Ezoterika a Boh

Príspevok v téme: Ezoterika a Boh
princess321

zdravim... citam si nejake knizky o ezoterike, dost ma to chytilo, ale este samozrejme nemam hlbsie vedomosti, mam vo vela veciach nejasno... chcem sa spytat, ci je ezoterika proti Bohu (krestanstvo, katolictvo)... prosim neurazajte a nerobte si srandu, ja verim a chcem nazory od ludi, ktori sa v tom naozaj vyznaju... vdaka:)

uveríme?

On ale nezlyhal. Zaujímalo by ma, či by si po tom všetkom, čo prežil mala odvahu povedať mu to, čo v predchádzajúcom príspevku. Predpokladám, že tým čím prešiel vie o ezoterike viac, ako Ty, alebo nie?

anjelik*

Prečítala. Proste iba vymenil jednu vieru za druhú. To sa stáva. Vieš, veriť niečomu, neznamená to aj pochopiť. Plus, jedna vec sú poznatky a druhá sila uviesť ich do praxe tak, aby sa jeho život aj skutočne zlepšil. Nie ezoterika bola príčinou jeho zlyhania, ale on sám. To ako keby si búrku obvinil/la z toho, že ťa zabil blesk.

uveríme?

ten muž vykonával množstvo ezoterických praktík a aj tak bol slabou bytosťou na úsvite svojho duchovného vývoja? Čo mal ešte urobiť, aby bol silnou a duchovne vyvinutou osobou? Veril všetkému a napriek tomu ho to neuspokojovalo, ba ešte ho to deptalo. Prečítala si to vôbec poriadne?

anjelik*

Uveríme? Ale áno, uveríme. :o) Že pokiaľ je bytosť slabá a iba niekde na úsvite svojho duchovného vývoja, vždy sa bude utiekať k nejakému svojmu Bohu, k niečomu, čo jej navodí dobrý pocit a usporiadanosť a tú v sebe náboženstvo má, so svojimi dogmami a zákonitosťami.

oukydouky

ezoterika a nabozenstvo je v podstate synonymum ci? proste nejake tie fantazie ludi vo veciach kde nie su vedecke, fyzicke dokazy, tot vsio. tak naco tolko hadania sa

Leela333

marek183, uvedomujem si, že budhizmus nie je náboženstvo, no všeobecne sa za náboženstvo pokladá. Ale áno, samotní budhisti vravia, že budhizmus je skôr životný štýl než náboženstvo.

doubledog

je to o ludoch, ezoterika ako nauka proti Bohu urcite nie je.
katolici a ezoterici maju uplne rovnake sklony byt "sluzobnikmi Satana"

btw. tie predstavy o tom, ze ezoterika je snaha o akesi "bozie" schopnosti su iba katolickou projekciou, ukazuju hlavne na skryte tuzby katolikov a ich obavu z vlastnej temnej stranky.
vsetko v ramci hesla:
"To, co vycitas svojmu okoliu, nechces priznat sam sebe"

ezoterika je len vyjadrenim ludskej tuzby po poznani a zlepseni svojho zivota.

kafe

mne ezoterika pomohla pochopiť mnohé veci a ja som žasla ako úžasne to vysvetlenie zapadalo do toho, čomu verím, dopĺňalo to to, čomu som nerozumela, dávalo konkrétne návody čo robiť (10 prikázaní mi proste nestačilo). Pre mňa je kresťanská viera kostra a komu to stačí, fajn. Ale mne to nestačilo, ja som potrebovala vedieť aj prečo a ako a čo robím zle úplne do detailov, ktoré som v Biblii nenašla. Tiež som sa bála, ale stále som si hovorila, že strom poznáš po ovocí a dávala som si veľký pozor na ľudí, s ktorými som sa dostávala do kontaktu. Ani veriaci človek, pre mňa neni automaticky dobrý, takýto človek dokáže nepáchať rovnako veľa zla ako niekto, kto sa venuje okultizmu. Takže pozor aj na veriacich :) aj oni dokážu byť úžasným nástrojom diabla. Nie len ezoterika.