Sex až po svadbe - čo vy nato?

Príspevok v téme: Sex až po svadbe - čo vy nato?
Danka85

Som veriaca a nechcem porušiť božie prikazanie - nezosmilniš kde patri aj sex pred svadbou. Je to Boži hriech pred svadbou a to by som moc nemala naladu isť vždy na spoveď ak by frajer chcel odomna sex aj neviem kolko krat.
Fakt je sex vo vzťahu doležity? Prečo sa nemôžu dvaja stretavať iba tak isť niekam, porozpravať sa... A sex až po svadbe?

anjelik*

Danka, na tvoju otázku , prečo sa ľudia chcú milovať, mať sex. Pretože majú vo svojom genóme sexuálny pud, ako prostriedok, ktorý zaistí, že bude dochádzať k *výrobe* nových tiel. Aby sa život kultivoval, musíš žiť, to znamená, musíš mať telo. A to sa vyrába pri takom roztomilom akte ako je sex. To je jediný dôvod. Že je to sprevádzané orgazmistickými a veeeľmi príjemnými pocitmi, to ber ako taký malý bonus. Aby ľudia mali chuť to vôbec robiť. :o))
Ak chceš ľudí ovládať a mať ich na tej *správnej * strane barikády, najistejší spôsob je ovládať ich strachom a zlomiť ich. Je jedno, či sa budeš báť o seba alebo niekoho, koho máš rada. Jasné, že vravím o cirkvi a jej *absolútnych* dogmách. Je len na tebe, či sa staneš jednou z členiek stáda alebo sa začneš aj zamýšľať a vytvoríš si vlastné názory a postoje. Napr. aj k takejto otázke...či sex pred svadbou alebo nie. :o))

dpk1

Zadavatelka temy: tvoje otazky su mierne psycho, tak isto ako tie vysvetlenia podtextov biblie. Je to ciste psycho a taky ako ty su v istom smere ako stado vypatlanych oviec.
Mas vsak na to pravo, pretoze je to TVOJ zivot.

odpoved na otazku: ano, pre vacsinu ludi je sex podstatny, pretoze je prospesny nie len pre psychicke zdravie - tymto som hadam naplnil kvotu temy zdravie.

Na milovani sa ("druh" sexu) s milovanou osobou nie je nic amoralneho, prave naopak. Preto by malo byt uplne jedno ci od toho mas papier od casto krat pedofilneho farara, alebo nie. Kto druhemu takuto prirodzenu vec odopiera, je tyran. Ty mas svojim zmyslanim nakrocene k manzelskemu otroctvu v prospech boha, v ktorom manzela pripustis iba ked pride na plodenie deti, co by zhruba zodpovedalo tym najortodoxnejsim krestanskym blabolom, ktore si sa rozhodla dodrziavat...ze vela stastia a pokojny priebeh tvojej obety bohu a spasou pred satanom (to budem teraz asik ja :)) ).

ps: Cirkev z takych ako ty casto krat robi dozivotnych dobrovolnych mrzakov. Pred ocami iba boh a do bodky plnit nezmyselne fanaticke vyklady bozich prikazani a biblie. Mozno by mali byt este tvrdsi na vas a do svadby vam zakazat potesenie z dobreho jedla, hudby, z ulavy pri velkej a malej potrebe a pod.

Si dobry clovek, prajem ti teda aby teba toto nepostretlo ale nasla si takeho zivotneho a zaroven aj schopneho partnera, kt. zmysla v tejto oblasti ako ty :). Uprimne.

marrisa

Pre mna sex az po svadbe nie je uplne stavany, hlavne ked ani svadbu nechcem :) ale ked si najdes partnera s ktorym budete na rovnakej vlne, tak budete spokojni a je jedno kto vam co bude kecat.

Sex pred svadbou uznavam z toho dovodu ze je to velmi komplexna tema, v ktorej sa dvaja nemusia zhodnut a potom to je o nekonecnom prisposobovani, ktore moze dobre alebo zle. Zalezi od konkretnej dvojice a ich schopnosti kokunikacie.

Jefitto

Je o zaujimava vec. Ja osobne budem čakať až do svadby, lebo je to jedna z mojich 3 životnych zasad. A v týchto veciach som tvrdohlavý. Je to dobre, Boh to tak chce, a vie, prečo je to dobre. A ja viem tiež. :)

Ak maš vzťah, ktorý nezávisí od sexu, tak v tom prípade ho máš pekný a vydržať s tým nie je problém. No ak je tvoj vzťah postavený na sexe, tak stojí za hovno a rozpadne sa ti... ver mi

RNG

Promiskuita je sice prirodzena u mnohych zvierat, ale aj tam nie pri vsetkych, ale my sme ludia, a dufam ze aspon nejak sa od zvierat odl;isujeme a ze ten zdedeny dokonalejsi mozog pouzivame aj na to aby sme sa od vacsiny zvierat aj v tomto odlisili. Ked nie pre nic ine, tak aspon zo zdravotnych dovodov, nehovoriac o moralnyc a pre zachovanie spolocnosti, kde rodina je zakladny kamen, zakon/viera je tak isto.

aadriaanka

Nepýtaj sa nás, či je sex vo vzťahu dôležitý, ale opýtaj sa seba samej. Je to tvoje rozhodnutie a mala by si si k sebe nájsť takého partnera, ktorý vyznáva rovnaké hodnoty ako ty.

Lulita

najhorsie je, ze vzdy sa najde nejaky kokvajs, co bude tvrdit, ze promiskuita je prirodzena

ak niekoho budes ozaj milovat, budes chciet s nim mat aj sex a sex az po svadbe je podla mna uz prezitok, ak ide o ozajstnu lasku, je zbytocne milovanie odkladat