Strava pri akné

Príspevok v téme: Strava pri akné
summer1991

ahoj, nechcem rozpisovať čo všetko som kvôli akné vyskúšala. Teraz sa chcem zamerať na stravu. Zatial som len obmedzila pečivo a laktozu, ale asi to nestačí, tak by som ich chcela uplne vynechať. Len mám problém čo jedávať na raňajky aj hlavné jedlá všeobecne. Mne na ranajky nestačí ovocie, preto potrebujem poradiť niečo bez mlieka a pečiva.. vie mi niekto poradiť??dakujem..aka potravina je dobrá na akné?

yasneva93

Pozor, tento príspevok je od používateľa, ktorý často do diskusie vkladá obchodné ponuky.

Tabletky na akné - derminax.lv Dnes uplynú 2 mesiace od začiatku mojej liečby a účinky sú naozaj uspokojivé. Zmizli aj tie hrozné vyrážky.

Tomaas 12345

amalias :

Syry by som vynechal, a maslo v mensej miere môžeš užívať.

swistica :

Áno, ale najčastejšie sa jedná o zápal.

Sarah221

Akne v dospelom veku nie je v genetike ale o strave a vonkajsich vplyvov. Ano vyrazky sa mozu robit aj na zaklade hormonalnej nerovnovahy. Ale to z toho dovodu ze nieco nie je v poriadku. Za normalnych okolnosti ked telo funguje ako ma tak ani pocas menzesu zena nema vyrazky.

Sarah221

Tak dnesna strava je plna chemikaliii tak sa necudujme ze su intolerancie. To je len dokaz ze travenie nefunguje ako ma. Vdaka strave ktoru jedavame. A akne sa da vyriesit zivotospravou. Tiez vznika hlavne na zakladne toho co davame do tela. Vascinou to byva prejav toho ze nam nieco v strave skodi. Su aj vonkajsie vplyvy ale uz aj v dnesnej dobe su take veci ze zbavit akne sa da.

swistica

Testy na intoleranciu a riadit sa ich vysledkami.

Tomas - akne vznika z mnohych pricin _ napr. nevhodna kozmetika, hormonalna nerovnovaha, geneticke predispozicie atd.

simka111

Ja tu chcem prispieť mojím skromným zistením, že domáci med od poctivého včelára akné nezhoršuje, teda aspoň mne nie, naopak pleť je krajšia... no keď som konzumovala kupovaný, vždy sa mi spravili malé červené vyrážky, ktoré ma svrbeli....a samozrejme tá chuť sa nedá porovnať :)

Tomaas 12345

Akne vzniká na základe zápalu v koži, treba sa preto zbaviť zápalu a to sa dá jedine protizápalový mi potravinami ako sú škorica a kurkuma a cesnak a cibuľa a vyhýbať sa prozapalovym potravinám ako sú geneticky modifikované potraviny a to predovšetkým pšenica a teda všetky múčne jedlá.