Milujem ťa. A ty?

Príspevok v téme: Milujem ťa. A ty?
miruss

Ahojte, mám vzťah s priateľom už 6 rokov. Za posledný rok som si začala uvedomovať, že už ho nemilujem, ale zostávam s ním, lebo sa mi nechce začínať nový vzťah. Ukončiť vzťah nechcem, lebo ho mám rada a nechcem byť sama, len ho proste už nemilujem. Zaujíma ma odpoveď na otázku, čo poviete človeku, ktorý povie, že vás miluje, ale vy to tak necítite? Čo by ste na to povedali vy?

miruss

ako mám ukončiť ten vzťah? ja neviem ako to mám urobiť, neviem čo mám povedať, nechcem aby ho to bolelo...

Slecna A.

Sejla ma totalnu pravdu....
Tak hrozne mu nechces ublizit, pricom to denne robis, kedze zijete obaja v klamstve...

Sejla

miruss z odpozorovania viem, ale aj to dáva logiku, že mu viac ublížiš tým, že s ním budeš ostávať aj napriek tomu, že ho nemiluješ. To mu z dlhodobého hľadiska ublíži ovela viac. A tebe tiež.

miruss

Sejla ja viem čo znamená milovať! milovala som ho 5 rokov...nemôžem za to, že moje city k nemu už nie su také aké boli.

Slecna A.

miruss a vysvetlis mi, na co ti ten vztah je? Klames jeho, klames seba...nemilujes a kvoli naozaj smiesnym a detinskym dovodom s nim ostavas nadalej. To, ze ti uteka zivot medzi prstami ti zrejme nevadi. Ked nie si ferova pred nim, bud apson pred sebou. Ma taky vztah zmysel? Ci tebe dava logiku, to co robis? :D Ja viem, ze sa pytas na to, "co by sme robili my", ale prepac, neda mi nevidiet aj trosku hlbsie do tohto tvojho problemu. Nebolo by jednoduchsie to cele s nim zabalit a najst si niekoho, komu to "milujem" povies uprimne?

miruss

xxy vieš si predstaviť koľko bolesti mu tým spôsobím keď mu poviem to, čo mi radíš? aj keby som mu to chcela povedať tak neviem ako mu to jemne povedať aby som mu neublížila...

Sejla

tak "dakujem" by mu vŕtalo v hlave a čo? Má snáď právo vedieť pravdu, či? Ja som povedala na Milujem ťa už "ďakujem" veľa krát a bolo to aj preto, že partner to hovoril nejak civilne a často, nepáčilo sa mi, že je to zo zvyku, tak som tým naznačila, že nepotrebujem to počuť 10x za deň len preto, že by sa to podľa neho malo. To, že ho milujem pochopil podľa mojich činov a podľa toho, že som mu to pár krát povedala sama od seba a v tomto klamať neviem. A ďalší krát som povedala ďakujem nie partnerovi a povedala som to naozaj úprimne, pochopil to správne. Neznášam také presladké reči, je to hrozne detinské.
Miruss ja neviem, čo si predstavuješ pod pojmom "milujem ťa" ale nie je to to pobláznenie na začiatku vzťahu. Je to niečo hlbšie a treba sa tomu učiť a lásku v sebe umocňovať. Úzko to súvisí aj s dôverou... ak mu plne neveríš, nikdy sa nenaučíš milovať ho.