Vegánstvo

Príspevok v téme: Vegánstvo
Esterka001

Chcela by som sa opýtať na váš názor ohľadom vegánstva. Už asi 2 roky som vegetariánka a dokážem skvele fungovať, vlastne si ani nepamätám kedy som bola naposledy chorá. Teraz by som chcela vyskúšať vegánstvo, no moji rodičia majú obavy, ktoré by som chcela vyvrátiť. Mám 15 rokov a preto sa boja. Viem že to zahrňa nejaké obmädzenia ale nepokladám to za nič strašné. Vopred dakujem za Vaše názory.

Monitaaa

gofruit
ospravedlnujem sa za vyraz, samozrejme mas pravdu spravne sa to vola plodozravec :D
Doubledog
na tvoj komentar nemam slov.... čize aj zvierata ako pes, mačka jedli odjakziva konzervy a granule? to my chces nahovoriť ? :D a ludia si odjakziva chodili do tesca kupovat skazene maso? :D ako gofruit spravne opravil človek je plodozravec, a ma na to prisposobeny cely traviaci trakt, ako aj zuby a ruky... uz iby logicky by si si mohol vsimnut ze aj napr pre kazde zviera je jeho prirodzenou potravou taka, ktoru si dokaze samo zaobstarat vo volnej prirode... tak chod a si skus ulovit nejakeho diviaka holymi rukami :D :D :D pobavil si ma,
kikusik
ty si veganka? inač ti prajem vela sil ak chces bojovat proti tejto nevedomosti a zaslepenosti v spoločnosti, ja uz som to davno pred rokmi vzdala.

GoFruit

clovek je plodozravec nie bylinozravec. my nejeme travu teda byliny. potom neskor sa stal clovek plodozravcom lovcom (gatherer hunter). hmmmm co asi tak jedol kym vymyslel tie zbrane a ohen? no predsa lovil mamuty rukami ved to je jasne.

kikusssik

doubledog
a byť všežravcom nie je civilizačná vymoženosť?
kde by ste boli, keby naši predkovia nevymysleli zbrane a oheň?
...nechápem, prečo tu vypisujú takí, ktorí sú proti a nič o tom ani nevedia.
veľa voľného času?

doubledog

monitaa
clovek nikdy nebol bylinozravcom.
take nieco mu umoznil len technologicky a socialny pokrok (t.j. polnohospodarstvo)

vo volnej prirode nikdy nenajdes a hlavne nezjes a nestravis tolko rastlinneho jedla, aby ti to stacilo.

veganstvo je civilizacna vymozenost.

kikusssik

Jefitto
aké pokrivené názory...
keď už nevieš, z čoho sa vegánska strava skladá, tak to povedz, a netáraj blbosti.

Jefitto

Však veď si robte čo chcete, mne je to osem. Ja si budem naďalej žrať mäsko a vy si kľudne žerte tie byliny ako zajace, ak vam to tak chuti...

Podľa mňa si všeci nechcete žrať mäso len za to, že pri tom umieraju živočichy... lenže to je potravinovi reťazec. Takto to je a takto to ostane...

Monitaaa

Nikto sa na mna neurazte /masozravci/, ale ja ked citam tieto diskusie o veganstve, vegetarianstve atd, tak mam normalne strach, kolko malo ludia vedia o vlastnom tele a jeho potrebach. Nečudo, ze to potom tak vyzera. Kazdodenne ste na internete, tak si to nastudujte a nedajte len na jeden nazor. ľudia boli a su bylinozravci maju na to prisposobene cele telo, nikoho nepresviedčam aby maso nejedol, ale preboha aspon nesirte taketo bludy, ked o tom nič neviete

kikusssik

Jefitto
my potrebujeme "esenciálne amino kyseliny"
niečo také, ako "rastlinné" či "živočíšné amino kyseliny" som ešte nepočula