Ezoterika a Boh

Príspevok v téme: Ezoterika a Boh
princess321

zdravim... citam si nejake knizky o ezoterike, dost ma to chytilo, ale este samozrejme nemam hlbsie vedomosti, mam vo vela veciach nejasno... chcem sa spytat, ci je ezoterika proti Bohu (krestanstvo, katolictvo)... prosim neurazajte a nerobte si srandu, ja verim a chcem nazory od ludi, ktori sa v tom naozaj vyznaju... vdaka:)

Medea7

Princess 321 Preteba ma pravdu, je to tak ako pise, ale zase ludia mi jej nemozme brat to o co sa zaujma len jej poradit, ale nechaj si poradit a zvazuj.

pedag

Čo je ľuďom milé, je Bohu ohavné. Nuž, nič, idem na hríby, nazbieram si sedmikrásky a niečo z toho už len vyjde (dúfam, že ma nemiluje - ha, ha).

Preteba

igrainne, základ kresťanstva je viera v Boha Stvoriteľa a Ježiša Krista, základ ezoteriky je viera v boha tohto sveta. Treba rozlišovať pravdu od pravdepodobnosti. Ezoterika je proti Božiemu prikázaniu, veriaci človek sa spolieha na Boha, neveriaci na všetky dostupné návnady.

igrainne

To som si myslela ze na tuto staru otazku uz nikto nereaguje. Ale ako vidim reaguje. Tak prispejem svojim názorom aj ja. Celkom dost dlho sa venujem ezotrike a vystudovala som historiu a specialne ma zaujimaju dejiny krestanstva. A mozem povedat ze ezoterika mnohe casti krestanskeho ucenia logicky vysvetluje. A ako som sa niekde docitala podla krestanov je ezoterika "diablovo ucenie a posobenie" . To tvrdia ti, ktori ezoteriku nechapu ako funguje. A ani vsetci ktori sa ezoterike venuju jej poriadne nerozumeju. Lebo zaklad ezoteriky tak ako aj krestanstva je viera v Boha tj. bezpodmienecnu lasku. Povodne som tu chcela napisat viac ale to by bolo na veeeeeeeeelmi dlho tak som sa obmedzila iba na hlavnu podstatu. Snad niekomu moj nazor pomoze utvorit si ten svoj.

Preteba

Hildegarde, súhlasím s Tebou, Boh nikoho nepokúša.
Je pravda, že v biblii nie je výslovne napísané, prečo nepohliadol Boh na obeť Kaina, ale bibliu treba pochopiť ako komplex, nie len riadky. Boh pozná naše srdcia a videl aj to Kainovo, že nepriniesol obeť pre Boha, ale kvôli sebe. Ukázať Mu, aha doniesol som dar, pochváľ ma. To nám má ukázať, že dar sa dáva nezištne, nie preto, aby nám bol obdarovaný vďačný. Boh mu to vysvetlil,, či keď budeš dobre robiť, nepohliadnem aj na Teba?" Dobre robiť, neznamená len sa ukázať, aby druhí videli skutok, ale dobro ide ruka v ruke s naším srdcom. To nás chce Boh naučiť, dávať z lásky a nečakať nič. Tešiť sa z darovanej lásky, to je naša cesta k radosti. Kto to takto robí, vie o čom to je.