Sex až po svadbe - čo vy nato?

Príspevok v téme: Sex až po svadbe - čo vy nato?
Danka85

Som veriaca a nechcem porušiť božie prikazanie - nezosmilniš kde patri aj sex pred svadbou. Je to Boži hriech pred svadbou a to by som moc nemala naladu isť vždy na spoveď ak by frajer chcel odomna sex aj neviem kolko krat.
Fakt je sex vo vzťahu doležity? Prečo sa nemôžu dvaja stretavať iba tak isť niekam, porozpravať sa... A sex až po svadbe?

Dadula56

Danka, ak si veriaca v podstate nema zmysel sa na tuto temu ani rozpravat, lebo mas svoje postoje a tie ti nikto nemoze zobrat. Ak najdes takeho muza, ktory zdiela ten nazor, tak vam mozno len blahozelat, ze ste sa nasli. Moj nazor je taky, ze sex za hriech nepokladam a cirkev tuto aktivitu prilis demonizuje. Teda na sexe pred svadbou nevidim nic zle, povacsine ide aj tak o sex v dlhodobom vztahu, kde si uprimne myslim, ze je jedno ci dvaja boli v kostole slusne nahodeni a nieco si tam povedali. Lenze tiez viem, ze pre krestanov maju prave tieto "oficialne"potrvrednia vsemoznych veci obrovsky vyznam. So sexom ma podla mna vztah uplne inu dynamikum jednoducho tam patri, nejde to oddelit. Aj psychologovia maju studie o tom ako sexualna aktivita presne kopiruje krivku kvality a hlbky vztahu. Mam kamaratku zasadovu katolicku, cize sme sa o tom velakrat rozpravali. Podobne ako ty sa vyjadruje, ze preco sa dvaja nemozu len tak rozpravat a niekam ist, predpoklada, ze ten vztah je potom len o sexe. Ale sex vo vztahu pred svadbou predsa nevylucuje to, ze ten vztah ma hlboke zaklady, ze je tam porozumenie a ze dvaja na seba nemusia skakat hned ked sa vidia. Pokojne mozu ist von a mat ten sex povedzme az o tyzden. Je to dalsia spolocna aktivita. Poznam vsak par, ktory mal tieto krestanske zasady, lenze akosi nevydrzali. A teraz behaju po kazdom tom "zlyhani" na spoved. Je to mimochodom podla mna velmi pokrytecke, nakolko je to podla ucenia cirkvi dost tazky hriech, kedze bol naplanovany, lebo pouzili ochranu, naplanovali si miesto apod. A lutovat, ze som mala sex s partnerom z lasky?Mna osobne by dost mrzelo, kebyze viem, ze mojho partnera mrzi, ze mal so mnou sex a musi to olutovat, aby mu to bolo odpoustene. Tak ci tak, je to len a len na tebe a na tvojom buducom partnerovi.

mala srnka

Deti ti môže urobiť aj tak keď si sama nedáš pozor a ľahšie sa chlap zbaví priateľky ako manželky....Keď sa zaňho vydáš tak si oveľa lepšie premyslí, či sa s tebou rozvedie....

PoPotvorka

shy ....svadba je dobra ,ale az po urcitom case ,NIE ZA ROK ! .... ono spolocny zivot bez papiera poskytuje obom lepsie podmienky na zaciatocne "manevrovanie" a budovanie vzajomnych mantinelov vo vztahu .... neviem ako to spravne napisat ,nemam take recnicke schopnosti ako lost :))

Kostra

Shy, to zistis potom, ako ti chlap urobi tri-styri deti, potom si najde dalsiu a vyhodi ta z domu ci bytu bez naroku na jediny cent jeho majetku :-DDD

PoPotvorka

ak je niekto mlady ,slobodny a nezranuje niekoho city nie je dovod ,aby nas zhryzalo svedomie niecim ,co je pre nas prirodzene ....... sexuchtivy a chlipny su len ludia urciteho veku, co uprednostnuju pozitok pred svedomim .... bodka !!!