Luba Albertová

Vehicle

Hogo-fogo spominas tu cinske lieky. To boli bylinky alebo tabletky? Lebo ja som brala tabletky. A ked som skoncila liecbu tabletkami potom som este asi rok uzivala este tie kvapky Albertovej co ich tu spominate. Tie som uzivala uz potom same, nic viac. To mi robila najlepsie. A uplne mi to prestavilo organizmus vsetko zacalo odrazu fungovat tak ako treba co dovtedy som bola od narodenia kripla.

Hogo-fogo

Súhlas s Avionom. Jonášove lieky som brala od jedného doktora z Košíc. Sľuboval mi hory-doly ale zázrak sa nekonal. Po vyše roku som sa na to vykašlala. Myslím, že v mojom prípade potom zabrali až tie kvapky od pani Albertovej. A dávala mi aj čínske byliny. Mne to pomohlo hlavne na imunitu, odvtedy som nebola chorá.

Avion

Moireal, mne tie Jonášove kvapky bez tých Albertovej vôbec nefungovali. Ale keď som to brala spolu bolo to super. Tu to už viac ľudí spomínalo že im to len takto fungovalo.Ale snáď ty budeš mať šťastie, veď musí to mať nejaký účinok, to by to inak nevyrábali tak dlho.Tak klop klop nech si čo najskôr zdravá. Držím palčeky. Never tomu že je to tvoj osud byť chorá, to je len v hlave.

Moireal

Avion, dakujem. Aj tebe vsetko dobre. Tu, kde zijem, som nasla jednu detoxikacnu poradkynu pracujucu s jonasom. Uvidim. Mne ten jonas zpociatku dost zle robil, potom som si dala pauzu na chvilku a zacala postupne. Travenie sa upravilo, len kozne a niektore dalsie problemy ostavali. Ako som prestala, travenie ma zacalo doslova nicit. Ani v praci som nemohla vydrzat. Takze to beriem tak, ze minimalne to travenie dobre upravuje. Doteraz mam ale trosku nejasno v mojom hlavnom probleme, ktory bol pomenovany. Aj keby mam peniaze a som na SVK, asi by som si uz netrufla doktorku oslovit, lebo ja to tak vidim, ze nie ze dlho nebude robit ale v blizkej dobe skonci. Ta mailova komunikacia je velmi vycerpavajuca.

Ono, tych problemov vie byt tak strasne vela, ze sa neda a ja si uz aj vravim, ze je to moj udel sa s tym zmierit. Len keby niektore symptomy neboli take na psychiku.

A este, moji blizki v tom videli sarlatanstvo ako u tych predtym. . Neviem. Ale ako sa vravi, kazdy ma v zivote dake trapenie, moje najvacsie su moje choroby od 5 rokov.

Inak, mne bolo povedane, ze lieky sa nemozu posielat a to je v podstate dalsi dovod, ze to neslo. Ono, aj keby si idem po kuru sama kazdeho polroka a este aj za letenku platim, je to dost skratka. A v lietadle mat tie flasticky to tiez nieje bohvieco. :-(
Skratka, najvacsia smola, ze som sa o nej nedozvedela, ked som este bola na Slovensku a behala po lieciteloch tam.
A dufam, ze ak skonci, bude pokracovat jej dcera, ktosi to raz o nej pisal, uz neviem ci v tejto konkretnej teme alebo nie.
(Zdravie nieje vsetko alebo bez zdravia je vsetko nicim. - Arthur Schopenhauer)

Avion

Moireal, ja som z Banskej Bystrice, kvapky som dostavala postou. Nemala som iba kvapky od pana Jonasa aj ked tie su naozaj dost drahe. Musim povedat ze tie som uzivala aj predtym a nejako mi nepomahali. Ked som ich dostala od pani Albertovej tak som bola dost sklamana a aj som jej povedala ze s tym uz skusenost mam a nie dobru. Ona ale k nim davala este dalsie lieky. Neviem ako u teba ja som mala aj nejake byliny uz si to nepamatam. Raz mi to na jej recept zarabali tu u nas v lekarni. Jedna flasticka ma tu v lekarni vysla 22 eur tak som sa potom pytala preco je to u nej lacnejsie ci mi dali do toho nieco ine ale vysvetlila mi ze v Bratislave ma znamu lekarnicku a ta jej dava zlavu. Ze su to velmi drahe ingrediencie a kazda lekaren to ani nema na sklade. Dnes sa na kazdom kroku chce na cloveku niekto obohatit ale z nej som tento pocit naozaj nikdy nemala. Platim jej napriklad za lieky, tak poviem zaokruhlene co ja viem povedzme dve eura, nikdy si nezobrala ani halier. Radsej nech by som ostala ja jej dlzna ako ona mne. Nema zmysel ju vychvalovat ona to nepotrebuje kazdy sa mohol sam presvedcit aka je. Asi najvacsia skoda je ze je uz taka stara a dlho uz toto robit nebude moct. Este aj teraz si s nou pisem obcas ked mam problem a vzdy odpise. Je mi to luto ze si sa u nej nemohla liecit kvoli peniazom. Ano, mas pravdu ze keby boli lieky lacnejsie bolo by to pre mnohych jednoduchsie. Ale ona mala vzdy aj tak vela pacientov a kazdy sa k nej nedostal. Viac by aj tak nezvladla. Zelam ti aby si sa aj ty vyliecila a bola stastna. Su aj ine cesty a jedna z nich je spolahnut sa na seba. Co samozrejme neni vzdy lahke.

Moireal

Ja suhlasim co vsetko o nej pisete a ani nemusite. Ja jej prajem vsetko dobre a hlavne to zdravie a aby si uz dala zasluzeny odpocinok. Bolo vidiet, ze ma toho uz dost a pacienti sa tlacia a tlacia. Chapem, kazdy chce byt zdravy ale ked je toho uz moc, neda sa.
Ja som prestala lebo som si to nemohla financne dovolit z dovodu, ze by som mala dlhu pauzu medzitym, mala som nejake veci a nezijem na Slovensku. To sa da iba zobrat kuru na polroka, lebo kazde dva mesiace chodit hore dole po lieky sa neda, vsetko nieco stoji. Casove okno by znamenalo zacat odznova a na to som uz peniaze nemala. Do toho ine financne vydavky za ine zdravotne problemy, na ktore ona nema dosah ako zuby. Pisem to preto, aj ked ludi do toho nic nieje, aby si uvedomili, ze zivot je zlozitejsi, ze to nieje len tak. A hlavne ludia reaguju ako v hre telefon. To co niekto povie, kazdy dalsi prekruti po svojom a nakoniec je to pekna znoska lzi, tak tak mile damy a pani. :)
A vazim si Albertovu za jej ludskost, jej pristup, nazory, moralne hodnoty, vsetko o nej, co sa pise, je pravda. Dokonca aj ked mi prisla obcas prisna, viem, ze to bolo dobre, nieco mi nasepkavalo. :)

Tak nech ste vsetci zdravi. A nech vam liecba netrva viac ako rok. Ono je to narocne, ale viem, ze sa oplati vytrvat.
Aj ked, neda mi to, ak by boli predsalen tie lieky o nieco lacnejsie, viac ludom by pomohli. A to je uz zalezitost pana Jonasa, ako zdviha ceny.

Avion

Ja som za liecbu u nej nikdy neplatila.Iba za prve vysetrenie a potom za lieky. Lieky nevyraba ona podotykam. Tiez ich kupuje. Stali 50 eur na mesiac. Liecila som sa u nej rok aj tristvrte. Dodnes nechapem ze ma nevyhodila. Nebola som vzorovy pacient mala zo mnou dost starosti lebo mi to chvilu trvalo pokym som pochopila ze je to aj na mne nielen na nej. Ma fakt obdivuhodnu trpezlivost ja na jej mieste veru neviem. Ale nema vyznam riesit ceny hlavne ked ide o Albertovu. Co ona cloveku da to sa fakt neda vycislit. A hlavne neni vobec na prachy o com sa kazdy presvedci len co ju spozna. Mala som skusenost aj s takymi kde som prisla len na par minut a ani si dobre nepamatali ze som tam uz bola. Ale calovat som musela. Vsak si skuste ti co ste u nej boli predstavit ze by ste sa vy mali tolko venovat svojim pacientom. Ja by som to nerobila ani za vsetky prachy sveta. Nielen preto ze by ma taka praca vobec nebavila ale ludia dost vedia liezt na nervy hlavne ked im nieco je a kazdy chce byt rychlo zdravy. A samozrejme nic pre to neurobit. Ja som si s nou vymenila okrem pravidelnych stretnuti vela mailov a je mi jasne ze som nebola jedina. A nic sa za to neplatilo. Tak ma vie vzdy namichnut ked sa tu pod jej menom riesia prachy. Netreba hadzat vsetkych do jedneho vreca lebo su aj take vynimky ako Albertova. Každy by si mal povazovat ze sa s nou vobec mal moznost stretnut. Dat mu mohla len tolko co on sam bol schopny zurocit.

datum

Ci mate peniaze alebo nemate peniaze, vysledok je rovnaky. Mozete mat kopu prachov a aj tak ste chory. Mozete byt namizine a ste chory tak ci onak. Ale pokial najdete spravneho cloveka, ktory vas nasmeruje, tak mate sancu sa uzdravit. Je to o volbe a o tom comu verime. Sama mam poskodene zdravie odmala, lekari nula bodov, hokusy pokusy na sebe - ziadny extra vysledok, kopu prachov minutych a nic. Aj tak stale verim ze sa uzdravim. Liecba u doktorky albertovej 60€ mesacne.
P.S. samozrejme ze by liecitelia nemali robit zadarmo, pretoze cas ktory venovali studiu je nevycislitelny.

Moireal

Zivot nieje pre kazdeho jednoduchy, niekto ma tolko tych problemov, ze nemoze trebars do normalnej prace a kto mu tu prirodnu liecbu zaplati?
Zdravie je hodne vsetkych penazi, len keby tych bolo. To neznamena, ze maju liecitelia pracovat zadarmo. Trosku otvorit oci a toleranciu a nevidiet vsade urazky. Co clovek totiz vidi, to je odrazom neho sameho.