozpravať sa... A sex až po svadbe?
Sex až po svadbe - čo vy nato?
Som rad, ze sa aj na tomto fore este najdu moralni ludia, co sa drzia nejakych moralnych zasad a nie su uplne demoralizovani a spravaju sa bez ovladania ako zvierata, ba dokonca este casto horsie. Tento svet je hrozne demoralizovany, ale kedze tema je tu zdravie, nie moralka na tomto fore "zdravie", naznacim len, ze promiskuita, tj spavanie hocikedy s hocikym je zdraviu nebezpecne, aj ked sa dnes povacsine da zabranit otehotneniu, teda ked je clovek opatrny a zodpovedny.
Napr zanik rimskej civilizacie bol hlavne kvoli demoralizacii a promiskuite.
sorry pomylila som sa myslela som metodu plodnych a neplodnych dni :)
ak mam pravdu povedat tak mi sme sexualne aktivne normalne, ziadne dvakrat do mesiaca ale ked mame na sex chut aj ked robime metodu prerusovanou metodou co nie je s nasim vierovyznamin, ale lepsie ako brat hormony ci kondom alebo tak.. moj knaz ked som sa na to pytala tak mi schvalil (jasne ze protesty su, da sa aj metoda prerusovaj suloze, ale na to sa este neciti dost pripravena, ci by sme to zvladli na 100%) aj toto kedze zatial babo este nechceme :)
pomaranc : tak mi sme manzelia etse kratko 2 mesiace ale spolu sme uz 4 roky :)
ako to myslíš, že "čo vy na to" akože ja na to len to, že tvoj sexuálny život mám v paži tak ako každého iného, ja sa podľa tohto neriadim teda, podľa mňa je to blbosť, lebo predpokladám, že sa vydám tak okolo 30tky, až vôbec a dovtedy sa mi za prvé, nechce čakať a za druhé nie som veriaca, takže v tom nevidím zmysel. Pre mňa sú manželstvo len papiere.
ahoj Danka, aj ja som veriaca a tiez som mala názor na sex taký ako ty nechcela som robiť niečo čo je pre mňa posvätné, len tak s nejakým chalanom, s ktorým sa poznám pol roka či menej. Ale áno mala som sex pred svadbou a to už s mojím terajším manželom, keď sa to stalo nebrala som to ako niečo zlé, porušenie niečoho, brala som to tak, že je to už navždy medzi nami. Sex s ním som mala až vtedy keď som si bola na 100% ista že je to muž môjho života :) mám síce len 21 ale vydala som sa preto, že ho ľúbim a chcela som aby našu lásku spečatil aj Boh, nevydávala som sa preto,lebo sme sa museli alebo tak... drž sa Boh Ti ukáže správnu cestu:))
no, najviac perlí asi Agnes... ale tak všeobecne tu viaceré príspevky stoja za to ;)