Dobry den,
chcem sa spýtat, či by ste mi vedeli poradit vhodnu a zdravu stravu hlavne na žalúdok. Aby nebol podráždený. Čo je vhodné napr.na raňajky?aby som sa z toho nasýtil a naštartoval sa na celý den?a na obed a na večeru?
dakujem
Zdravé jedlo na žalúdok
Otazka je co je vlastne ten "citlivy zaludok. Je to zaludok zapaleny od mikrobov pre nedostatok kyselin, alebo zaludok napadnuty helikobakterom, alebo zaludok nejak poraneny, so zlym krytim zaludocnym mazom a podobne.
Gastroenteorologovia robia rutinne sondy do zaludka, aby zistili, co tam nie su jejake viditelne prejavy erozii, vredov a podobne. Ale nemeraju ani koncentraciu a vyrobu kyselin, naopak predpisuju protikyselinove lieky opre kazdeho z palou(kvasenie v zaludku pre nedostatok kyselin) co problem este zhorsi, hoci pocit paly potlacia.
Nakazy v zaludku nevidia, lebo cez sondu nemozu vidiet ziadne mikroby. A diety co predpisuju tradicne su lahko a rychlestravitelne jedla, ktore sice pocit tazoby v zaludku zmiernia, ale pre telo nie su zdrave pre vysoke glycemicke indexy.
Telo potrebuje skor stravu, co dlhsie a postupne uvolnuje ziviny, lebo tak ich prisun do tela je lepsi.
Mnohokrat su problemy v zaludku histaminove alergia, ktore si ludia casto mylia s mytusom o "prebytku kyselin"
KFC :P
zdravim...
mohol by mi niekto obšírnejšie napísať alebo poradiť kde sa mám obrátiť na stravu na citlivý žalúdok? čomu sa mám vyvarovať a podobne!dakujem
dakujem,
pripadne my viete poradit nejak LINK s touto tematikou?čo?kedy?prečo?
Podľa mňa je na žaludok dobre jesť ovocie, zeleninu, jogurty, vločky a všetko čo je tak ľahko straviteľné... ja jem pravidelne na raňajky ovsené vločky, niekedy si k nim dám aj ovocie a jogurt.poda niekoho to nesu ranajky, lebo vraj sa treba poriadne najesť, ved áno, ale zdravo :) samozrejme zelenina ako ciuľa, cesnak, paprika a v podstate všetko čo je take pikantné dráždi žaludok, aspoň mne.
alebo si dať bylinkový čaj a pečivo... na žaludok je dobrý aj chlieb s medom a mlieko..
mi ( mne ) je správne mäkké i, my všetci tvrdé, všakže :-o)) ďalej pojedáme, nie pojedéme... ozaj sa Ti nechce písať orol Ty lajdák, keďže už robíš aj hrúbky a chyby :-o))
Bunky potrebujú živú stravu a nie ako mi pojedéme civilizačnú "mrtvu stravu". P.s - je toho moc a nedá sa to napísať tromi vetami.