Chcela by som sa opýtať na váš názor ohľadom vegánstva. Už asi 2 roky som vegetariánka a dokážem skvele fungovať, vlastne si ani nepamätám kedy som bola naposledy chorá. Teraz by som chcela vyskúšať vegánstvo, no moji rodičia majú obavy, ktoré by som chcela vyvrátiť. Mám 15 rokov a preto sa boja. Viem že to zahrňa nejaké obmädzenia ale nepokladám to za nič strašné. Vopred dakujem za Vaše názory.
Vegánstvo
a keď ješ mäso - tak ješ časť mrtvoly.
Lebo každy organizmus ked zomrie je mrtvola. Aj na človeka, ktorý je mrtvy povedeš , že je to už mrtvola ( neznie to príjemne, viem, ale tak to je)
odporucam prestudovat si toto, je to naozaj dobre spracovane:
akonahle je zviera zabite, zacinaju hnilobne procesy cize ano je to hnijuce svalstvo, mrcina, zdochlina
ked to volnym okom nevidis neznamena ze to nehnije
ale ano my inak sa stravujuci k tomu mame odpor a mozeme to tak prejavit nie?
Magy
nechcela som byť až taká ostrá, ospravedlňujem sa, písala som to "za horúca"...
sarai - neda mi nereagovat na niektore tvoje argumenty. neber to v zlom, ale su riadne pokrivene. mylis si pojmy a dojmy - tak casty problem aktivistov a extremistov.
z tym, ze si to co jes suhlasim. vyvazena a uvazena strava je dokonca casto liekom.
ale "mám byť vrah len preto lebo to dobre chutí? hrozné presvedčenie."
to nie je ani presvedcenie, ani vrazda. lev je vrah? aj orol? a co taka stuka? sami "vrahovia" v prirode.
vrah je ale niekto, kto zabija z nenavisti, z pomyleneho pohnutia mysli. nie preto, aby sa najedol.
"to čo robíme už od pradávna neznamená, že to nie je stupídne."
ano, vojny, zavist, lakomstvo, obzerstvo... tych hriechov je kopec. jedenie masa alebo mlieka do neho nepatri, je to skor nevyhnutnost, ktora ludi prinutila prijimat aj zivocisnu stravu - bohatsiu na energiu. korienky prestali dostacovat, s objavom ohna sa dala jest aj ta ulovena zverina.
"...s tým hnijúcim svalstvom."
opis pekne pozmeneny, aby vyvolal odpor, hoci sa nezaklada na skutkovej podstate. je rozdiel mrtva svalovina a hnijuca. ak by to hnilo, nekupil by to nikto a hygiena by predajnu sfleku zatvorila.
sympatizujem s vegetarianmi a ludmi s podobnym stylom zivotospravy, sam som pescetarian. ale dovadzat veci do nezdraveho extremu mi vzdy dvihalo zlc.
sak to je dneska to najhorise, nicomu a nikomu sa neda verit. jeden vyskum potvrdi ze je to zdrave a bezpecne a dalsi o par rokov neskor ze je to smrtelne skodlive. existuju hromady statistik presne nepresnych v podstate o nicom nevypovedajucich... kazdi si asi moze utvorit vlastny nazor co je dobre a co nie ale aka je skutocnost neviem ci sa "dozvieme"
myslím, že v mäse, mlieku a vajíčkach je taký biznis, že nie je problém podplatiť média ba dokonca ani niektorých vedcov, aby klamali...
s vegetarianstvom suhlasim a naviac, myslim si ze ludia by nemali konzumovat ani mliecne vyrobky. existuju vyskumy ktore dokazuju presny opak toho co nam tlacia media do hlav ze je to najbohatsi zdroj vapniku pre telo...